ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Μπενφίκα - Πόρτο 1-3: Στον τελικό του Λιγκ Καπ οι "δράκοι", γκρινιάζουν οι "αετοί" γι' ακυρωθέν γκολ με VAR

Porto's Yacine Brahimi, right, celebrates with Vincent Aboubakar, 2nd right, and Moussa Marega after scoring his side's third goal during the Champions League group G soccer match between FC Porto and AS Monaco at the Dragao stadium in Porto, Portugal, Wednesday, Dec. 6, 2017. (AP Photo/Luis Vieira)
Porto's Yacine Brahimi, right, celebrates with Vincent Aboubakar, 2nd right, and Moussa Marega after scoring his side's third goal during the Champions League group G soccer match between FC Porto and AS Monaco at the Dragao stadium in Porto, Portugal, Wednesday, Dec. 6, 2017. (AP Photo/Luis Vieira) AP

Η Πόρτο νίκησε 3-1 την Μπενφίκα στην Μπράγκα και προκρίθηκε στον τελικό του πορτογαλικού Λιγκ Καπ. Έντονες διαμαρτυρίες για γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ με τη χρήση VAR από τους "αετούς", με τους οποίους αγωνίστηκε σε όλο το ματς ο Ανδρέας Σάμαρης. (VIDEOS)

Η Πόρτο είναι η πρώτη που έκλεισε θέση για τον τελικό του πορτογαλικού Λιγκ Καπ (26/1), περιμένοντας τον αντίπαλο που θα προκύψει από το ζευγάρι της Μπράγκα με τη Σπόρτινγκ (23/1, 21:45).

Οι "δράκοι" νίκησαν στο Δημοτικό Στάδιο της Μπράγκα (εκεί διεξάγονται όλα τα ματς του Final-4 της διοργάνωσης) την Μπενφίκα. Ο Γιασίν Μπραχιμί άνοιξε το σκορ για την Πόρτο στο 24', αλλά ο Ράφα Σίλβα ισοφάρισε για τους "αετούς" στο 31'.

Η ομάδα του Σέρζιο Κονσεϊσάο πήγε με προβάδισμα στ' αποδυτήρια, καθώς ο Μουσά Μαρεγκά έκανε το 2-1 ύστερα από τέσσερα λεπτά (35'). Ο Φερνάντο στο 86ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 3-1 κι έστειλε την Πόρτο στον τελικό.

Η Μπενφίκα, με την οποία αγωνίστηκε σε όλο το ματς ο Ανδρέας Σάμαρης, έχει έντονα παράπονα για το γκολ που της ακυρώθηκε στο δεύτερο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου με τον Πίζι και με το οποίο θα έκανε το 2-2.

Η φάση επανεξετάστηκε με VAR κι ο Ράφα υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ στην πάσα από την οποία ξεκίνησε η φάση. Ο Πορτογάλος διεθνής μέσος της Μάντσεστερ Σίτι και πρώην παίκτης της Μπενφίκα έγραψε στο Twitter: "Μόνο εγώ χρειάζομαι γυαλιά;".

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Σβίλαρ, Αντρέ Αλμέιδα (83' Σάλβιο), Ρούμπεν Ντίας, Ζαρντέλ, Γκριμάλδο, Σάμαρης, Γκαμπριέλ (60' Ζέντσον Φερνάντες), Πίζι (72' Καστίγιο), Ράφα Σίλβα, Σεφέροβιτς, Ζοάο Φέλιξ.

ΠΟΡΤΟ: Βάνα, Έντερ Μιλιτάο, Φελίπε, Πέπε, Αλέξ Τέλες, Τόρες, Έκτορ Ερέρα, Μπραχιμί (77' Φερνάντο), Μαρεγκά, Χεσούς Κορόνα (65' Μπρούνο Κόστα), Αντρέ Περέιρα (60' Τικίνιο Σοάρες).

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ