ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Μπενφίκα: Συμφωνία με Σίλεσεν

Netherland's keeper Jasper Cillessen celebrates after his teammate Virgil Van Dijk scored his side's second goal in the 90th minute during the UEFA Nations League soccer match between Germany and The Netherlands in Gelsenkirchen, Monday, Nov. 19, 2018. The match ended 2-2. (AP Photo/Martin Meissner)
Netherland's keeper Jasper Cillessen celebrates after his teammate Virgil Van Dijk scored his side's second goal in the 90th minute during the UEFA Nations League soccer match between Germany and The Netherlands in Gelsenkirchen, Monday, Nov. 19, 2018. The match ended 2-2. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Η Μπενφίκα συμφώνησε με τον Γιάσπερ Σίλεσεν και προσπαθεί να βρει τη "χρυσή τομή" με την Μπαρτσελόνα. Τι σημαίνει η απόκτηση του Ολλανδού για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο.

Η Μπενφίκα πανηγύρισε την κατάκτηση του 37ου πρωταθλήματος Πορτογαλίας, αλλά οι μηχανές του μεταγραφικού σχεδιασμού δουλεύουν στο φουλ.

Σύμφωνα με το Catalunya Radio οι αετοί συμφώνησαν με τον Γιάσπερ Σίλεσεν, ο οποίος δεν είδε το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ν' αποτυπώνεται εγγράφως. Απομένει ωστόσο να βρεθεί η "χρυσή τομή" ανάμεσα στην ομάδα της πορτογαλικής πρωτεύουσας και την Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλανοί αποδεσμεύουν τον 30χρονο γκολκίπερ αντί 20.000.00 ευρώ, η Μπενφίκα δεν προτίθεται να ξεπεράσει τα 15.000.000 ευρώ. Στην Πορτογαλία, ωστόσο, θεωρούν ότι αργά ή γρήγορα θα καταλήξουν σε συμφωνία οι δύο πλευρές.

Τι μπορεί, όμως, αυτό να σημαίνει για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο; Οι αετοί σχεδιάζουν να πωλήσουν τον 25χρονο διεθνής πρώην γκολκίπερ του Παναθηναϊκού εκμεταλλευόμενοι τη σούπερ σεζόν που πραγματοποίησε και το γεγονός ότι η ρήτρα αποδέσμευσής του ανέρχεται στα 60.000.000 ευρώ.

Από την αρχή της σεζόν είναι βασικός στην πρωτοπόρο της Primeira Liga, υπερασπιζόμενος την εστία σε όλα (34) τα ματς στο πρωτάθλημα, σε 10 στο Champions League και σε 6 στο Europa League.

Άλλωστε η Μπενφίκα έχει παράδοση στην πώληση γκολκίπερ. Το 2013 πούλησε τον Ισπανό πρώην του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο, στην Ατλέτικο αντί 6.000.000 ευρώ. Την επόμενη χρονιά (2014) τον Σλοβένο, Γιάν Όμπλακ, στην ίδια ομάδα αντί 16.000.000 ευρώ και το 2017 τον Βραζιλιάνο, Έντερσον, στη Μάντσεστερ Σίτι αντί 40.000.000 ευρώ.

Photo credits: AP Photo/Martin Meissner

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ