ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Νέα γκέλα για την Μπενφίκα

Benfica's Julian Weigl and Carlos Vinicius, right, react at the end of the Europa League round of 32 second leg soccer match between SL Benfica and Shakhtar Donetsk at the Luz stadium in Lisbon, Thursday, Feb. 27, 2020. The game ended in a 3-3 draw with Shakhtar advancing on a 5-4 aggregate result. (AP Photo/Armando Franca)
Benfica's Julian Weigl and Carlos Vinicius, right, react at the end of the Europa League round of 32 second leg soccer match between SL Benfica and Shakhtar Donetsk at the Luz stadium in Lisbon, Thursday, Feb. 27, 2020. The game ended in a 3-3 draw with Shakhtar advancing on a 5-4 aggregate result. (AP Photo/Armando Franca) AP

Νέα γκέλα για την Μπενφίκα μέσα στο νοσηρό κλίμα που δημιούργησε η επίθεση οπαδών στο πούλμαν. Οι αετοί προηγήθηκαν με δυο γκολ, αλλά δέχθηκαν ισάριθμα κι έφυγαν μόνο με το βαθμό (2-2) από την έδρα της Πορτιμονένσε. (VIDEO)

Η Μπενφίκα κόλλησε στο Ντα Λουζ στο 0-0 με την Τοντέλα την περασμένη Πέμπτη (4/6) με την επιστροφή της δράσης στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, με το πούλμαν των αετών να δέχεται επίθεση με πέτρες από εξαγριωμένους οπαδούς της ομάδας και ως συνέπεια να διακομιστούν στο νοσοκομείο προληπτικά φέροντας τραυματισμούς από θραύσματα δυο παίκτες.

Οπαδοί έγραψαν υβριστικά και απειλητικά μηνύματα έξω από τα σπίτια τριών παικτών, η διοίκηση της ομάδας της πορτογαλικής πρωτεύουσας ζήτησε συλλήψεις, ενώ ο πρόεδρος, Λουίς Φιλίπε Βιέιρα, έκανε έντονες παρατηρήσεις στον προπονητή, Μπρούνο Λάζε.

Μέσα σε αυτό το νοσηρό κλίμα, ήλθε και η δεύτερη γκέλα σε ισάριθμα ματς μετά τη διακοπή. Κι όμως όλα ξεκίνησαν ιδανικά για την Μπενφίκα. Ο Πίζι άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ με το αριστερό εντός περιοχής στο 18ο λεπτό, ενώ η ομάδα της Λισαβόνας διεύρυνε σε 0-2 το προβάδισμά της στο Πορτιμάο με το γκολ του Αντρέ Αλμέιδα στο 31ο λεπτό.

Ο μπακ των αετών - την εστία των οποίων υπερασπίστηκε ως συνήθως ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος - βρέθηκε σε θέση φορ, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την γκάφα του Λούκας. Ο 26χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός των γηπεδούχων έπιασε... στην προσπάθειά του ν' απομακρύνει την μπάλα, ο Αλμέιδα την πήρε και νίκησε τον Γκόντα στο μεταξύ τους τετ-α-τετ.

Τίποτα, όμως, δεν είχε τελειώσει. Ο Ντενέρ στο 66ο λεπτό νίκησε κατά κράτος τη μάχη στον αέρα με την άμυνα της Μπενφίκα, η οποία ήταν σε... άλλο γήπεδο και τον Έλληνα διεθνή γκολκίπερ να είναι αδύνατο ν' αντιδράσει. Ο Ζούνιορ Ταβάρες με ένα ασύλληπτο σουτ στο 77ο λεπτό έκανε το 2-2, το οποίο έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ