ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Πόρτο - Μπενφίκα 3-2: Ζωντανοί στη μάχη του τίτλου οι δράκοι

Porto's Pepe gestures during the Europa League group G soccer match between FC Porto and Rangers FC at the Dragao stadium in Porto, Portugal, Thursday, Oct. 24, 2019. (AP Photo/Luis Vieira)
Porto's Pepe gestures during the Europa League group G soccer match between FC Porto and Rangers FC at the Dragao stadium in Porto, Portugal, Thursday, Oct. 24, 2019. (AP Photo/Luis Vieira) AP PHOTO/LUIS VIEIRA

Η Πόρτο ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι κόντρα στην πρωτοπόρο Μπενφίκα στο "Ντραγκάο" (3-2) και μείωσε στους τέσσερις πόντους την απόσταση που τη χωρίζει από την κορυφή.

Η Μπενφίκα κατέβηκε στο ντέρμπι κορυφής με τον αέρα των 16 διαδοχικών νικών στο πρωτάθλημα και των 18 σερί εκτός έδρας νικών με τον Μπρούνο Λάγκε στον πάγκο, όμως το φινάλε βρήκε την Πόρτο να χαμογελάει.

Οι παίκτες του Σέρτζιο Κονσεϊσάο ήθελαν πάση θυσία τη νίκη για να μείνουν ζωντανοί στο κόλπο του τίτλου και την κατέκτησαν με 3-2, με τη δεύτερη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα επί της Μπενφίκα (οι μοναδικές ήττες των αετών τη φετινή σεζόν στην Primeira Liga) να τους φέρνουν στο -4 από την κορυφή.

Η Πόρτο ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ στο 10' με εκπληκτικό γκολ του Ολιβέιρα, με τον Βινίσιους να ισοφαρίζει στο 18' σε 1-1 αλλά τους γηπεδούχους να αντεπιτίθενται και να εκτοξεύουν το σκορ στο 3-1 με το εύστοχο πέναλτι του Τέγες στο 38' και το αυτογκόλ του Ντίας στο 44'.

Η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν ξανά με τον Βινίσιους (50'), όμως πέρα από τη μείωση του σκορ σε 3-2 δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι παραπάνω από το ματς, με την Πόρτο να πανηγυρίζει έτσι το "2 στα 2" φέτος στο πρωτάθλημα κόντρα στην ομάδα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου και να στέλνει το μήνυμα πως δεν πετάει λευκή πετσέτα στη μάχη του τίτλου.

ΠΟΡΤΟ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ 3-2 (HIGHLIGHTS):

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PRIMEIRA LIGA:

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ