ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Υπό κράτηση ο πρώην πρόεδρος της Σπόρτινγκ για το ξύλο των οπαδών στους παίκτες της ομάδας!

Sporting's new coach Jorge Jesus listens to club president Bruno de Carvalho, left, before a soccer match against AS Roma to present to supporters the Sporting team for the new season at the Alvalade stadium in Lisbon, Saturday, Aug. 1, 2015. (AP Photo/Armando Franca)
Sporting's new coach Jorge Jesus listens to club president Bruno de Carvalho, left, before a soccer match against AS Roma to present to supporters the Sporting team for the new season at the Alvalade stadium in Lisbon, Saturday, Aug. 1, 2015. (AP Photo/Armando Franca) AP PHOTO/ARMANDO FRANCA

Λίγους μήνες μετά εισβολή οπαδών της Σπόρτινγκ στο προπονητικό κέντρο και τον άγριο ξυλοδαρμό παικτών και μελών του προπονητικού τιμ, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του πρώην προέδρου των "λιονταριών" (VIDEOS).

Έχουν περάσει σχεδόν έξι μήνες όμως ουδείς φίλος της Σπόρτινγκ αλλά και του πορτογαλικού ποδοσφαίρου γενικότερα έχει ξεχάσει τα απαράδεκτα γεγονότα που τσαλάκωσαν το προφίλ των "λιονταριών της Λισσαβώνας" στο φινάλε της περασμένης αγωνιστικής σεζόν.

Τότε που η απώλεια του εισιτηρίου για το Champions League (που κατέληξε στα χέρια της μισητής Μπενφίκα) έκανε μπάχαλο την Σπόρτινγκ: με 50 σκληροπυρηνικούς οπαδούς να διακόπτουν προπόνηση της ομάδας και να επιτίθενται χωρίς ντροπή σε παίκτες και προπονητή.

Από εκείνη την αήθη επίθεση χτυπήθηκε ο τότε προπονητής Ζόρζε Ζεζούς αλλά και οι Μπας Ντοστ (χρειάστηκε ράμματα στο κεφάλι), Ακούνια, Ρουί Πατρίσιο, Ουίλιαμ Καρβάλιο και Μπατάγλια, ενώ το τραγικό αποτέλεσμα ήταν αρκετοί παίκτες να απαιτήσουν και να πετύχουν να λύσουν το συμβόλαιό τους με την πορτογαλική ομάδα.

Τότε, η Σπόρτινγκ είχε βγάλει ανακοίνωση με την οποία είχε καταδικάσει την επίθεση και είχε απαιτήσει την τιμωρία των ενόχων, ωστόσο λίγους μήνες μετά έρχονται οι αστυνομικές αρχές για να... αδειάσουν με μεγαλοπρέπεια τη διοίκηση!

Συγκεκριμένα τον πρώην πρόεδρο της Σπόρτινγκ, Μπρούνο ντε Καρβάλιο, ο οποίος συνελήφθη! Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ από την Ιβηρική χερσόνησο η κράτησή του έχει άμεση σχέση με την "αμαρτωλή" υπόθεση της επίθεσης 50 ultras της Σπόρτινγκ στους ποδοσφαιριστές τον Μάιο του 2018.

Δεν είναι όμως μόνο ο πρώην ισχυρός άνδρας των "λιονταριών" που βρίσκεται υπό κράτηση καθώς σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στα χέρια των πορτογαλικών αρχών έχει πέσει και ο Νούνο Μέντες, αρχηγός συνδέσμου οπαδών της Σπόρτινγκ, ευρύτερα γνωστός στο συνδεσμιακό κίνηση με την ονομασία "Μουσταφά".

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της έρευνας της αστυνομίας για την επίθεση στο προπονητικό κέντρο της Σπόρτινγκ έχουν γίνει μέχρι στιγμής 38 συλλήψεις, με τον πρώην -πλέον- προπονητή της Ζόρζε Ζεζούς να έχει δηλώσει τον περασμένο Μάιο πως ο Μπρούνο Καρβάλιο ήταν ο ενορχηστρωτής της επίθεσης των οπαδών κατά των ποδοσφαιριστών.

Δείτε video με τους μασκοφόρους...

Δείτε video απ' τα αποδυτήρια μετά την επίθεση...

Δείτε video με το τραυματισμένο κεφάλι του Μπας Ντοστ...

Photo Credits: AP Photo/Armando Franca

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ