LA LIGA

Ατλέτικο - Ρεάλ 0-0: Μοιρασιά στο ντέρμπι με νικήτρια την... Μπαρτσελόνα

Real Madrid's Gareth Bale, left, and Atletico Madrid's Marcos Llorente, right, vie for the ball during the Spanish La Liga soccer match between Atletico Madrid and Real Madrid at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Saturday, Sept. 28, 2019. (AP Photo/Bernat Armangue)
Real Madrid's Gareth Bale, left, and Atletico Madrid's Marcos Llorente, right, vie for the ball during the Spanish La Liga soccer match between Atletico Madrid and Real Madrid at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Saturday, Sept. 28, 2019. (AP Photo/Bernat Armangue) AP PHOTO/BERNAT ARMANGUE

Το ντέρμπι της Μαδρίτης ολοκληρώθηκε στη λευκή ισοπαλία (0-0), με τις Ατλέτικο και Ρεάλ να προσφέρουν φτωχό θέαμα, έχοντας ως πρωταρχικό να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα. Μείωσε τη διαφορά από την κορυφή η Μπαρτσελόνα. (VIDEO)

Σε μία αναμέτρηση με ελάχιστες καλές στιγμές και εξαιρετικό Γιαν Όμπακ, η Ατλέτικο και η Ρεάλ αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της La Liga. Οι δύο ομάδες προσέφεραν φτωχό θέαμα, έχοντας πρωταρχικό να κρατήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν.

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα βόλεψε σε ένα βαθμό τη Ρεάλ, η οποία παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά είδε τη διαφορά από την Μπαρτσελόνα να μειώνεται στους δύο βαθμούς. Παράλληλα, σε περίπτωση που η Σοθιεδάδ φύγει με το "διπλό" από την έδρα της Σεβίλλης, τότε θα μείνει μόνη-πρώτη στην κορυφή.

Οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση στον αγωνιστικό χώρο, έψαξαν τους χώρους για να δημιουργήσουν ευκαιρίες, αλλά είχαν ξεκάθαρο πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι στο 8ο λεπτό με τον Ζοάο Φελίξ, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Πορτογάλος σταρ πέρασε έξω απ' το δεξί δοκάρι του Τιμπό Κουρτουά. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε αναπτυσσόταν κυρίως απ' τα δεξιά με τον Κίραν Τρίπιερ να δημιουργεί προβλήματα στον Νάτσο που αγωνίστηκε κατά συνθήκη ως αριστερός μπακ λόγω της απουσίας του Μαρσέλο.

Στον αντίποδα, η Ρεάλ προσπάθησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις με τους ταχύτατους Γκάρεθ Μπέιλ και Εντέν Αζάρ, αλλά και με κάποια μακρινά σουτ του Τόνι Κρόος, τα οποία, ωστόσο, δεν προκάλεσαν ιδιαίτερα προβλήματα στον Γιαν Όμπλακ, ο οποίος διατήρησε ανέπαφη την εστία του. Το πρώτο μέρος ήταν απόλυτα ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες 0-0. Στα αξιοσημείωτα του πρώτου μέρους, η εξαιρετική παρουσία του Τόμας Παρτέι, ο οποίος είχε 38/40 επιτυχημένες μεταβιβάσεις και 4/4 κερδισμένες μονομαχίες.

Real Madrid's Gareth Bale and Atletico Madrid's Thomas Partey, right, vie for the ball during the Spanish La Liga soccer match between Atletico Madrid and Real Madrid at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Saturday, Sept. 28, 2019. (AP Photo/Bernat Armangue)
Real Madrid's Gareth Bale and Atletico Madrid's Thomas Partey, right, vie for the ball during the Spanish La Liga soccer match between Atletico Madrid and Real Madrid at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Saturday, Sept. 28, 2019. (AP Photo/Bernat Armangue) AP PHOTO/BERNAT ARMANGUE

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Σιμέονε πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Άνχελ Κορέα στη θέση του Βιτόλο. Ο Αργεντινός επιθετικός πήγε να δικαιώσει άμεσα τον προπονητή του, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι, ύστερα από όμορφη σέντρα του Κόστα, πέρασε πάνω από την εστία του Κουρτουά. Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, οι ευκαιρίες έρχονταν με το... σταγονόμετρο. Οι μερένγκες απείλησαν δύο φορές σε διάστημα τριών λεπτών με τον ιδιαίτερα δραστήριο Μπέιλ, αλλά τα δύο σουτ του Ουαλού δεν βρήκαν στόχο.

Στο 68' ο Ζινεντίν Ζιντάν πέρασε τον Λούκα Μόντριτς αντί του Φεντερίκο Βαλβέρντε, με τον Κροάτη να ανεβάζει μέτρα την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, πιο κοντά στο γκολ έφτασε η Ατλέτικο στο 72', αλλά η κεφαλιά του Σαούλ Νίγκεθ, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κόκε, πέρασε λίγο άουτ. Η Ρεάλ "απάντησε" στις ευκαιρίες με τον Καρίμ Μπενζεμά, αλλά η εξαιρετική κεφαλιά του Γάλλου αποκρούστηκε εξίσου εντυπωσιακά από τον Όμπλακ. Η ευκαιρία του Μπενζεμά αφύπνισε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ανέλαβαν τον έλεγχο και έψαξαν για το γκολ της νίκης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 7ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου

Μπιλμπάο - Βαλένθια 0-1 (27' Τσερίσεφ)

Χετάφε - Μπαρτσελόνα 0-2 (41' Σουάρες, 49 Φίρπο)

Γρανάδα - Λεγανές 1-0 (28' Πουέρτας)

Ατλέτικο - Ρεάλ 0-0

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

13:00 Εσπανιόλ - Βαγιαδολίδ

15:00 Έιμπαρ - Θέλτα

17:00 Αλαβές - Μαγιόρκα

19:30 Λεβάντε - Οσασούνα

22:00 Σεβίλλη - Σοθιεδάδ

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ