LA LIGA

La Liga: Νίκη για Μπαρτσελόνα, σούπερ δώρο σε Βαλένθια

Barcelona midfielder Arturo Vidal applauds to supporters during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Getafe at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, May 12, 2019. (AP Photo)
Barcelona midfielder Arturo Vidal applauds to supporters during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Getafe at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, May 12, 2019. (AP Photo) AP PHOTO

Η πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα νίκησε 2-0 την Χετάφε στο "Καμπ Νόου" και επέτρεψε στην Βαλένθια να ανέβει στην 4η θέση και να έχει το πάνω χέρι για την έξοδο στο Champions League. Νέο χαστούκι για την Ρεάλ Μαδρίτης (VIDEOS).

Πριν από πέντε 24ωρα οι παίκτες της Μπαρτσελόνα και ο Ερνέστο Βαλβέρδε υπέστησαν τρομερό σοκ ελέω της συντριβής με 4-0 από την Λίβερπουλ στο "Άνφιλντ" και τον απρόσμενο αποκλεισμό από τον τελικό του Champions League και πολλοί ήταν εκείνοι που περίμεναν με αδημονία ποια θα ήταν η αντίδρασή τους στο ματς με την Χετάφε.

Τελικά, σε ένα παιχνίδι που δεν ενθουσίασε καθόλου με την απόδοσή της (απειλήθηκε μάλιστα με ισοφάριση στο 82' όταν η Χετάφε είχε δοκάρι) η πρωταθλήτρια Ισπανίας και επίδοξη νταμπλούχος για δεύτερη διαδοχική σεζόν επικράτησε 2-0 της Χετάφε με τα γκολ των Αρτούρο Βιδάλ και Λιονέλ Μέσι και έκανε σούπερ δώρο στην Βαλένθια.

Barcelona forward Lionel Messi fights for the ball against Getafe's Nemanja Maksimovic during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Getafe at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, May 12, 2019. (AP Photo)
Barcelona forward Lionel Messi fights for the ball against Getafe's Nemanja Maksimovic during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Getafe at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, May 12, 2019. (AP Photo) AP PHOTO

Και αυτό γιατί οι "νυχτερίδες" επικράτησαν την ίδια ώρα με 3-1 της Αλαβές και ανέβηκαν στην 4η θέση υπερτερώντας στη διαφορά τερμάτων με την Χετάφε, με την τελευταία αγωνιστική να φέρνει την Βαλένθια να αγωνίζεται στην έδρα της Βαγιαδολίδ και την Χετάφε να φιλοξενεί την Βιγιαρεάλ στο μεταξύ τους μπρα ντε φερ για την εξοδο στο Champions League.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα ματς, η Ρεάλ Μαδρίτης γνώρισε μία ακόμα άσχημη ήττα τη φετινή σεζόν, αυτή τη φορά στην έδρα της Σοσιεδάδ με 3-1 (αν και προηγήθηκε μόλις στο 6' με τον Μπραχίμ Ντίαθ) ενώ στη μαχη του υποβιβασμού σώθηκαν μαθηματικά Βιγιαρεάλ, Λεβάντε και Βαγιαδολίδ, ενώ η Ζιρόνα είναι με το ενάμισυ πόδι στην Segunda Division, όντας στο -3 από την 17η Θέλτα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 37ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

Κυριακή 12 Μαΐου

Μπιλμπάο - Θέλτα 3-1 (16' πεν. 17' Ραούλ Γκαρθία, 40' Ινιάκι Γουίλιαμς / 89' πεν. Άσπας)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Σεβίλλη 1-1 (30' Κόκε / 70' Σαράμπια)

Λεγκανές - Εσπανιόλ 0-2 (35' 71' πεν. Μπόρχα Ιγκλέσιας)

Βαλένθια - Αλαβές 3-1 (29' Σολέρ, 34' Μίνα, 68' Γκαμεϊρό / 12' Ναβάρο)

Βιγιαρεάλ - Έιμπαρ 1-0 (59' Εκαμπί)

Μπαρτσελόνα - Χετάφε 2-0 (39' Βιδάλ, 89' Μέσι)

Ζιρόνα - Λεβάντε 1-2 (60' Στουάνι / 62' Μοράλες, 86' Μπαρντί)

Ράγιο Βαγεκάνο - Βαγιαδολίδ 1-2 (73' Μεντράν / 6' πεν. Ουνάλ, 80' Γκουαρδιόλα)

Μπέτις - Ουέσκα 2-1 (22' 90+8' Χοακίν / 55' πεν. Ανόρ)

Σοσιεδάδ - Ρεάλ Μαδριτης 3-1 (26' Μερίνο, 57' Θαλδούα, 67' Μπαρενετσέα / 6' Μπραχίμ Ντίαθ)

Photo Credits: Ap Photo

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ