LA LIGA

La Liga: Ο Γκουαρδιόλα ξέρανε την Ρεάλ στο 88'

Real Madrid's Gareth Bale reacts as Valladolid's Sergi Guardiola celebrates after scoring his side's first goal during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Valladolid at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday, Aug. 24, 2019. (AP Photo/Paul White)
Real Madrid's Gareth Bale reacts as Valladolid's Sergi Guardiola celebrates after scoring his side's first goal during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Valladolid at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday, Aug. 24, 2019. (AP Photo/Paul White) AP PHOTO/PAUL WHITE

Η Ρεάλ υποχρεώθηκε σε εντός έδρας ισοπαλία για την 2η αγωνιστική κόντρα στην Βαγιαδολίδ (1-1), με τον Μπενζεμά να ανοίγει το σκορ στο 82' αλλά τον Γκουαρδιόλα να την ισοφαρίζει στο 88' (VIDEOS).

Η πρώτη απώλεια βαθμών ήρθε νωρίς στη φετινή La Liga για την Ρεάλ Μαδρίτης. Για την ακρίβεια μόλις στην 2η αγωνιστική, με την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν να μένει στο 1-1 με την Βαγιαδολιδ στο "Μπερναμπέου", με τον Καρίμ Μπενζεμά να λύνει μεν το γόρδιο δεσμό στο 82ο λεπτό με τρομερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλα τον Σέρχι Γκουαρδιόλα να εκτελεί από κοντά τον Κουρτουά στο 88'.

Ουσιαστικά, οι μερένγκες δεν αξιοποίησαν στο 100% την εκτός έδρας νίκη επί της Θέλτα στην πρεμιέρα, με την Βαγιαδολίδ από την πλευρά της να προβάλλει σθεναρή αντίσταση στην Μαδρίτη και να δείχνει ότι μόνο τυχαία δεν επικράτησε 2-1 της Μπέτις μέσα στη Σεβίλλη στην πρώτη αγωνιστική.

Στο πρώτο μέρος η Ρεάλ κυκλοφόρησε τη μπάλα, περιόρισε τους φιλοξενούμενους σε αρκετά παθητικό ρόλο και είχε 13 τελικές προσπάθειες, όμως αυτό που της έλειπε ήταν η τελική κάθετη πάσα που θα αποδιοργάνωνε την άμυνα της Βαγιαδολίδ και το γκολ.

Οι Γκάρεθ Μπέιλ και Χάμες Ροντρίγκες, τους οποίους εμπιστεύτηκε ο Ζιντάν για το αρχικό σχήμα, ήταν πολύ δραστήριοι και μαζί με τον Μπενζεμά ήταν εκείνοι που έψαξαν περισσότερο το γκολ, όμως ουδείς μπόρεσε να μετουσιώσει σε τέρμα κάποια από τις τελικές του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε αρκετά και ενδεικτικό είναι το γεγονός πως οι Μαδριλένοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 69' με κεφαλιά του Γιόβιτς που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο ένα λεπτό νωρίτερα.

Για να φτάσουμε στο 82ο λεπτό και να μιλήσει η κλάση και η επιθετική δεινότητα του Καρίμ Μπενζεμά που έγινε κάτοχος της μπάλας με πλάτη προς το τέρμα, για να γυρίσει όσο χρειαζόταν το σώμα του και σε χρόνο dt να στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μασίπ με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής (1-0).

Όλα έδειχναν πως η Ρεάλ θα έκανε το 2Χ2 χάρη στη φοβερή έμπνευση και την απίστευτη εκτέλεση του Γάλλου στράικερ, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη στο ματς. Αυτό το έκαναν στο 88', με τον Πλάνο να βγάζει κάθετη πάσα και τον Σέρχι Γκουαρδιόλα να βγαίνει στην πλάτη του Βαράν για να εκτελέσει με ψύχραιμο αριστερό πλασέ τον Κουρτουά (1-1).

Το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και σήμανε την πρώτη απώλεια βαθμών για την Ρεάλ στο φετινό πρωτάθλημα, με τους μερένγκες να έχουν ως παρηγοριά από αυτό το παιχνίδι την αρκετά καλή παρουσία των Χάμες Ροντρίγκες και Γκάρεθ Μπέιλ που θέλησαν να (απο)δείξουν ότι αξίζουν μία θέση στο ρόστερ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 2ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 23 Αυγούστου

Γρανάδα -Σεβίλλη 0-1 (52' Χορδάν)

Λεβάντε - Βιγιαρεάλ 2-1 (68' πεν. 73' πεν. Μάρτι / 3' Μορένο)

Σάββατο 24 Αυγούστου

Οσασούνα - Έιμπαρ 0-0

Ρεάλ Μαδρίτης - Βαγιαδολίδ 1-1 (82' Μπενζεμά / 88' Γκουαρδιόλα)

Χετάφε - Μπιλμπάο 1-1 (12' Μάτα / 6' Ραούλ Γκαρθία)

Θέλτα - Βαλένθια 1-0 (15' Φερνάντεθ)

Κυριακή 25 Αυγούστου

Αλαβές - Εσπανιόλ (18:00)

Μαγιόρκα - Σοθιεδάδ

Λεγκανές - Ατλέτικο Μαδρίτης (20:00)

Μπαρτσελόνα - Μπέτις (22:00)

Photo Credits: AP Photo/Paul White

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ