LA LIGA

Λεβάντε - Ρεάλ 1-0: Γκρέμισε τους μερένγκες από την κορυφή με γκολαρα

Levante's Jose Luis Morales, left, celebrates after scoring the opening goal during the Spanish La Liga soccer match between Levante and Real Madrid at the Ciutat de Valencia stadium in Valencia, Spain, Saturday, Feb.22, 2020. (AP Photo/Alberto Saiz)
Levante's Jose Luis Morales, left, celebrates after scoring the opening goal during the Spanish La Liga soccer match between Levante and Real Madrid at the Ciutat de Valencia stadium in Valencia, Spain, Saturday, Feb.22, 2020. (AP Photo/Alberto Saiz) AP PHOTO/ALBERTO SAIZ

Η Ρεάλ είχε τις ευκαιρίες, όμως η Λεβάντε σκόραρε με εκπληκτικό γκολ του Μοράλες στο 79' και πήρε μία τεράστια νίκη (1-0) με την οποία έριξε την ομάδα του Ζιντάν από την κορυφή (VIDEOS).

Ψυχρολουσία Part II! Μετά την απρόσμενη εντός έδρας ισοπαλία (2-2) με την Θέλτα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, η Ρεάλ Μαδρίτης υποχρεώθηκε σε νέα οδυνηρή γκέλα, αυτή τη φορά χάνοντας 1-0 στο Ciutat de Valencia από την Λεβάντε.

Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν είχε 18 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων 6 εντός εστίας, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον εξαιρετικό και σταθερότατο κίπερ Αϊτόρ και οι γηπεδούχοι την τιμώρησαν, με τον Μοράλες να πετυχαίνει ένα ασύλληπτο τέρμα με κεραυνό από πλάγια θέση στο 79' και να την στέλνει στο -2 από την Μπαρτσελόνα μία εβδομάδα πριν το Clasico.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Xωρίς γκολ έληξε το πρώτο ημίχρονο στην αναμέτρηση του "Ciutad de Valencia", με ξεκάθαρη όμως υπεροχή της Ρεάλ, που ήταν η ομάδα που κυνήγησε περισσότερο το γκολ και είχε 2-3 πολύ καλές στιγμές για να το πετύχει.

Στο 11' ο Μπενζεμά βρέθηκε τετ α τετ με τον Αϊτόρ μετά απο πάσα του Ίσκο όμως το πλασέ του αποκρούστηκε από τον κίπερ των γηπεδούχων, στο 16' ο Καζεμίρο έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 40' ο Αϊτόρ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ το πολύ δυνατό σουτ του Μόντριτς.

Από την πλευρά της, η Λεβάντε δεν κατάφερε να απειλήσει ούτε μία φορά τον Κουρτουά (είχε μόλις 2 τελικές στο πρώτο 45λεπτο και καμία εντός εστίας), ωστόσο ήταν καλά οργανωμένη στην άμυνα και πήγε ικανοποιημένη στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας πετύχει την αποστολή της: να κρατήσει στο μηδέν την πρωτοπόρο της La Liga.

Real Madrid's Luka Modric, right, and Levante's Jose Campana challenge for the ball during the Spanish La Liga soccer match between Levante and Real Madrid at the Ciutat de Valencia stadium in Valencia, Spain, Saturday, Feb.22, 2020. (AP Photo/Alberto Saiz)
Real Madrid's Luka Modric, right, and Levante's Jose Campana challenge for the ball during the Spanish La Liga soccer match between Levante and Real Madrid at the Ciutat de Valencia stadium in Valencia, Spain, Saturday, Feb.22, 2020. (AP Photo/Alberto Saiz) AP PHOTO/ALBERTO SAIZ

Στο 53' η Ρεάλ θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ όμως το πλασέ του Αζάρ από πλεονεκτική θέση ήταν πολύ κακό και επέτρεψε στον Αϊτόρ να αποκρούσει, με τη συνέχεια του αγώνα να βρίσκει την Ρεάλ να αυξάνει σταδιακά την πίεσή της έξω από τα καρέ των γηπεδούχων αλλά ταυχρόνα να γίνεται και πιο ευάλωτη στην κόντρα, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν περισσότερους χώρους και να δείχνουν διάθεση να απειλήσουν.

Κάπως έτσι, το ματς ήταν σε ισορροπία τρόμου μέχρι το 78ο λεπτό, για να έρθει η έκρηξη με ένα από τα ωραιότερα γκολ στη φετινή La Liga που είχε την υπογραφή του Χοσέ Λουίς Μοράλες.

Ο 32χρονος Ισπανός μέσος είχε να σκοράρει από τον Αύγουστο του 2019, με το αρνητικό σερί των 21 αγώνων στο πρωτάθλημα να λαμβάνει όμως τέλος στο 79', όταν και έσπασε το τεχνητό οφσάιντ των παικτών της Ρεάλ για να μπει στη μεγάλη περιοχή και να κεραυνοβολήσει από πλάγια θέση αριστερά τον Κουρτουά που δεν έκανε καλή εκτίμηση της φάσης (1-0).

Το σοκ ήταν μεγάλο για την Ρεάλ για τους Μαδριλένους και στα εναπομείναντα λεπτά δεν μπόρεσαν να βρούν ούτε την ισοφάριση παρά τις 1-2 καλές στιγμές που είχαν στα αντίπαλα καρέ, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν μία οδυνηρή ήττα που τους υποχρεώνει να παραταχτούν στο Clasico της 1ης Μαρτίου έχοντας δύο βαθμούς λιγότερους από την -πρωτοπόρο πλέον- Μπαρτσελόνα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 25ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου

Μπέτις - Μαγιόρκα 3-3 (19' πεν. Κανάλες, 35' πεν. Φεκίρ, 48' Χοακίν / 16' Κούτσο, 27' Μπούντιμιρ, 70' Κούμπο)

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου

Θέλτα - Λεγκανές 1-0 (62' Άσπας)

Μπαρτσελόνα - Έιμπαρ 5-0 (14' 37' 40' 87' Μέσι, 89' Αρτούρ)

Σοσιεδάδ - Βαλένθια 3-0 (12' Μερίνο, 45+1' Μονρεάλ, 48' Γιανουζάι)

Λεβάντε - Ρεάλ Μαδρίτης 1-0 (79' Μοράλες)

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

Οσασούνα - Γρανάδα (13:00)

Αλαβές - Μπιλμπάο (15:00)

Βαγιαδολίδ - Εσπανιόλ (17;00)

Χετάφε - Σεβίλλη (19:30)

Ατλέτικο - Βιγιαρεάλ (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ