LA LIGA

Μπαρτσελόνα - Βαλένθια 5-2: Φατί και Σουάρες απογείωσαν τους μπλαουγκράνα

Barcelona's Ansu Fati, right, celebrates after scoring the opening goal as Valencia's goalkeeper Jasper Cillessen reacts during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Valencia CF at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Sep. 14, 2019. (AP Photo/Joan Monfort)
Barcelona's Ansu Fati, right, celebrates after scoring the opening goal as Valencia's goalkeeper Jasper Cillessen reacts during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Valencia CF at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Sep. 14, 2019. (AP Photo/Joan Monfort) AP PHOTO/JOAN MONFORT

Με τον 16χρονο Φατί και τον Λουίς Σουάρες να κάνουν πράματα και θάματα, η Μπαρτσελόνα συνέτριψε με 5-2 την Βαλένθια και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα (VIDEOS).

Απολαυστική για ένα ακόμα εντός έδρας παιχνίδι της στη φετινή La Liga ήταν η Μπαρτσελόνα καθώς μετά το 5-2 επί της Μπέτις την 2η αγωνιστική, το βράδυ του Σαββάτου (14/9) σκόρπισε με το ίδιο ακριβώς σκορ την Βαλένθια στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της La Liga.

Κόντρα στους Σεβιγιάνους είχε λάμψει τότε το άστρο του Γκριεζμάν που σκόραρε δις (τα πρώτα του γκολ με την Μπάρτσα) και υπέγραψε τη μεγάλη ανατροπή ενώ μεγάλοι πρωταγωνιστές απέναντι στις νυχτερίδες ήταν οι Ανσού Φατί και Λουίς Σουάρες.

Ο 16χρονος από την Γουινέα-Μπισάου είχε ένα γκολ και μία ασίστ στα 60 λεπτά που αγωνίστηκε ενώ ο Ουρουγουανός που πήρε τη θέση του για να αγωνιστεί στο τελευταίο ημίωρο, πέτυχε δύο γκολ, με το πρώτο μάλιστα, ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, να είναι βγαλμένο από play station.

Τι και αν παρατάχτηκε χωρίς τους Μέσι, Σουάρες και Ντεμπελέ στην αρχική της σύνθεση; Η Μπαρτσελόνα είχε τον Ανσού Φατί σε σεληνιασμένη κατάσταση, με τον 16χρονο να κάνει άνω-κάτω την άμυνα της Βαλένθια καθόλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και να παίζει καταλυτικό ρόλο στο να αποκτήσουν προβάδισμα δύο τερμάτων οι μπλαουγκράνα σε μόλις επτά λεπτά αγώνα.

Στο 2ο λεπτό ο Ντε Γιονγκ έκανε το γύρισμα στην καρδιά της άμυνας των Βαλενθιάνων από τα δεξιά, ο Γκριεζμάν έκανε την προσποίηση και άφησε τη μπάλα να περάσει δίπλα του και ο Φατί που είχε βρεθεί σε θέση σέντερ φορ εκτέλεσε άμεσα με το δεξί, για να κάνει το 1-0.

Πέντε λεπτά αργότερα οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με τον νεαρό από την Γουινέα-Μπισάου να γίνεται δημιουργός και τον Ολλανδό πρώην μέσο του Άγιαξ να χρίζεται σκόρερ: ο Φατί απέφυγε με εκπληκτικό τρόπο τους Βας και Γκαράι και την κατάλληλη στιγμή γύρισε τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Ντε Γιονγκ να στέλνει τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής (2-0).

Η απάντηση της Βαλένθια ήρθε στο 27', με τον Γκαμεϊρό να συνεργάζεται άψογα με τον Μορένο και να νικάει σε τετ α τετ τον Τερ Στέγκεν για το 2-1 (το γκολ ακυρώθηκε αρχικά ως οφσάιντ όμως στη συνέχεια μέτρησε με χρήση του VAR), αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους παρά τα 1-2 πολύ καλά σουτ που είχε μέχρι το 45' ο Φατί αλλά και τη νέα καλή στιγμή του Γκαμεϊρό στο 37' (τον σταμάτησε ο Τερ Στέγκεν).

Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου έδινε ελπίδες στους Βαλενθιάνους, όμως αυτές εξανεμίστηκαν πολύ νωρίς. Συγκεκριμένα στο 51', όταν ο Πικέ πήρε το ριμπάουντ μετά από δυνατό σουτ του Γκριεζμάν που χτύπησε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού (δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη μπάλα ο Σίλεσεν) και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-1.

Στο 60ο λεπτό ο 16χρονος Φατί αποθεώθηκε κατά την αποχώρήση του από τον αγωνιστικό χώρο από το κοινό της Μπαρτσελόνα και ο Λουίς Σουάρες που πήρε τη θέση του (προερχόμενος από τραυματισμό) πήρε τη σκυτάλη όσον αφορά στο σκοράρισμα.

Ένα μόλις λεπτό χρειάστηκε για να βρει δίχτυα και το έκανε με αδιανόητο τρόπο, αφού νίκησε τον Σίλεσεν με εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ με το δεξί όντας σε επιτόπια στάση (4-1).

Το γκολ αυτό απελευθέρωσε ακόμα περισσότερο τους παίκτες του Βαλβέρδε που κυριάρχησαν στο χορτάρι, για να έρθει το πέμπτο γκολ στο 81', με τον Σουάρες να στέλνει τη μπάλα και πάλι στη δεξιά γωνία της εστίας του Σίλεσεν με σουτ εντός περιοχής.

Στο δεύτερο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάξι Γκόμεζ διαμόρφωσε το τελικό 5-2 με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής, με το φινάλε να βρίσκει την "Μπάρτσα" να πανηγυρίζει το τρίποντο παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο και να μειώνει στους δύο πόντους τη διαφορά από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μαδρίτης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 4ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευη 13 Σεπτεμβρίου

Μαγιόρκα - Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-0

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

Ρεάλ Μαδρίτης - Λεβάντε 3-2 (25' 31' Μπενζεμά, 40' Καζεμίρο / 49' Μαγιοράλ, 75' Μελέρο)

Λεγκανές - Βιγιαρεάλ 0-3 (26' 90+3' Μορένο, 39' αυτ. Σίλβα)

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0 (58' Έντεργκααρντ, 61' Μονρεάλ)

Μπαρτσελόνα - Βαλένθια 5-2 (2' Φατί, 7' Ντε Γιονγκ, 51' Πικέ, 61' 81' Σουάρες / 27' Γκαμεϊρό, 90+2' Μάξι Γκόμεζ)

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου

Έιμπαρ - Εσπανιόλ (13:00)

Αλαβές - Σεβίλλη (15:00)

Θέλτα - Γρανάδα (17:00)

Βαγιαδολίδ - Οσασούνα (19:30)

Μπέτις - Χετάφε (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ρεάλ - Λεβάντε 3-2: Αγχωτική νίκη στο ντεμπούτο του Αζάρ
Ισπανία: Πρώτη ήττα για την Ατλέτικο
TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ