LA LIGA

Νέος προπονητής της Σεβίλλης ο Λοπετέγκι

Real Madrid coach Julen Lopetegui gives instructions from the side line during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Real Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, Oct. 28, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
Real Madrid coach Julen Lopetegui gives instructions from the side line during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Real Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, Oct. 28, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ο προπονητής που θα καθοδηγήσει από εδώ και στο εξής τη Σεβίλλη είναι ο Τζούλεν Λοπετέγκι. Ο 53χρονος Βάσκος, υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με την ομάδα της Ανδαλουσίας, η οποία ανακοίνωσε την πρόσληψή του.

Η αποχώρηση του Χοακίν Καπαρός έχει αφήσει "ορφανό" τον πάγκο της Σεβίλλης. Ο εκλεκτός είναι ο Τζούλεν Λοπετέγκι. Ο 53χρονος Βάσκος παρέμενε άνεργος μετά την αποχώρησή του από τον πάγκο της Ρεάλ, στον οποίον ξεκίνησε τη σεζόν με άσχημα αποτελέσματα.

Ο Λοπετέγκι υπέγραψε για τρία χρόνια στην ομάδα της Ανδαλουσίας, η οποία ανακοίνωσε την πρόσληψή του. Ο νέος τεχνικός της Σεβίλλης ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2003-2004 στη Ράγιο Βαγιεκάνο. Το 2006 προσελήφθη ως υπεύθυνος του τμήματος scouting της Ρεάλ, ενώ το 2008-2009 ανέλαβε τη δεύτερη ομάδα των Μερένγκες. Ακολούθησε η Κ19 και η Κ20 της Ισπανίας, ενώ το 2012 κατέκτησε με τη "φούρια ρόχα" το Euro U19.

Ένα χρόνο μετά ακολούθησε η ίδια επιτυχία, αυτή τη φορά με το τμήμα U21 της Ισπανίας. Αφού αποχώρησε από το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, ανέλαβε την Πόρτο, όπου έμεινε για δύο χρόνια. Εν συνεχεία υπήρξε ο διάδοχος του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε στην ανδρική ομάδα της εθνικής Ισπανίας, την οποία οδήγησε στα τελικά του Μουντιάλ 2018.

Δύο ημέρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία, ωστόσο, απομακρύνθηκε, λόγω της ανακοίνωσης της πρόσληψής του στην τεχνική ηγεσία της Ρεάλ. Στη Βασίλισσα έμεινε για μόλις δέκα αγώνες πρωταθλήματος και ακολούθως απολύθηκε. Ως τερματοφύλακας, αποτέλεσε προϊόν των ακαδημιών της Ρεάλ Σοθιεδάδ και έπαιξε σε Καστίγια, Λας Πάλμας, Ρεάλ, Λογρονιές, Μπαρτσελόνα και Ράγιο Βαγιεκάνο.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε η Σεβίλλη τερμάτισε στην 6η θέση της Primera Division και το 2019-2020 θα συμμετάσχει στους ομίλους του Europa League.

AP Photo/Manu Fernandez

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ