LA LIGA

Οπαδοί της Μπέτις ευχήθηκαν θάνατο στον ασθενή προπονητή της Σεβίλλης (VIDEO)

Fans celebrate as Real Betis player Dani Martin, from Spain, down, celebrates his goal on the shoulders of his teammates during their Group G Champions League soccer match against Chelsea in Seville, Spain, Tuesday, Nov. 1, 2005. (AP Photo/Jasper Juinen)
Fans celebrate as Real Betis player Dani Martin, from Spain, down, celebrates his goal on the shoulders of his teammates during their Group G Champions League soccer match against Chelsea in Seville, Spain, Tuesday, Nov. 1, 2005. (AP Photo/Jasper Juinen) AP

Οι οπαδοί της Μπέτις ξεπέρασαν κάθε όριο αντιπαλότητας ευχόμενοι με σύνθημα θάνατο στον τεχνικό της Σεβίλλης, Χοακίν Καπαρός, ο οποίος πάσχει από χρόνια λευχαιμία ενόψει του ντέρμπι της πόλης (13/4, 21:45).

H Σεβίλλη υποδέχεται την Μπέτις στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" στο ντέρμπι της πόλης της Ανδαλουσίας για την 32η αγωνιστική της ισπανικής Liga.

Οι οπαδοί των "βερδιμπλάνκος" (παρατσούκλι των φιλοξενούμενων που προκύπτει από τα χρώματα της ομάδας) ξεπέρασαν κάθε επιτρεπτό όριο αντιπαλότητας. Στη διάρκεια του αντίστοιχου ντέρμπι για το γυναικείο πρωτάθλημα ευχήθηκαν στον τεχνικό των "νερβιονένσες" (παρατσούκλι των γηπεδούχων που προκύπτει από τη γειτονιά της Σεβίλλης που εδρεύει η ομάδα), Χοακίν Καπαρός, θάνατο.

Δεν έχει περάσει ούτε εβδομάδα, από τότε που ο 63χρονος τεχνικός παραδέχθηκε δημόσια ότι πάσχει από χρόνια λευχαιμία. "Αυτή τη νύχτα θα πεθάνει ο Καπαρός", ήταν το περιεχόμενο του ειδεχθούς συνθήματος.

Παρά το γεγονός ότι οι δύο ομάδες της Σεβίλλης είναι υποδεέστερες ως ποδοσφαιρικά μεγέθη από τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ το μεταξύ τους ντέρμπι είναι από τα πιο "καυτά" στην Ισπανία. Τονίζεται ότι η ασθένεια δεν εμποδίζει τον Καπαρός στην εκτέλεση των καθηκόντων του, αν και όπως όλα δείχνουν θ' αντικατασταθεί στο τέλος της σεζόν για λόγους αμιγώς αγωνιστικούς. Φαβορί είναι ο πρώην προπονητής των Μπορντό και εθνικής Γαλλίας, Λοράν Μπλαν.

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ