LA LIGA

Οσασούνα - Μπαρτσελόνα 2-2: Νέα γκέλα χωρίς Μέσι

Barcelona's goalkeeper Marc-Andre ter Stegen, center, fails to save the ball as Osasuna scores during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Osasuna, at El Sadar stadium, in Pamplona, northern Spain, Saturday, Aug. 31, 2019. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
Barcelona's goalkeeper Marc-Andre ter Stegen, center, fails to save the ball as Osasuna scores during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Osasuna, at El Sadar stadium, in Pamplona, northern Spain, Saturday, Aug. 31, 2019. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP PHOTO/ALVARO BARRIENTOS

Η Μπαρτσελόνα βρέθηκε πίσω στο σκορ στην έδρα της Οσασούνα, έκανε την ανατροπή, προηγήθηκε 2-1 με τον 16χρονο Ανσού Φατί να γράφει ιστορία, αλλά τελικά ισοφαρίστηκε σε 2-2 με πέναλτι του Ρομπέρτο Τόρες στο 81ο λεπτό. (VIDEOS)

Η Μπαρτσελόνα συνεχίζει τις προβληματικές εμφανίσεις στην έναρξη της νέας σεζόν. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε παρουσίασαν μέτρια εικόνα και απέναντι στην Οσασούνα, με αποτέλεσμα να αναδειχθούν ισόπαλοι 2-2 εκτός έδρας, μένοντας κι άλλο πίσω στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Οι απουσίες των Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρες αποδείχθηκαν καθοριστικές, με τους "μπλαουγκράνα" να αντιμετωπίζουν θέματα ειδικά . Το μοναδικό θετικό, η εμφάνιση του 16χρονου Ανσού Φατί, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή και σημείωσε το παρθενικό γκολ του, γράφοντας ιστορία ως ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής από τη Γουινέα-Μπισάου σκόραρε σε ηλικία 16 ετών 304 ημερών, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Μπόγιαν Κρκιτς, ο οποίος είχε πετύχει γκολ σε ηλικία 17 ετών και 53 ημερών.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι Καταλανοί μπήκαν στον αγωνιστικό με σκοπό να αναλάβουν τα ηνία του παιχνιδιού και να σημειώσουν ένα γρήγορο γκολ. Ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ χάρη σε ένα εξαιρετικό τέρμα του Ρομπέρτο Τόρες στο 7ο λεπτό. Ο Μπράντον έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά και ο 30χρονος φορ με υπέροχο σουτ στην κίνηση νίκησε τον Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν για το 1-0

Το γρήγορο γκολ της Οσασούνα επηρέασε τους "μπλαουγκράνα", οι οποίοι παρουσίασαν κάκιστη εικόνα στο πρώτο μέρος, με αποτέλεσμα να μην απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Ρουμπέν. Γι' αυτό το λόγο, με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ερνέστο Βαλβέρδε πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον 16χρονο Ανσού Φατί. Ο πιτσιρικάς μόλις έξι λεπτά μετά την είσοδό του τον δικαίωσε, καθώς ισοφάρισε σε 1-1 με όμορφη κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.

Οι παίκτες της "Μπάρτσα" διατήρησαν τον έλεγχο και κατάφεραν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή στο 64ο λεπτό με τον Αρτούρ. Ο Βραζιλιάνος χαφ είχε περάσει λίγο νωρίτερα ως αλλαγή (κι αυτός), και σημείωσε το παρθενικό του γκολ με τους "μπλαουγκράνα" με εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι.

Όλα έδειχναν πως, έστω και δύσκολα, η Μπαρτσελόνα θα φύγει με το "τρίποντο" από την Οσασούνα. Ωστόσο, στο 81ο λεπτό ο Ζεράρ Πικέ έκανε χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή, με τον διαιτητή να δίνει σωστά το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τόρες, ο οποίος, με το δεύτερο προσωπικό γκολ του, ισοφάρισε σε 2-2. Στα τελευταία λεπτά, οι Καταλανοί προσπάθησαν να πάρουν τη νίκη, αλλά πέρα από μία καλή στιγμή του Κάρλες Πέρεθ, δεν απείλησαν την εστία του Ρουμπέν.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 30/08

Σεβίλλη - Θέλτα 1-1 (81' Βάθκεθ / 84' Σουάρεθ)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σοθιεδάδ 2-0 (11' Γουίλιαμς, 22' Γκαρσία)

Σάββατο 31/08

Οσασούνα - Μπαρτσελόνα 2-2 (7', 81' πεν. Τόρες / 51' Φατί, 64' Αρτούρ)

20.00 Χετάφε - Αλαβές

20.00 Λεβάντε - Βαγιαδολίδ

22.00 Μπέτις - Λεγκανιές

Κυριακή 01/09

18.00 Βαλένθια - Μαγιόρκα

20.00 Ατλέτικο Μαδρίτης - Εϊμπαρ

20.00 Εσπανιόλ - Γρανάδα

22.00 Βιγιαρεάλ - Ρεάλ Μαδρίτης

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ