ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ουέσκα - Ρεάλ 0-1: Μπέιλ και Κουρτουά έδωσαν χρυσό τρίποντο στους Μαδριλένους

Real Madrid's Gareth Bale, right, celebrates with his fellow team after scoring against SD Huesca during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and SD Huesca at El Alcoraz stadium, in Huesca, northern Spain, Sunday, Dec. 9, 2018. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
Real Madrid's Gareth Bale, right, celebrates with his fellow team after scoring against SD Huesca during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and SD Huesca at El Alcoraz stadium, in Huesca, northern Spain, Sunday, Dec. 9, 2018. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP PHOTO/ALVARO BARRIENTOS

Με τον Γκάρεθ Μπέιλ να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ του ματς και τον Κουρτουά να είναι εγγύηση κάτω από την εστία, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 1-0 εκτός έδρας την Ουέσκα και πλησίασε την κορυφή (VIDEO).

Ζορίστηκε, ίδρωσε, αγχώθηκε και καρδιοχτύπησε στο φινάλε, όμως η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε αυτό που ήθελε στην έδρα της Ουέσκα: επιβλήθηκε 1-0 απέναντι στην ουραγό της La Liga και σκαρφάλωσε στην 4η θέση της βαθμολογίας, που την διατηρεί στο -5 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα.

Δύο ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους "μερένγκες", οι Μπέιλ και Κουρτουά. Ο Ουαλός ήταν εκείνος που πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα στο 8' με εντυπωσιακό μονοκόμματο σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή (πρώτο του τέρμα μετά από αφλογιστία σε 10 σερί ματς πρωταθλήματος) ενώ όλες οι καλές φάσεις της ομάδας του είχαν εκείνον στο επίκεντρο, ενώ ο Βέλγος δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να φτάσουν στην ισοφάριση.

Ήταν σταθερός καθόλη τη διάρκεια του αγώνα και είχε μάλιστα 2-3 εντυπωσιακές επεμβάσεις (η τελευταία στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων), που κράτησαν όρθιους τους "μερένγκες" και τους επέτρεψαν να πανηγυρίσουν την 8η νίκη τους στα 9 ματς που έχει κάτσει ο Σαντιάγο Σολάρι στον πάγκο τους.

Με αυτή την επιτυχία μάλιστα η Ρεάλ έδωσε τέλος στην κατάρα που τη συνόδευε από την αρχή της σεζόν και η οποία την ήθελε να μετράει μόνο ήττες απέναντι σε ομάδες που φορούν κόκκινα και μπλε (ΤΣΣΚΑ, Λεβάντε, Μπαρτσελόνα και Έιμπαρ!).

ΟΥΕΣΚΑ: Γιοβάνοβιτς, Αγκιλέρα (19' Μελέρο), Αβίλα (84' Λόνγκο), Κούτσο, Ετσεϊτά, Φερέιρο (76' Γκουρλέρ), Γκόμες, Ινσούα, Μιραμόν, Πουλίδο, Ριβέρα

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Οντριοθόλα, Ράμος, Βαράν, Θεμπάγιος (58' Βαλβέρδε), Μόντριτς (66' Ίσκο), Γιορέντε, Μπέιλ (76' Ασένσιο), Μπενζεμά, Βάθκεθ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 15ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου

Λεγκανές - Χετάφε 1-1 (64' Νιόμ / 39' Καμπρέρα)

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου

Ατλέτικο Μαδρίτης - Αλαβές 3-0 (25' Κάλινιτς, 82' Γκριεζμάν, 87΄ Ρόντρι)

Βαλένθια - Σεβίλλη 1-1 (90' Ντιακαμπί / 55' Σαράμπια)

Βιγιαρεάλ - Θέλτα 2-3 (83' 87' Μπάκα / 44' Μέντες, 49' Γιοκούσλου, 51' Γκόμες)

Εσπανιόλ - Μπαρτσελόνα 0-4 (17' 65' Μέσι, 26' Ντεμπελέ, 45' Σουάρες)

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου

Έιμπαρ - Λεβάντε 4-4 (8' Ένριχ, 57' Εσκαλάντε, 61' πεν. 65' Σαρλς / 10' Μοράλες, 26' Ριέρ, 75' Τόνο, 91' Μαγιοράλ)

Ουέσκα - Ρεάλ Μαδρίτης 0-1 (8' Μπέιλ)

Σοσιεδάδ - Βαγιαδολίδ 1-2 (62' Οϊρθάμπαλ / 16' Βίγια, 54' Αντονίτο)

Μπέτις - Βαγεκάνο (21:45)

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ζιρόνα (22:00)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ