LA LIGA

Ρατσιστική επίθεση οπαδών της Εσπανιόλ στον Ινιάκι Γουίλιαμς

Athletic Bilbao's Inaki Williams celebrates after scoring his goal during the Spanish La Liga soccer match between Athletic Bilbao and Valladolid at San Mames stadium in Bilbao, northern Spain, Sunday, Oct. 20, 2019. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
Athletic Bilbao's Inaki Williams celebrates after scoring his goal during the Spanish La Liga soccer match between Athletic Bilbao and Valladolid at San Mames stadium in Bilbao, northern Spain, Sunday, Oct. 20, 2019. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP

Ο μέσος της Μπιλμπάο, Ινιάκι Γουίλιαμς, δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από οπαδούς της Εσπανιόλ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης των δυο ομάδων για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η Εσπανιόλ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Μπιλμπάο στο Κορνεγιά για την 21η αγωνιστική της ισπανικής Liga, ωστόσο το αγωνιστικό σκέλος πέρασε σε δεύτερο πλάνο.

Κι αυτό γιατί ο μέσος των λεόνες, Ινιάκι Γουίλιαμς, δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από οπαδούς της ομάδας της Βαρκελώνης. Μάλιστα, ζήτησε από τον αρχηγό της Μπιλμπάο, Ίκερ Μουνιαΐν, να ειδοποιήσει τον διαιτητή και τον τέταρτο για τις ρατσιστικές κραυγές εις βάρος του. Πράγμα που έγινε.

"Είμαι λυπημένος για την ισοπαλία, αλλά πάνω από όλα για τις ρατσιστικές κραυγές. Κανείς μαύρος παίκτης και κανείς γενικά παίκτης δεν θα ήθελε να ακούει αυτά τα πράγματα. Οι οπαδοί θα πρέπει να πηγαίνουν γήπεδο για ν' απολαμβάνουν τα ματς και να στηρίζουν τις ομάδες τους", υποστήριξε ο 25χρονος επιθετικός που γεννήθηκε στο Μπιλμπάο.

Οι γονείς του έχουν καταγωγή από την Γκάνα και μετανάστευσαν στην Παμπλόνα στην αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ