LA LIGA

Ρεάλ - Σεβίλλη 2-1: Ο Καζεμίρο ντύθηκε Μπενζεμά

Real Madrid's Casemiro, right, celebrates with Real Madrid's Luka Jovic after scoring his side's opening goal during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Sevilla at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Saturday, Jan. 18, 2020. (AP Photo/Manu Fernandez)
Real Madrid's Casemiro, right, celebrates with Real Madrid's Luka Jovic after scoring his side's opening goal during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Sevilla at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Saturday, Jan. 18, 2020. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Με ηγέτη τον Καζεμίρο που πέτυχε και τα δύο τέρματά της, η Ρεάλ Μαδρίτης έκαμψε με 2-1 την αντίσταση της Σεβίλλης και πήρε το τρίποντο που την κρατάει στην κορυφή του πίνακα (VIDEOS).

Μία σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να κατακτήσει τη φετινή La Liga πανηγύρισε το απόγευμα του Σαββάτου η Ρεάλ Μαδρίτης, επικρατώντας με 2-1 της Σεβίλλης στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Καζεμίρο.

Ο Βραζιλιάνος μέσος ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 57' με όμορφο πλασέ μετά από ασίστ με τακουνάκι από τον Γιόβιτς ενώ μετά την ισοφάριση των Ανδαλουσιανών στο 64' με το φοβερό σουτ του Ντε Γιονγκ, επανέφερε τις καρδιές των Μαδριλένων στις θέσεις τους με ασύλληπτη κεφαλιά στο 69'΄που έγραψε το τελικό 2-1.

Σημειώνεται πως αυτή ήταν η 11η διαδοχική εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα για την Ρεάλ απέναντι στην Σεβίλλη, ενώ στα 21 τελευταία ματς των δύο ομάδων στο Μπερναμπέου οι Μαδριλένοι μετρούν 19 νίκες έναντι 2 των Ανδαλουσιανών.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο ημίχρονο στο Μπερναμπέου ήταν άγευστο, άχρωμο και άνοστο, με τον Ζινεντίν Ζιντάν να μη δικαιώνεται για την επιλογή του να αγωνιστεί με επιθετική τριπλέτα τους Γιόβιτς (κορυφή), Ροντρίγκο και Λούκας Βάθκεθ (εξτρέμ) και το φινάλε του 45λεπτου να βρίσκει τις δύο ομάδες να μην έχουν ούτε ένα σουτ στο στόχο!

Ουσιαστικά, τη μοναδική φορά που άναψαν τα αίματα σε αυτό το διάστημα ήταν στο 29', με τον Λουκ Ντε Γιονγκ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα όταν βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ και πήρε την κεφαλιά, αλλά τους Σεβιγιάνους να μην πανηγυρίζουν για πολύ.

Και αυτό γιατί ο διαιτητής εξέτασε τη φάση μέσω VAR και θεώρησε πως είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Γκούντελι πάνω στον Μιλιτάο, που δεν επέτρεψε στον Βραζιλιάνο στόπερ να ακολουθήσει τον Ντε Γιονγκ στη φάση του γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, τα πράγματα άλλαξαν, με τις δύο ομάδες να ανεβάζουν στροφές και να προσφέρουν ένα συναρπαστικό ματς στο ποδοσφαιρικό κοινό. Η αρχή έγινε στο 57', με τον Γιόβιτς (πέντε λεπτά πριν δώσει τη θέση του στον Μπεζεμά) να βγάζει ασίστ με τακουνάκι στον Καζεμίρο και τον Βραζιλιάνο μέσο να νικάει με σκαφτό πλασέ τον Βάτσλικ (1-0).

Επτά λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση από την Σεβίλλη, με τον Ντε Γιονγκ να στέλνει ξανά τη μπάλα στα δίχτυα αλλά αυτή τη φορά η χαρά του να μη μένει στη μέση. Ο Ολλανδός φορ εξαπέλυσε δυνατό φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Κουρτουά δεν κατάφερε να αποτρέψει το μοιραίο, με τη μπάλα να καρφώνεται στη δεξιά γωνιά της εστίας του (1-1).

Ο Καζεμίρο δεν είχε πει όμως την τελευταία του λέξη και ήταν εκείνος που υπέγραψε την 11η διαδοχική εντός έδρας νίκη της Ρεάλ στο πρωτάθλημα επί της Σεβίλλης. Ο Μόντριτς έδωσε στον Βάθκεθ που έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο διεθνής με την Σελεσάο άσος νίκησε με κεφαλιά τον κίπερ της Σεβίλλης για το 2-1.

Το τελευταίο 20λεπτο ήταν δραματικό, ωστόσο ούτε η Ρεάλ βρήκε το τρίτο γκολ (στο 87' ο Βάτσλικ απέκρουσε σουτ εξ επαφής του Κρόος), ούτε η Σεβίλλη αυτό της ισοφάρισης (ο Εν-Νεσίρι στο 89' αστόχησε με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή), με το 2-1 να μένει μέχρι το φινάλε και να κρατάει στην κορυφή τους μερένγκες, που γιόρτασαν έτσι με τον καλύτερο τρόπο την κατάκτηση του ισπανικού Σούπερ κόντρα στην Ατλέτικο την περασμένη Κυριακή.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 20ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου

Λεγκανές - Χετάφε 0-3 (12' Καμπρέρα, 21' Νιόμ, 33' Μάτα)

Σάββατο 18 Ιανουαρίου

Λεβάντε - Αλαβές 0-1 (64' Βιδάλ)

Ρεάλ Μαδρίτης - Σεβίλλη 2-1 (57' 69' Καζεμίρο / 64' Ντε Γιονγκ)

Οσασούνα - Βαγιαδολίδ (19:30)

Έιμπαρ - Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

Κυριακή 19 Ιανουαρίου

Μαγιόρκα - Βαλένθια (13:00)

Μπέτις - Ρεάλ Σοσιεδάδ (15:00)

Βιγιαρεάλ - Εσπανιόλ (17:00)

Μπιλμπάο - Θέλτα (19:30)

Μπαρτσελόνα - Γρανάδα (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ρεάλ Μαδρίτης: Δικός της ο Φαν Ντε Μπέεκ με 55 εκατ.ευρώ!
TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ