LA LIGA

Ρεάλ - Θέλτα 2-2: Γκέλαραν αλλά στο +1 από την Μπαρτσελόνα οι "μερένγκες"

Celta Vigo's Nestor Araujo fights for the ball against Real Madrid's Karim Benzema during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Celta de Vigo at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Sunday, Feb. 16, 2020. (AP Photo/Manu Fernandez)
Celta Vigo's Nestor Araujo fights for the ball against Real Madrid's Karim Benzema during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Celta de Vigo at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Sunday, Feb. 16, 2020. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της Θέλτα με το τελικό αποτέλεσμα να λήγει 2-2 στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου". Μόνοι πρώτοι έμειναν οι "μερένγκες" με έναν πόντο διαφορά από την Μπαρτσελόνα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε μεγάλη ευκαιρία να περάσει στο +3 από την Μπαρτσελόνα, όμως υπολόγιζε χωρίς την Θέλτα. Η ομάδα του Όσκαρ Γκαρθία προηγήθηκε, οι "μέρένγκες" τους ανέτρεψαν το σκορ, όμως στο 85' με τον Μίνα έκαναν το 2-2 μέσα στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου".

Κάπως έτσι, η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται μόνη στην κορυφή, αλλά με έναν μόνο πόντο διαφορά από τους "μπλαουγκράνα". Όσο για τη Θέλτα και τη μάχη που δίνει για τη σωτηρία της, σκαρφάλωσε στην 17η θέση και ρίχνοντας την Μαγιόρκα του Κούτρη στην 18η.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Θέλτα έβαλε από νωρίς πολύ δύσκολα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Χρειάστηκαν μόλις επτά λεπτά να περάσουν ώστε οι φιλοξενούμενοι να σιωπήσουν το Σαντιάγο Μπερναμπέου. Ο Σμολόφ με τρομερή ασίστ του Ιάγο Άσπας βρέθηκε απέναντι στον Κουρτουά και με όμορφο πλασέ έκανε το 1-0.

Οι "μερένγκες" στη συνέχεια, όπως ήταν φυσικό, πήραν την κατοχή του παιχνιδιού και προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί. Επιχείρησαν αρκετά σουτ προς την εστία του Μπλάνκο, με την περιοχή της Θέλτα να βρίσκεται σε πολιορκία. Επτά κόρνερ κέρδισε η Ρεάλ στο πρώτο μέρος χωρίς να καταφέρει να γίνει ουσιαστική. Λίγο έλειψε η Θέλτα να ολοκληρώσει το ημίχρονο με 2-0, αλλά ο Κουρτουά αντέδρασε σωστά στην κεφαλιά του Αϊντού.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε με φόρα μετά την ανάπαυλα και στο 49' βρήκε δίχτυα με τον Ράμος, όμως είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ. Οι "μερένγκες" ισοφάρισαν τελικά στο 52ο λεπτό με όμορφο πλασέ, έπειτα από ασίστ του Μαρσέλο.

Η πίεση της Βασίλισσας ήταν αυξανόμενη και στο 65ο λεπτό ο Αζάρ, ο οποίος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από τρεις μήνες, κέρδισε πέναλτι για ανατροπή του από τον τερματοφύλακα της Θέλτα, Ρουμπέν Μπλάνκο. Ο Ράμος εκτέλεσε σωστά για το 2-1 κάνοντας την ανατροπή.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι διαχειρίζονταν περισσότερο το παιχνίδι κάτι που πλήρωσαν πριν το τέλος της αναμέτρησης. Ο Ντένις Σουάρες βρήκε υπέροχα τον Μίνα μέσα στην περιοχή, ο οποίος κέρδισε τον Κουρτουά γράφοντας το 2-2. Η Ρεάλ πίεσε μέχρι το σφύριγμα της λήξης χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 24ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου

Βαλένθια - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-2 (40' Γκάμπριελ Παουλίστα, 59' Κοντογκμπιά - 15' Λιορέντε, 43' Πάρτεϊ)

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου

Μαγιόρκα - Αλαβές 1-0 (63' Ερνάντες)

Μπαρτσελόνα - Χετάφε 2-1 (33' Γκριεζμάν, 39' Σέρχι Ρομπέρτο / 66' Άνχελ)

Βιγιαρεάλ - Λεβάντε 2-1 (9' Μορένο, 61' Γκόμεθ / 56' Μαγιοράλ)

Γρανάδα - Βαγιαδολίδ 2-1 (81' Πουέρτας, 90+6' Φερνάντες / 56' Γκουαρδιόλα)

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου

Σεβίλλη - Εσπανιόλ 2-2 (15' Οκάμπος, 80' Σούσο / 35' Εμπάρμπα, 50' Γου Λέι)

Λεγκανές - Μπέτις 0-0

Έιμπαρ - Σοσιεδάδ (Αναβλήθηκε)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Οσασούνα 0-1 (29' Οιέρ)

Ρεάλ Μαδρίτης - Θέλτα 2-2 (52' Κρόος, 65' Ράμος / 7' Σμολόφ. 85' Μίνα)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ