LA LIGA

Βαλένθια - Μπαρτσελόνα 2-0: Χαστούκι σε Μπάρτσα και Σετιέν

Barcelona's Lionel Messi reacts after missing a scoring chance during the Spanish La Liga soccer match between Valencia and Barcelona at the Mestalla Stadium in Valencia, Spain, Saturday, Jan. 25, 2020. (AP Photo/Alberto Saiz)
Barcelona's Lionel Messi reacts after missing a scoring chance during the Spanish La Liga soccer match between Valencia and Barcelona at the Mestalla Stadium in Valencia, Spain, Saturday, Jan. 25, 2020. (AP Photo/Alberto Saiz) AP

Η Βαλένθια με πρωταγωνιστή τον Μάξι Γκόμες νίκησε 2-0 την Μπαρτσελόνα, για πρώτη φορά στο Μεστάγια μετά από 12 χρόνια. Πρώτη ήττα Κίκε Σετιέν στους μπλαουγκράνα, με τον Λιονέλ Μέσι να είναι υπερβολικά μόνος. (VIDEOS)

Στην πρεμιέρα του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα τον έσωσε ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος σκόραρε στο 76ο λεπτό και χάρισε την εντός έδρας νίκη επί της Γρανάδα. Στο δεύτερο ματς μεσοβδόμαδα τον λύτρωσε ο Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος με δυο γκολ οδήγησε στην ανατροπή, νίκη (1-2) και την πρόκριση επί της Ιμπίθα για το Copa del Rey.

H τρίτη ήταν και η φαρμακερή για τον Κίκε Σετιέν. Ο 61χρονος προπονητής από το Σανταντέρ γνώρισε την πρώτη του ήτα στον μπλαουγκράνα πάγκο, καθώς η Μπάρτσα ηττήθηκε 2-0 από τη Βαλένθια στο Μεστάγια.

Πρωταγωνιστής για τις νυχτερίδες ήταν ο Μάξι Γκόμες, ο οποίος πέτυχε δυο γκολ. Αν και το πρώτο μέτρησε ως αυτογκόλ του Τζόρντι Άλμπα. Στο 10ο λεπτό η Βαλένθια κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Γκαγιά από τον Πικέ.

Ο Ουρουγουανός εκτέλεσε το πέναλτι, αλλά ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε (είχε οριακά το πόδι του πάνω στη γραμμή) και κράτησε το μηδέν. Το σκορ άνοιξε στο 48ο λεπτό. Ο Γκαγιά έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Πικέ προσπάθησε ν' απομακρύνει. Η μπάλα έφθασε στον Μάξι Γκόμες, αυτός έκανε το σουτ από δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Τζόρντι Άλμπα, άλλαξε πορεία, αιφνιδίασε τον Τερ Στέγκεν και κατέληξε στα δίχτυα.

Στο 77ο ο Νοτιοαμερικανός κλείδωσε το ματς για τους γηπεδούχους. Ο Μάξι Γκόμες έκαβε την τρομερή διαγώνια πάσα - ο Ροντρίγκο Μορένο είχε κάνει αντίθετη κίνηση κι είχε μαζέψει πάνω του αμυντικούς - και με ωραίο τελείωμα νίκησε τον Τερ Στέγκεν.

Μάλιστα το σκορ θα μπορούσε να είναι και 3-0, αλλά ακυρώθηκε γκολ του Γκαμπριέλ Παουλίστα σε μια φάση που κανείς δεν κατάλαβε γιατί ο διαιτητής διέταξε επανάληψη του κόρνερ - ουσιαστικά δεν υπήρχε φάουλ του Βραζιλιάνου στην προσπάθειά του να ξεμαρκαριστεί για να σκοράρει - συγκεντρώνοντας τις διαμαρτυρίες των παικτών και των δυο ομάδων.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Βαλένθια επί της Μπαρτσελόνα στο Μεστάγια μετά από 12 χρόνια. Εντυπωσιακό στατιστικό με την Μπαρτσελόνα να έχει 867 πάσες (αντί 298 της Βαλένθια) και 74% κατοχή της μπάλας, αλλά ουσιαστικά να μην ελέγχει το ματς.

Η Ρεάλ έχει την ευκαιρία σε περίπτωση που πάρει αποτέλεσμα στο Θορίγια επί της Βαγιαδολίδ να περάσει μόνη στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα μετά από τις 2 Νοεμβρίου και το στραπάτσο στο Λεβάντε (στη... Βαλένθια).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 21ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 25 Ιανουαρίου

Οσασούνα - Λεβάντε 2-0 (81' πεν. Ρουμπέν Γκαρθία, 84' Ίνιγκο Πέρεθ)

Εσπανιόλ - Μπιλμπάο 1-1 (63' Ραούλ ντε Τομάς / 12' Βιλαλίμπρε)

Βαλένθια - Μπαρτσελόνα 2-0 (48' αυτ. Τζόρντι Άλμπα, 77' Μάξι Γκόμες)

Αλαβές - Βιγιαρεάλ 1-2 (80' Χοσέλου / 10' Μπάκα, 89' Νίνο)

Σεβίλλη - Γρανάδα 2-0 (11' Ντε Γιονγκ, 34' Νολίτο)

Σάββατο 26 Ιανουαρίου

Ατλέτικο - Λεγκανές (13:00)

Θέλτα - Έιμπαρ (15:00)

Χετάφε - Μπέτις (17:00)

Σοθιεδάδ - Μαγιόρκα (19:30)

Βαγιαδολίδ - Ρεάλ (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ