LA LIGA

Ζοάο Φέλιξ: Η Σεβίλλη τον απέρριψε για 1.500.000 ευρώ το περσινό καλοκαίρι

Portugal's Joao Felix runs for the ball during the UEFA Nations League semifinal soccer match between Portugal and Switzerland at the Dragao stadium in Porto, Portugal, Wednesday, June 5, 2019. (AP Photo/Martin Meissner)
Portugal's Joao Felix runs for the ball during the UEFA Nations League semifinal soccer match between Portugal and Switzerland at the Dragao stadium in Porto, Portugal, Wednesday, June 5, 2019. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Μπορεί η Ατλέτικο να κάλυψε τη ρήτρα των 120.000.000 ευρώ και να νίκησε ευρωπαϊκούς κολοσσούς για να κάνει δικό της τον Ζοάο Φέλιξ, αλλά χαμένη βγήκε και η Σεβίλλη. Το καλοκαίρι του 2018 είχε κλώτσησε την ευκαιρία να τον αποκτήσει αντί μόλις 1.500.000 ευρώ!

Ήταν πέρυσι τέτοια εποχή όταν ο Ζοάο Φέλιξ έπαιρνε προαγωγή από τη δεύτερη στην πρώτη ομάδα της Μπενφίκα. Ο 18χρονος (τότε) Πορτογάλος επιθετικός είχε προταθεί από τον πανίσχυρο συμπατριώτη του ατζέντη, Ζόρζε Μέντες, στη Σεβίλλη.

Άγνωστος στο ευρύ κοινό - όχι και στους σκάουτς - πριν εκτοξευτούν οι μετοχές του έδινε την ευκαιρία στους νερβιονένσες να τον αποκτήσουν αντί μόλις 1.500.000 ευρώ! Κι όμως η ομάδα της Ανδαλουσίας είπε "όχι". Ίσως γιατί δεν πίστευε στον παίκτη, συναρτήσει και του ποσού που επρόκειτο να δώσει.

Ίσως, γιατί έλειπε και η διορατικότητα του Μόντσι. Ο Ισπανός τεχνικός της διευθυντής και "αρχιτέκτονας" του οικοδομήματος των τελευταίων ετών επέστρεψε μεσούσης της σεζόν που τελείωσε, καθώς το καλοκαίρι του 2018 βρισκόταν στο ίδιο πόστο στη Ρόμα.

Ο Ζοάο Φέλιξ πήρε την ευκαιρία που του δόθηκε και με τις εμφανίσεις του σε Primeira Liga, Λιγκ Καπ, Κύπελλο και Ευρώπη (Champions League, Europa League) έκανε ευρωπαϊκούς κολοσσούς να προσπαθούν να τον αποκτήσουν.

Αρχικά τον κυνήγησε η Γιουβέντους, αλλά η Μπενφίκα την παρέπεμψε στη ρήτρα. Ύστερα η Μάντσεστερ Σίτι προσέφερε 100.000.000 ευρώ, πλήρωνε μεγάλο μέρος των απολαβών κι άφηνε δανεικό τον 19χρονο στην ομάδα της Λισαβόνας.

Τελικά τη μονομαχία κέρδισε η Ατλέτικο. Κάλυψε τη ρήτρα των 120.000.000 ευρώ κι έκανε δικό της τον Ίβηρα, έστω κι αν ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί.

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ