ΙΣΠΑΝΙΑ

Η καταπληκτική ιστορία του Άνχελ Κορέα

Monaco's Giulian Biancone, left, duels for the ball with Atletico Madrid's Angel Correa during a Group A Champions League soccer match between Atletico Madrid and Monaco at the Metropolitano stadium in Madrid, Wednesday, Nov. 28, 2018. (AP Photo/Paul White)
Monaco's Giulian Biancone, left, duels for the ball with Atletico Madrid's Angel Correa during a Group A Champions League soccer match between Atletico Madrid and Monaco at the Metropolitano stadium in Madrid, Wednesday, Nov. 28, 2018. (AP Photo/Paul White) AP

Ο Άνχελ Κορέα της Ατλέτικο Μαδρίτης διαθέτει μια ζωή με προβλήματα, φτώχεια, ναρκωτικά και πολύ ποδόσφαιρο, που αξίζει κανείς να διηγηθεί.

Ο 24χρονος επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, Άνχελ Κορέα, πέτυχε το νικητήριο γκολ της ομάδας του στο παιχνίδι απέναντι στην Βαλένθια την Τετάρτη (24/4).

Ο Αργεντινός ψάχνει την καθιέρωση στους "ροχιμπλάνκος", καθώς άλλοτε αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας του. Όμως η ζωή του ήταν θυελλώδης, με τη φτώχεια, την εμπλοκή της Μαφία και τη σχέση του με το ποδόσφαιρο να συνθέτουν ένα σκηνικό που θυμίζει ταινία.

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΕ ΤΗ ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΤΖΟ

Ο Άνχελ Κορέα μεγάλωσε σε μία φτωχή οικογένεια του Ροζάριο της Αργεντινής με άλλα 9 αδέρφια. Από μικρή ηλικία εκτός από την φτώχεια έπρεπε να αντιμετωπίσει και την απώλεια, αφού έχασε τον πατέρα του, όπως και δύο του αδέρφια από ναρκωτικά. Το ποδόσφαιρο ήταν η μόνη του διέξοδος και χάρη σ' αυτό ο 12χρονος Κορέα κατάφερε να ξεφύγει από τη δύσκολη ζωή του Ροζάριο μετακομίζοντας στο Μπουένος Άιρες για λογαριασμό της Σαν Λορέντζο.

Παρά τις ποδοσφαιρικές του επιτυχίες στα τμήματα υποδομής της αργεντίνικης ομάδας, το παρελθόν του τον κυνηγούσε. Μπλεκόταν συχνά σε επικίνδυνους καυγάδες, ενώ συνελήφθη μαζί με τον αδερφό του να πουλούν ναρκωτικά. Όμως, η Σαν Λορέντζο του έδωσε τη μεγάλη ευκαιρία.

Το 2013 σε ηλικία 18 ετών τον προήγαγε στην πρώτη ομάδα υπό τις οδηγίες του Εντγκάρντο Μπάουσα, ο οποίος αποτέλεσε αργότερα και προπονητής της Εθνικής Αργεντινής. Οι πρώτες επιτυχίες ήρθαν εκείνη την χρονιά. Το 2013 η Σαν Λορέντζο επέστρεψε στους τίτλους και κατέκτησε το Τορνεό Ινισιάλ (σ.σ. Πρωτάθλημα Αργεντινής) που της έδωσε την πρόκριση στο Copa Libertadores. Ο απολογισμός για τον μικρό Άνχελ Κορέα ήταν 19 συμμετοχές και 4 γκολ.

Ωστόσο, η μεγάλη έκρηξη έγινε το 2014. Η Σαν Λορέντζο σημείωσε τρομερή χρονιά στο Copa Libertadores και ο Κορέα ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της. Σε 9 του συμμετοχές πέτυχε 2 γκολ και το ένα μάλιστα πάρα πολύ σημαντικό κόντρα στη Γκρέμιο για τη Φάση των 16.

Οι "azulgranas" κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό και να κατακτήσουν τον πρώτο τους τίτλο στη διοργάνωση απέναντι στη Νασιονάλ βγάζοντας όλο το Μποέδο (σ.σ. η συνοικία της Σαν Λορέντζο) στους δρόμους. Όμως ο Κορέα δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του στα τελευταία παιχνίδια λόγω ενός σοβαρού προβλήματος στην υγεία του, που έμελλε να επηρεάσει όλη την καριέρα του.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΙΜΕΟΝΕ

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε τον ήθελε διακαώς στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Είχε μάλιστα δηλώσει ότι αν αποκτούσε κάποιον παίκτη από την Αργεντινή αυτός θα ήταν ο Άνχελ Κορέα. Ήταν τέτοια η επιθυμία του Τσόλο να τον αποκτήσει που δεν δίστασε να το κάνει ακόμη κι όταν ο μικρός διαγνώσθηκε με όγκο στην καρδιά, ενώ περνούσε από τα ιατρικά τεστ των "ροχιμπλάνκος".

Για να υπερπηδήσει και αυτό το εμπόδιο έπρεπε να υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς στη Νέα Υόρκη το καλοκαίρι του 2014 και ως εκ τούτου δεν θα ήταν ικανός να παίξει για 6 μήνες. Το ποδόσφαιρο ήταν η τρέλα του και όπως είχε πει ο ίδιος σε συνέντευξη του δεν φοβόταν το θάνατο, αλλά τον κίνδυνο να μην ξαναπαίξει μπάλα. Ο Σιμεόνε πίστεψε σε αυτόν και φρόντισε να κλείσει τη μεταγραφή του πριν την εγχείρηση.

Atletico's Angel Correa celebrates after scoring the opening goal during the Champions League group C soccer match between Atletico de Madrid and Benfica at the Vicente Calderon stadium in Madrid, Wednesday, Sept. 30, 2015.  (AP Photo/Francisco Seco)
Atletico's Angel Correa celebrates after scoring the opening goal during the Champions League group C soccer match between Atletico de Madrid and Benfica at the Vicente Calderon stadium in Madrid, Wednesday, Sept. 30, 2015. (AP Photo/Francisco Seco) AP

Η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία, ο Κορέα κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημά του και για πρώτη φορά μετά από μήνες απουσίας πάτησε το χορτάρι του "Βιθέντε Καλντερόν". Στις 22 Αυγούστου του 2015 μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι της Ατλέτικο κόντρα στη Λας Πάλμας και αγωνίστηκε για 25 λεπτά. Ένα μήνα αργότερα ήρθε και το πρώτο του γκολ απέναντι στην Έιμπαρ.

Argentina's Angel Correa, left, fights for the ball with Honduras' Bryan Acosta during a Group D match of the men's Olympic football tournament between Argentina and Honduras at the National Stadium, in Brasilia, Brazil, Wednesday, Aug. 10, 2016. (AP Photo/Eraldo Peres)
Argentina's Angel Correa, left, fights for the ball with Honduras' Bryan Acosta during a Group D match of the men's Olympic football tournament between Argentina and Honduras at the National Stadium, in Brasilia, Brazil, Wednesday, Aug. 10, 2016. (AP Photo/Eraldo Peres) AP

Η απόδοσή του σεζόν με τη σεζόν βελτιώνεται και ο Κορέα προσπαθεί μέχρι και σήμερα, 4 χρόνια αφού κέρδισε το πρόβλημα υγείας του, να επιστρέψει στο επίπεδο που κάποτε ήταν. Τα καταφέρνει με σταθερά βήματα, επιδιώκει να καθιερωθεί στην 11αδα της Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ παίρνει και συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας. Ο Σιμεόνε συνεχίζει να του δείχνει την ίδια εμπιστοσύνη και ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2024.

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΑΦΙΑ

Όσο και να θέλει κανείς, δύσκολα ξεφεύγει από την φτωχική ζωή της Αργεντινής με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Το συμβόλαιο πολλών ποδοσφαιριστών στη χώρα, εκτός από την εκάστοτε ομάδα, ανήκει πολλές φορές και σε εταιρίες ή άλλα πρόσωπα. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του Άνχελ Κορέα. Το 2013 το δικαστήριο της Αργεντινής "πάγωσε" τα δικαιώματά του και τη δυνατότητά του για μεταγραφή, καθώς το 10% του συμβολαίου του φέρεται να ανήκε σε αγνώστους.

Ο ατζέντης του παίκτη συνομιλούσε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, με μέλη της οργάνωσης "Los Monos" (οι πίθηκοι), που διακινούν ναρκωτικά και ξεπλένουν χρήμα. Ωστόσο, το πρόβλημα ξεπεράστηκε και η μεταγραφή στη Μαδρίτη έγινε τελικώς πραγματικότητα.

Τον Φεβρουάριο βεβαίως το όνομά του συνδέθηκε ξανά με την εγκληματική οργάνωση, αφού η αδερφή του συνελήφθη με μέλη των "Los Monos". Μάλιστα, σύμφωνα με τη Marca, ανακρίθηκε στη Μαδρίτη, ωστόσο αποδείχθηκε ότι δεν έχει καμία σχέση.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ