ΙΣΠΑΝΙΑ

Kύπελλο Ισπανίας: Πρόκριση για Μπαρτσελόνα και Ρεάλ

Barcelona's Antoine Griezmann celebrates after scoring the opening goal during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Mallorca at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Dec. 7, 2019. (AP Photo/Joan Monfort)
Barcelona's Antoine Griezmann celebrates after scoring the opening goal during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Mallorca at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Dec. 7, 2019. (AP Photo/Joan Monfort) AP

H Μπαρτσελόνα πέρασε με 2-1 και πρωταγωνιστή τον Γκριεζμάν από την Ίμπιζα, η Ρεάλ με 3-1 από τη Σαλαμάνκα κι αμφότερες προκρίθηκαν στους 16 του Copa del Rey. Στην επόμενη φάση Βιγιαρεάλ και Βαλένθια, η Τενερίφη πέταξε έξω τη Βαγιαδολίδ.

Μετά την πρώτη νίκη, ο Κίκε Σετιέν πανηγύρισε και την πρώτη πρόκριση στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Οι μπλαουγκράνα ταξίδεψαν στην Ίμπιζα και έφυγαν από εκεί με τη νίκη (1-2) και την πρόκριση στους 16 του Copa del Rey.

Ο 61χρονος προπονητής από το Σανταντέρ χρησιμοποίησε τη νεότερη ενδεκάδα της ομάδας από τη Βαρκελώνη για την τρέχουσα σεζόν, αν και οι νησιώτες αιφνιδίασαν κι άνοιξαν το σκορ με τον Καμπάλε στο ένατο λεπτό.

Ο Γκριεζμάν ισοφάρισε σε 1-1 στο 72ο λεπτό, ενώ ο Γάλλος στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων σφράγισε την ανατροπή και το εισιτήριο για τους Καταλανούς. Στους 16 βρίσκεται και η Ρεάλ. Οι μερένγκες άνοιξαν το σκορ στη Σαλαμάνκα με τον Μπέιλ, οι Ουνιονίστας ισοφάρισαν με τον Ρομέρο Μορίγιο στο 57'.

Το αυτογκόλ του Γκονγκόρα έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας στο 62' και ο Μπραχίμ Ντίαζ στο δεύτερο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου διαμόρφωσε το τελικό 1-3. Το γκολ του Μάξι Γκόμες με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου παιχνιδιού στο Λογρόνιο ήταν αρκετό για να χαρίσει την πρόκριση στη Βαλένθια.

Η Σοθιεδάδ χωρίς τον Ουίλιαν Ζοζέ ο οποίος πέταξε για Λονδίνο προκειμένου να υπογράψει για την Τότεναμ υποδέχθηκε την Εσπανιόλ. Οι Βάσκοι έκαμψαν την αντίσταση των Καταλανών με τα γκολ των Μπαρενατσέα και Ίσακ.

Εύκολο έργο για τη Βιγιαρεάλ η οποία συνέτριψε 3-0 στο Μοντιλίβι τη Ζιρόνα, ενώ η Τενερίφη έκανε την έκπληξη. Υποδέχθηκε τη Βαγιαδολίδ και την πέταξε έξω με νίκη (2-1).

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ