ΙΣΠΑΝΙΑ

Σιμεόνε, ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία της Ατλέτικο

Σιμεόνε, ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία της Ατλέτικο
AP PHOTO/PAVEL GOLOVKIN

Με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Super Cup απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ντιέγκο Σιμεόνε έγινε ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία της Ατλέτικο, καθώς έφτασε τους επτά τίτλους. Ξεπέρασε, έτσι, τον Λουίς Αραγονές.

Το βράδυ της Τετάρτης (15/8) ο Ντιέγκο Σιμεόνε έγραψε ιστορία στην Ατλέτικο Μαδρίτης, αφού έγινε ο μοναδικός προπονητής της που έφτασε τους επτά τίτλους. Ο "Τσόλο" ξεπέρασε τον Λουίς Αραγονές, ο οποίος είχε κατακτήσει έξι.

- Ο 48χρονος Αργεντινός, που ανέλαβε τους "ροχιμπλάνκος" τον Δεκέμβριο του 2011, κατέκτησε το Europa League το 2012, όταν η ομάδα του επικράτησε 3-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Βουκουρέστι.

- Τρεις μήνες μετά, η Ατλέτικο κατέκτησε το ευρωπαϊκό Super Cup με το 4-1 σε βάρος της Τσέλσι, στο Μονακό.

- Το 2012-2013, οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του Copa del Rey, με το 1-2 απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

- Τον Μάιο του 2014 καταγράφηκε η πολύ μεγάλη επιτυχία, με την κατάκτηση του τίτλου στην Primera Division.

- Τον Αύγουστο του 2014 πήρε το Super Cup Ισπανίας, έχοντας αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης.

- Τον περασμένο Μάιο οδήγησε την Ατλέτικο και σε δεύτερη κατάκτηση Europa League, με το 3-0 απέναντι στη Μαρσέιγ στη Γαλλία.

Στην όγδοη σεζόν του στην ομάδα της Μαδρίτης ο Ντιέγκο Σιμεόνε, έχοντας πλέον το καλύτερο ρόστερ από την ημέρα που ανέλαβε, θα επιδιώξει να καταγράψει και άλλες επιτυχίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η Ατλέτικο το Super Cup Ευρώπης, 4-2 τη Ρεάλ στην παράταση
Το "ξύλο" Σέρχιο Ράμος - Ντιέγκο Κόστα (VIDEOS)

AP Photo/Pavel Golovkin

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ