ΙΣΠΑΝΙΑ

Τέλος από την εθνική Ισπανίας ο Πικέ

Τέλος από την εθνική Ισπανίας ο Πικέ
AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Ο Ζεράρ Πικέ ολοκλήρωσε τον κύκλο του στην εθνική Ισπανίας, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου για το Supercopa μεταξύ Μπαρτσελόνα και Σεβίλλης.

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος "διαζυγίου" γράφτηκε το Σάββατο, όταν ο Ζεράρ Πικέ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την εθνική Ισπανίας. Ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός μίλησε στη συνέντευξη Τύπου του Supercopa μεταξύ Μπαρτσελόνα και Σεβίλλης στην Ταγγέρη του Μαρόκου και γνωστοποίησε την απόφασή του.

"Μίλησα με τον Λουίς Ενρίκε πριν από μερικές ημέρες. Μου τηλεφώνησε και του είπα ότι είχα πάρει ήδη την απόφασή μου και την σκέφτηκα εδώ και λίγο καιρό. Ήταν πολύ ωραία πορεία, για την οποία είμαι χαρούμενος, όμως τώρα θέλω να συγκεντρωθώ στην Μπαρτσελόνα. Στην Μπαρτσελόνα ελπίζω να τα πάω καλύτερα και θέλω να την απολαύσω", δήλωσε ο Πικέ, ο οποίος αφήνει τη "φούρια" ρόχα μετά από 102 συμμετοχές, 5 γκολ, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο (2010) και ένα Euro (2016). Διεθνής στην εθνική ανδρών από τον Φεβρουάριο του 2009, όταν κλήθηκε για το φιλικό κόντρα στην Αγγλία, όπου έβγαλε το 90λεπτο στη νίκη με 2-0 στη Σεβίλλη.

Η αποχώρηση του Πικέ από την Ισπανία αποτρέπει την επανένωση με τον πρώην προπονητή του στην Μπαρτσελόνα, ο οποίος ανέλαβε τα "ηνία" από τον Φερνάντο Ιέρο που την καθοδήγησε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, ωστόσο θα αποφέρει ηρεμία στα γήπεδα της χώρας εκτός Καταλονίας. Ο Πικέ γνώριζε έντονες αποδοκιμασίες σε όποιο από αυτά τα γήπεδα αγωνιζόταν με την εθνική ομάδα, εξαιτίας της στάσης του όσον αφορά τα ζητήματα της Καταλονίας, ένταση που αρκετές φορές μεταφέρθηκε κι εντός αποδυτηρίων ή αγωνιστικού χώρου, μέσω κακής ψυχολογίας.

Η θέση του δίπλα στον Σέρχιο Ράμος πλέον είναι δυσαναπλήρωτη, αφού ουδείς εκ των Θέσαρ Αθπιλικουέτα, Νάτσο, Χεσούς Βαγέχο, Ουνάι Νούνιεθ, Ίνιγο Μαρτίνεθ και Χάβι Μαρτίνεθ δεν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο.

Photo credits: AP Photo/Matthias Schrader

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ