ΙΣΠΑΝΙΑ

Βαλένθια - Ρεάλ Μαδρίτης 1-3: Άνετη και ωραία στον τελικό η ομάδα του Ζιντάν

Real Madrid's Luka Modric celebrates after scoring his side's third goal during the Spanish Super Cup semifinal soccer match between Real Madrid and Valencia at King Abdullah stadium in Jiddah, Saudi Arabia, Wednesday, Jan. 8, 2020. (AP Photo/Hassan Ammar)
Real Madrid's Luka Modric celebrates after scoring his side's third goal during the Spanish Super Cup semifinal soccer match between Real Madrid and Valencia at King Abdullah stadium in Jiddah, Saudi Arabia, Wednesday, Jan. 8, 2020. (AP Photo/Hassan Ammar) AP PHOTO/HASSAN AMMAR

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε επίδειξη ισχύος επικρατώντας 3-1 της Βαλένθια στην Τζέντα και πήρε το εισιτήριο για τον τελικο του ισπανικού Σούπερ Καπ, όπου περιμένει Μπαρτσελόνα ή Ατλετικο.

Παράσταση για έναν ρόλο! Ο πρώτος ημιτελικός του ισπανικού Σούπερ Καπ που διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης στο "King Abdullah Sports City" της Τζέντα βρήκε θριαμβεύτρια την Ρεάλ Μαδρίτης, με την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν να κυριαρχεί από την αρχή μέχρι το τέλος απέναντι σε μία αγνώριστη Βαλένθια και να παίρνει μία πανάξια νίκη με σκορ 3-1.

Ο Τόνι Κρόος με απευθείας εκτέλεση κόρνερ άνοιξε το δρόμο για τη νίκη στο 15', ο Ίσκο διπλασίασε τα τερματα των μερένγκες στο 39' και ο Λούκας Μόντριτς στο 66' έδωσε τη χαριστική βολή στις νυχτερίδες, που μπόρεσαν μόνο να βρουν το γκολ της τιμής στο 92' με εκτέλεση πέναλτι του Παρέχο.

Πλέον, οι παίκτες του Ζινεντίν Ζιντάν μετρούν πλέον αντίστροφα για τον τελικό της Κυριακής όπου θα βρούν απέναντί τους μία εκ των Μπαρτσελόνα ή Ατλέτικο που συνθέτουν το έτερο ζευγάρι των ημιτελικών και οι οποίες θα κοντραριστούν το βράδυ της Πέμπτης.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Ρεάλ πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε να επιδείξει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία του Βαράν στο 5' (απέκρουσε ενστικτωδώς την καρφωτή κεφαλιά του Γάλλου στόπερ ο Ντομένετς) καθώς και τα σουτ εκτός περιοχής των Καζεμίρο (3') και Βαλβέρδε (7') που έφυγαν άουτ.

Η επιβράβευση των μερένγκες για το δυναμικό τους ξεκίνημα ήρθε στο 15', με τον Τόνι Κρόος να νικάει τον κίπερ της Βαλένθια με απευθείας εκτέλεση κόρνερ και να κάνει το 1-0, γράφοντας ταυτόχρονα ιστορία με το πρώτο γκολ με απευθείας κόρνερ στην ιστορία του ισπανικού Σούπερ Καπ.

Real Madrid's Toni Kroos celebrates after scoring the opening goal during the Spanish Super Cup semifinal soccer match between Real Madrid and Valencia at King Abdullah stadium in Jiddah, Saudi Arabia, Thursday, Jan. 9, 2020. (AP Photo/Amr Nabil)
Real Madrid's Toni Kroos celebrates after scoring the opening goal during the Spanish Super Cup semifinal soccer match between Real Madrid and Valencia at King Abdullah stadium in Jiddah, Saudi Arabia, Thursday, Jan. 9, 2020. (AP Photo/Amr Nabil) AP PHOTO/AMR NABIL

Το πρώτο 20λεπτο βρήκε την ομάδα του Ζιντάν να υπερτερεί και στην κατοχή της μπάλας (70% υπέρ της), με την Βαλένθια να δείχνει για πρώτη φορά σημάδια ζωής στον ημιτελικό στο 29', όταν το δυνατό σουτ του Γκαμεϊρό μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα να περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κουρτουά.

Αυτή ήταν και η μοναδική αξιόλογη φάση για τις νυχτερίδες στο πρώτο 45λεπτο, με την Ρεάλ να συνεχίζει να έχει τον έλεγχο και να φτάνει και σε δεύτερο γκολ στο 39': Καρβαχάλ και Βαλβέρδε συνεργάστηκαν, το πρώτο σουτ του Μόντρις μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο σώμα του Γκαράι, με τη μπάλα να φτάνει στον Ίσκο για να γράψει το 2-0 με σουτ από το ύψος του πέναλτι.

Real Madrid's Isco celebrates after scoring the second goal during the Spanish Super Cup semifinal soccer match between Real Madrid and Valencia at King Abdullah stadium in Jiddah, Saudi Arabia, Thursday, Jan. 9, 2020. (AP Photo/Amr Nabil)
Real Madrid's Isco celebrates after scoring the second goal during the Spanish Super Cup semifinal soccer match between Real Madrid and Valencia at King Abdullah stadium in Jiddah, Saudi Arabia, Thursday, Jan. 9, 2020. (AP Photo/Amr Nabil) AP PHOTO/AMR NABIL

Αυτό ήταν το τέρμα το Ισπανού μεσοεπιθετικού σε επίσημο παιχνίδι μετά από τις 31 Μαρτίου του 2019 (κόντρα στην Ουέσκα), με τον Ίσκο να χάνει μάλιστα μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει ξανά στο 41' όταν η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας της Βαλένθια μετά από κεφαλιά του (στη συνέχεια της φάσης ο Ντομένετς απέκρουσε το εξ επαφής σουτ του Γιόβιτς).

Κάπως έτσι, το 2-0 υπέρ της Ρεάλ ήρθε απολύτως φυσιολογικά στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ζιντάν να δικαιώνεται απόλυτα για την επιλογή του να αγωνιστεί με πέντε μέσους στην ενδεκάδα (Βαλβέρδε, Καζεμίρο, Κρόος, Μόντρις, Ίσκο) και να χρησιμοποιήσει τον Γιόβιτς στην κορυφή της επίθεσης των μερένγκες.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την Ρεάλ να έχει και πάλι το πάνω χέρι όσον αφορά στην κατοχή της μπάλας και στο 60' έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, με τον Μόντριτς να τροφοδοτεί τον Βαλβέρδε και το δυνατό σουτ του Ουρουγουανού να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η συμπλήρωση του 65ου λεπτού βρήκε την Ρεάλ να μετράει 6 τελικές προσπάθειες εντός εστίας και την Βαλένθια να είναι στο απόλυτο μηδέν, για να προστεθεί στο 66' το κερασάκι στην τούρτα, με ένα τρίτο γκολ για τους μερένγκες που ήταν προϊόν συνεργασίας και ατομικού ταλέντου.

Real Madrid's Luka Modric celebrates after scoring his side's third goal during the Spanish Super Cup semifinal soccer match between Real Madrid and Valencia at King Abdullah stadium in Jiddah, Saudi Arabia, Wednesday, Jan. 8, 2020. (AP Photo/Hassan Ammar)
Real Madrid's Luka Modric celebrates after scoring his side's third goal during the Spanish Super Cup semifinal soccer match between Real Madrid and Valencia at King Abdullah stadium in Jiddah, Saudi Arabia, Wednesday, Jan. 8, 2020. (AP Photo/Hassan Ammar) AP PHOTO/HASSAN AMMAR

Ο Ίσκο έκλεψε τη μπάλα και έδωσε πάσα στον Γιόβιτς, εκείνος την έσπασε δεξιά στον Μόντριτς και ο νικητής της Χρυσής Μπάλας για το 2018 έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με ένα εκπληκτικό σουτ με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού του μέσα από την περιοχή!

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 75ο λεπτό για να έχει η Βαλένθια το πρώτο της σουτ εντός αντίπαλης εστίας, με την προσπάθεια του Μάξι Γκόμες να αποκρούεται από τον Κουρτουά, με την Ρεάλ να αμύνεται εξαιρετικά στη συνέχεια και τις νυχτερίδες να πετυχαίνουν απλά το γκολ της τιμής στις καθυστερήσεις.

Τότε, με τη βοήθεια του VAR ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε χέρι του Σέρχιο Ράμος μέσα στη μεγάλη περιοχή, με τον Ντάνι Παρέχο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να νικάει τον Κουρτουά στο 92', για να διαμορφωθεί το τελικό 3-1 που έστειλε τους Μαδριλένους στον τελικό.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ