ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τουρκία: Η αντεπίθεση των αουτσάιντερ

Istanbul's Emre Belozoglu, second right, celebrates with teammates after scoring his side's first goal during the Europa League group C soccer match between Sporting Braga and Istanbul Basaksehir at the Municipal stadium in Braga, Portugal, Thursday Sept. 28, 2017. (AP Photo/Paulo Duarte)
Istanbul's Emre Belozoglu, second right, celebrates with teammates after scoring his side's first goal during the Europa League group C soccer match between Sporting Braga and Istanbul Basaksehir at the Municipal stadium in Braga, Portugal, Thursday Sept. 28, 2017. (AP Photo/Paulo Duarte) AP

Ο πρώτος γύρος του τουρκικού πρωταθλήματος αφήνει τις Γαλατάσαράι και Μπεσίκτας εκτός τετράδας, τη Φενέρμπαχτσε στη ζώνη υποβιβασμού και τα αουτσάιντερ να διατηρούν το δικαίωμα στο "όνειρο" του τίτλου.

Η Γαλατάσαράι στην τέταρτη θέση. Η Μπεσίκτας στην έβδομη. Η Φενέρμπαχτσε στην προτελευταία (17η) εντός ζώνης υποβιβασμού! Τι γίνεται με τους "μεγάλους" της Τουρκίας;

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της γειτονικής χώρας ολοκληρώθηκε και βρίσκει μάλλον σε προβληματισμό τα παραδοσιακά φαβορί, όπως είναι οι ομάδες της Κωνσταντινούπολης.

Η υποτίμηση της τουρκικής λίρας - ο λόγος που αποχώρησε ο Πέπε από την Μπεσίκτας - είναι μία αιτία. Σίγουρα, όχι η μόνη.

Κι αν η Γαλατά και η Τράμπζονσπορ ισοβαθμούν στους 29 βαθμούς, η Μπεσίκτας με τα "πάνω" της και τα "κάτω" της έχει 26, τι να πει κανείς για τη Φενέρ;

Τι γίνεται, όμως, με τα αουτσάιντερ; Δείχνουν έτοιμα να πιστέψουν στον τίτλο. Βέβαια, η Μπασάκσεχίρ δεν είναι και τόσο... αουτσάιντερ.

Η ομάδα των Στέφανο Ναπολεόνι (πρώην Λεβαδειακού και Ατρόμητου), Αρντά Τουράν, Εμπρέ Μπελόζογλου, Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ, Μανουέλ Ντα Κόστα (πρώην Ολυμπιακού) που οδηγεί την κούρσα έγινε γνωστή τα τελευταία χρόνια με την πορεία της εντός (πέρυσι τερμάτισε στη δεύτερη θέση) κι εκτός της γειτονικής χώρας. Στο γκρουπ των ομάδων που την ακολουθούν βρίσκονται οι Μαλάτιασπορ (με τεχνικό τον Ερόλ Μπουλούτ!) και η Κασίμπασα.

Ενδιάμεσα στη Γαλατά και την Μπεσίκτας συναντάμε την Αντάλιασπορ. Σε κάθε περίπτωση ο δεύτερος γύρος προμηνύεται συναρπαστικός.

Αξίζει να τονιστεί ότι τελευταία ομάδα - πλην των παραδοσιακών - που κατέκτησε τον τίτλο ήταν η Μπούρσασπορ το 2010!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπασάκσεχίρ 35

2. Τράμπζονσπορ 29

3. Μαλάτιασπορ 29

4. Κασίμπασα 29

5. Γαλατάσαράι 29

6. Αντάλιασπορ 27

7. Μπεσίκτας 26

8. Κόνιασπορ 25

9. Σίβασπορ 24

10. Γκεζτέπε 22

11. Μπούρσασπορ 21

12. Ανκαραγκιουτσού 20

13. Καϊσερίσπορ 19

14. Αλάνιασπορ 18

15. Ακχισάρσπορ 17

16. Ερζουρούμσπορ 16

17. Φενέρμπαχτσε 16

18. Ρίζεσπορ 12

ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

20 γκολ

Ντιάν Εμπάιγ (Κασίμπασα)

9 γκολ

Ούγκο Ροδαγιέγα (Τράμπζονσπορ)

8 γκολ

Ρομπίνιο (Σίβασπορ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ