ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τουρκία: "Μπαμ" με Ρομπίνιο η πρωτοπόρος Μπασακσεχίρ

Brazil's Robinho celebrates after scoring the opening goal during a Copa America quarterfinal soccer match against Paraguay at the Ester Roa Rebolledo Stadium in Concepcion, Chile, Saturday, June 27, 2015. (AP Photo/Silvia Izquierdo)
Brazil's Robinho celebrates after scoring the opening goal during a Copa America quarterfinal soccer match against Paraguay at the Ester Roa Rebolledo Stadium in Concepcion, Chile, Saturday, June 27, 2015. (AP Photo/Silvia Izquierdo) AP

Η πρωτοπόρος της τουρκικής Super Lig, Μπασακσεχίρ, απέκτησε από τη Σίβασπορ τον 34χρονο Βραζιλιάνο φορ και τρίτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Ρομπίνιο, αντί 2.000.000 ευρώ.

Το τέλος του πρώτου γύρου βρήκε την Μπασακσεχίρ να οδηγεί την κούρσα της τουρκικής Super Lig με 35 βαθμούς, έχοντας διαφορά έξι βαθμών από τις Τράμπζονσπορ, Μαλάτιασπορ, Κασίμπασα και Γαλατάσαράι που ισοβαθμούν (29).

Στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης τα δίνουν όλα για την κατάκτηση του τίτλου στην Τουρκία και το δείχνουν με τις μεταγραφικές τους κινήσεις. Την Πέμπτη (27/12) ανακοίνωσαν τη συμφωνία με τη Σίβασπορ για την απόκτηση του Ρομπίνιο.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας το κόστος του deal ανέρχεται στα 2.000.000 ευρώ. Ο 34χρονος Βραζιλιάνος φορ διανύει εξαιρετική σεζόν καθώς με την ομάδα από τη Σεβάστεια σκόραρε οκτώ φορές και βρίσκεται στην τρίτη θέση του σχετικού πίνακα πίσω από τον Ντιάν Εμπάιγ της Κασίμπασα που έχει 20 γκολ και τον Ούγκο Ροδαγιέγα της Τράμπζονσπορ που έχει εννιά γκολ.

Στην Μπασακσεχίρ αγωνίζονται μεταξύ άλλων ο Μαροκινός πρώην κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, Μανουέλ ντα Κόστα, ο Ιταλός πρώην φορ των Λεβαδειακού κι Ατρόμητου, Στέφανο Ναπολεόνι, αλλά και οι Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ (πρώην Άρσεναλ, Ρεάλ, Μάντσεστερ Σίτι, Τότεναμ, Κρίσταλ Πάλας), Γκαέλ Κλισί (πρώην Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι), Εμρέ Μπελόζογλου, Αρντά Τουράν.

Έτσι κι αλλιώς το φετινό πρωτάθλημα στην Τουρκία είναι συναρπαστικό με τ' αουτσάιντερ να σχεδιάζουν την αντεπίθεσή τους. Ο πρώτος γύρος του τουρκικού πρωταθλήματος αφήνει τις Γαλατάσαράι και Μπεσίκτας εκτός τετράδας, τη Φενέρμπαχτσε στη ζώνη υποβιβασμού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ