ΤΟΥΡΚΙΑ

Κυπελλούχος Τουρκίας η Γαλατασαράι, 3-1 την Ακχισάρσπορ

Κυπελλούχος Τουρκίας η Γαλατασαράι, 3-1 την Ακχισάρσπορ

Η Γαλατασαράι επικράτησε 3-1 της Ακχισάρσπορ και κατέκτησε το Κύπελλο Τουρκίας για 18η φορά στην ιστορία της. Παρότι έχανε 1-0, σημείωσε τρία γκολ από το 80' και μετά και σήκωσε την κούπα. (VIDEO)

Κυπελλούχος Τουρκίας αναδείχθηκε η Γαλατασαράι. Η Τσιμ Μπομ επικράτησε 3-1 με ανατροπή της Ακχισάρσπορ στην έδρα της Σίβασπορ και κατέκτησε το τρόπαιο. Άξιο αναφοράς ότι τα τρία γκολ των νικητών σημειώθηκαν από το 80' και μετά, με τους Γκουμούς (πεν. 80'), Φεγκουλί (88') και Ντιανέ (94'). Η Γαλατά είχε χάσει πέναλτι για το 1-1 στο 65' με τον Ντιανέ, ενώ η Ακχισάρ είχε προηγηθεί στο 56' με τον Μανού.

Η Ακχίσαρσπορ είναι τελευταία στη βαθμολογία της τουρκικής Super Lig, έχει υποβιβαστεί και παρότι κρατούσε μέχρι το 80' τελικά δεν άντεξε. Οι παίκτες της, βέβαια, έχουν σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία, σε έναν τελικό που είχε μεγάλη ένταση ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων.

Η Γαλατασαράι σε 23 τελικούς έφτασε στην 18η κατάκτηση Κυπέλλου στην Τουρκία και έχει τα διπλάσια σε σχέση με τη δεύτερη στη σχετική λίστα Μπεσίκτας (οκτώ η Τραμπζονσπόρ, έξι η Φενέρμπαχτσε). Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Μήτρογλου δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού για τη Γαλατά, ώστε να είναι διαθέσιμος για το ντέρμπι τίτλου με τη Μπασακσεχίρ την Κυριακή (19/5).

ΑΚΧΙΣΑΡΣΠΟΡ: Οζτούρκ, Βρσάγεβιτς (60' Τσεβικέρ), Ρότμαν, Οσμάνπασα, Κέλες, Γιαβρού (90' Τσικαλέσι), Σισοκό, Μπαρμπόσα, Λόπες, Βουράλ (86' Μποκίλα), Μανού.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Μουσλέρα, Μαριάνο, Μαρκάο, Λουινταμά, Λίνες, Ινάν (74' Ντονκ), Εντιαγέ (67' Γκουμούς), Φεγκουλί (91' Φερνάντο), Μπελχαντά, Ονιεκούρου, Ντιανέ.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ