ΤΟΥΡΚΙΑ

Super Lig: Κανένας υποβιβασμός τη σεζόν 2019-20, 21 ομάδες στο νέο πρωτάθλημα

Galatasaray's Veysel Sari, left, and Caner Erkin of Fenerbahce fight for the ball during their Turkish League soccer derby match at the TT Arena stadium in Istanbul, Turkey, Saturday, Oct. 18, 2014.(AP Photo)
Galatasaray's Veysel Sari, left, and Caner Erkin of Fenerbahce fight for the ball during their Turkish League soccer derby match at the TT Arena stadium in Istanbul, Turkey, Saturday, Oct. 18, 2014.(AP Photo) AP PHOTO

Η τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε πως τη φετινή σεζόν δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα από την Super Lig και η νέα σεζόν θα αρχίσει με 21 ομάδες, που θα γίνουν 20 τη σεζόν 2021-22. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Στην κοινοποίηση μίας απόφασης που προκάλεσε αίσθηση προχώρησε την Τετάρτη η τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, μέσω του προέδρου της Νιχάτ Οζντεμίρ, κάνοντας γνωστό πως δεν θα υπάρχει υποβιβασμός σε χαμηλότερη κατηγορία για τις 18 ομάδες που συμμετείχαν τη φετινή σεζόν (2019-2020) στην Super Lig.

Αυτό σημαίνει πως οι Μαλάτιασπορ, Καϊσέρισπορ και Άνκαραγκουτσου που τερμάτισαν στις τρεις τελευταίες θέσεις δεν θα παίξουν στη δεύτερη κατηγορία αλλά θα συνεχίσουν κανονικά στην κατηγορία των μεγάλων, με τις τρεις πρώτες ομάδες της δεύτερης κατηγορίας να προβιβάζονται και να δημιουργείται πρωτάθλημα 21 ομάδων.

Ο Οζντεμίρ ξεκαθάρισε πως τη σεζόν 2020-21 θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες από τη μεγάλη κατηγορία, για να ανέβουν τρεις και να σχηματιστεί έτσι ένα πρωτάθλημα με 20 ομάδες τη σεζόν 2021-22.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, δεν θα ισχύσει από τη νέα σεζόν ο κανονισμός για περιορισμό των ξένων, και θα παραμείνει ο ισχύον κανονισμός σύμφωνα με τον οποίο ο κάθε σύλλογος θα μπορεί να υπογράφει μέχρι και 14 ξένους, χωρίς να υπάρχει περιορισμός για τον αριθμό που θα αγωνίζεται στην αρχική 11άδα.

Σύμφωνα με το νέο κανονισμό, οι σύλλογοι ναι μεν θα μπορούν να έχουν μέχρι 14 μη Τούρκους παίκτες στο ρόστερ, ωστόσο δεν θα μπορούν να παιζουν πάνω από οκτώ ξένοι οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο Ερόλ Μπουλούτ νέος προπονητής στη Φενέρμπαχτσε
Τουρκία: Πρωταθλήτρια η Μπασακσεχίρ
TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ