Πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της Τουρκίας αντιμετωπίζει πιθανή ποινή φυλάκισης 15 ετών. Δικαστήριο της χώρας έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αιτήματος έκδοσής του, οι τουρκικές αρχές πιστεύουν ότι βρίσκεται στην Ελλάδα.

ADVERTISING

Τουρκικό δικαστήριο έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αιτήματος έκδοσης για τον πρώην Τούρκο διεθνή ποδοσφαιριστή Αρίφ Ερντέμ, ο οποίος αντιμετωπίζει πιθανή ποινή φυλάκισης 15 ετών στην Τουρκία για εικαζόμενη ένταξή στο κίνημα Γκιουλέν, αναφέρει η τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Diken.

Σύμφωνα με το Militaire.gr ένα ένταλμα για την σύλληψη του Ερντέμ εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2016, λίγες ημέρες μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος την οποία το καθεστώς Ερντογάν “χρεώνει” στον Γκιουλέν. Ο Ερντέμ διέφυγε και οι τουρκικές αρχές πιστεύουν ότι βρίσκεται στην Ελλάδα.

Ο Ερντέμ είναι ένας από τους πολλούς Τούρκους ποδοσφαιριστές που φέρεται ότι εμπλέκονται στο κίνημα Γκιουλέν, το οποίο η τουρκική κυβέρνηση χαρακτηρίζει ως τρομοκρατική οργάνωση. Ο ίδιος αρνείται ότι “είναι μέλος οποιασδήποτε τρομοκρατικής οργάνωσης ή οποιασδήποτε οργάνωσης που θα έκανε κακό στο έθνος και την πατρίδα μου”.

Ο Αρίφ Ερντέμ, γεννημένος στις 2 Ιανουαρίου 1972, αγωνίστηκε στη Γαλατασαράι και στη Ρεάλ Σοθιεδάδ. Υπήρξε 60 φορές διεθνής με την εθνική Τουρκίας, με την οποία σημείωσε 11 γκολ. Με τη Γαλατά πήρε επτά πρωταθλήματα, πέντε κύπελλα, τρία Σούπερ Καπ Τουρκίας και ένα Κύπελλο UEFA, με τη Γαλατά το 1999-2000.

ADVERTISING

Πηγή: News247.gr

AP Photo/Peter Morrison