STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Αστέρας 2-2: Ο Σιμάνσκι την έσωσε, η ατυχία την σταμάτησε

Ο Σιμάνσκι πανηγυρίζει το 2-2 κόντρα στον Αστέρα
Ο Σιμάνσκι πανηγυρίζει το 2-2 κόντρα στον Αστέρα EUROKINISSI SPORTS

Ο Αστέρας εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά της ΑΕΚ, προηγήθηκε 2-0, αλλά η Ένωση με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντάμιαν Σιμάνσκι (2 γκολ και δοκάρι) ισοφάρισε, έχασε μεγάλες ευκαιρίες για την ανατροπή, αλλά οι Αρκάδες έφυγαν με την ισοπαλία (2-2) από το ΟΑΚΑ. (VIDEOS)

Η ΑΕΚ έμεινε πίσω στο σκορ με 2-0, "πληρώνοντας" τις κακές αντιδράσεις της άμυνάς της, αλλά με έναν τρομερό Ντάμιαν Σιμάνσκι κατάφερε να ισοφαρίσει 2-2 τον εξαιρετικό Αστέρα και λίγο έλειψε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή, χάνοντας πολλές και σημαντικές ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά.

Παρ' όλα αυτά, το τελικό σφύριγμα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες για την 23η αγωνιστική της Super League Interwetten. Ένα αποτέλεσμα που άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τον Αστέρα, καθώς "κλείδωσε"" ουσιαστικά την παρουσία του στα playoffs, ενώ την ίδια στιγμή προκάλεσε... περισυλλογή στην Ένωση για τα σημαντικά ζητήματα στην άμυνα.

ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΑΣΤΕΡΑΣ

Ο Μανόλο Χιμένεθ διατήρησε το 4-4-2 με τους Ολιβέιρα - Ανσαριφάρντ στην κορυφή, που του έδωσε τη νίκη, έστω και με αγχωτικό τρόπο στη Λάρισα, αλλά γι' ακόμα μία φορά η ΑΕΚ "πληγώθηκε" από την άμυνά της. Ο Αστέρας μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έριξε... προειδοποιητική βολή στο 6ο λεπτό με τον Καστάνιο και 10 λεπτά αργότερα πήρε το προβάδισμα με τον Λουίς Φερνάντεθ. Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν αδρανείς ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και σουτ του Χουάν Μουνάφο, με τον Ισπανό να το εκμεταλλεύεται και να πλασάρει υπέροχα τον Αθανασιάδη για το 0-1.

Δύο λεπτά αργότερα, οι Αρκάδες "χτύπησαν" ξανά από στημένη φάση, με τον Ντάνι Σουάρεθ να πηδάει ανενόχλητος στο ύψος της μικρής περιοχής και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2. Η Ένωση, σ' ακόμα ένα παιχνίδι έδειξε πως αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στις εναέριες μονομαχίες, οι οποίες και της έχουν κοστίσει καθ' όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Παράλληλα, οι παίκτες του Ράσταβατς έκλεισαν εξαιρετικά τους χώρους, μην αφήνοντας επιλογές στους αντιπάλους τους, οι οποίοι προσπαθούσαν μέσω ατομικών προσπαθειών, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΙΒΕΪΡΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Η επιλογή του Χιμένεθ να πάει με δύο επιθετικούς ήταν ξεκάθαρο πως δεν δούλεψε. Ωστόσο, κάποιες ενοχλήσεις του Ολιβέιρα στους κοιλιακούς, τον ανάγκασαν να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των πλάνων του, με τον Νέναντ Κρίστιστις να περνάει στη θέση του Πορτογάλου και η διάταξη να αλλάζει σε 4-2-3-1. Μία αλλαγή που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα, αφού έδωσε τη δυνατότητα στον Νταμιάν Σιμάνσκι να απελευθερωθεί και να δώσει σπουδαίες λύσεις.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ο Πολωνός όχι μόνο μείωσε το σκορ στο 40ό λεπτό με υπέροχο σουτ, ύστερα από εξαιρετική πάσα του Μουαμέρ Τάνκοβιτς, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα θα μπορούσε φλέρταρε και με δεύτερο γκολ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης, ο Ανσαριφάρντ δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο μεσοδιάστημα, ο ιδιαίτερα δραστήριος και επικίνδυνος Φερνάντεθ βγήκε στην πλάτη της "κιτρινόμαυρης" άμυνας, έκανε το σουτ, αλλά ο Αθανασιάδη με νέα εξαιρετική αντίδραση κράτησε όρθια την ομάδα του.

ΠΙΕΣΗ, ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΓΚΑΡΣΙΑ ΚΑΙ 2-2 ΜΕ ΣΙΜΑΝΣΚΙ

Η ΑΕΚ, με τη φόρα από το τελευταίο καλό 15λεπτο του πρώτου μέρους, μπήκε δυνατά και έψαξε την ισοφάριση. Ωστόσο, τα συρτά σου των Μάνταλου (51') και Ανσαριφάρντ (55'), αλλά κι η κεφαλιά του Σβάρνα (58') δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Τσιφτσή που είτε μπλόκαρε σταθερά είτε είδε την μπάλα να περνάει πολλά μέτρα πάνω από την εστία του.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Η Ένωση διατήρησε τον έλεγχο, με τον Αστέρα να προσπαθεί να διαχειριστεί το υπέρ του προβάδισμα. Όμως, υπολόγιζε χωρίς τον... Λιβάι Γκαρσία. Ο 23χρονος εξτρέμ, στο 68ο λεπτό, έκανε μία τρομερή κούρσα απ' τα δεξιά, γύρισε τη κατάλληλη στιγμή στον Σιμάνσκι που πλάσαρε τον Τσιφτσή για το 2-2.

Οι "κιτρινόμαυροι" θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και έξι λεπτά αργότερα έχασαν μία σπουδαία ευκαιρία, με τον Τσιφτσή να αποκρούει το σουτ του Ανσαριφάρντ και στη συνέχεια της φάσης τον Ντάνι Σουάρεθ να διώχνει πάνω στη γραμμή την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Λάτσι.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Στα τελευταία λεπτά, η Ένωση έψαξε το τρίτο γκολ που θα της έδινε μία μεγάλη νίκη, αλλά οι Αρκάδες άντεξαν την πίεση, με τον Τσιφτσή να πραγματοποιεί αρκετές καλές αποκρούσεις. Ωστόσο, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων χρειάστηκε ο από μηχανής Αλβάρες, ο οποίος έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή το πλασέ του Σβάρνα, ύστερα από γύρισμα του Χρήστου Αλμπάνη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ