ΑΕΚ

ΑΕΚ: Όχι άλλη σταγόνα στο ποτήρι του μαρτυρίου

Ο Μανόλο Χιμένεθ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης
Ο Μανόλο Χιμένεθ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης EUROKINISSI SPORTS

Ματς ιδιαίτερα κομβικό για την ευρωπαϊκή παρουσία της την επόμενη σεζόν, δίνει απόψε η ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, κόντρα στον ΠΑΟΚ. Με πολλές απουσίες και πάλι και ιδιαίτερα μειωμένες τις επιλογές της στη μεσοεπιθετική γραμμή της.

Ακόμα μία δύσκολη αποστολή για την ΑΕΚ και τον Μανόλο Χιμένεθ υπάρχει απόψε (21:30, Novasports 1HD) στο Ολυμπιακό Στάδιο. Με τις ευκαιρίες να μειώνονται επικίνδυνα και τον υπαρκτό κίνδυνο για μία ολική ανατροπή την ερχόμενη Κυριακή στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σε περίπτωση που η ΑΕΚ ηττηθεί στη ''Λεωφόρο'', η ήττα σήμερα από τον ΠΑΟΚ απλά απαγορεύεται, εκτός κι αν νωρίτερα οι ''πράσινοι'' έχουν αφήσει βαθμούς στην εντός έδρας αναμέτρηση τους με τον Αστέρα Τρίπολης.

Κοινώς μπήκαμε στην τελική ευθεία των πλέι οφ και κάθε αποτέλεσμα μετράει πάρα πολύ για τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Και σε αυτό το παιχνίδι πάντως, ο Ισπανός προπονητής της ομάδας θα στερηθεί της παρουσίας σημαντικών παικτών, με τελευταία απώλεια αυτή του Πέτρου Μάνταλου ο οποίος αποκλείστηκε από την αποστολή για το σημερινό παιχνίδι λόγω προβλήματος στον αστράγαλο. Είναι επίσης δεδομένες οι απουσίες του Λιβάι Γκαρσία και του Νέλσον Ολιβέιρα, οι οποίες περιορίζουν σημαντικά τις μεσοεπιθετικές επιλογές του κόουτς της ομάδας, οι οποίες ψαλιδίστηκαν ακόμα περισσότερο με την απώλεια του Μαχαίρα.

Στα καλά της προετοιμασίας για το σημαντικό αυτό παιχνίδι είναι η ετοιμότητα των υπολοίπων μέσων της ομάδας και η επιπλέον λύση στην αμυντική γραμμή με την επιστροφή σε φουλ ρυθμούς προπόνησης του Νταντσένκο. Στο τελευταίο ματς των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ, ο Μουργκ τιμώρησε την Ένωση με χτύπημα φάουλ στο 94', παιχνίδι στο οποίο ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Στο αντίστοιχό παιχνίδι πρωταθλήματος, τον Οκτώβριο του 2020, οι φιλοξενούμενοι είχαν πάλι τσιμπήσει την μπουκιά από το στόμα της ΑΕΚ στα τελειώματα του αγώνα. Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, είχε ανοίξει το σκορ, ωστόσο σε ένα από τα γεμίσματα στην περιοχή της ΑΕΚ στο φινάλε του αγώνα ο Μουργκ και τότε, είχε ισοφαρίσει με κοντινή κεφαλιά σε 1-1.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ 19 ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΙΚΡΟΥΣ

Μετά το τέλος χθεσινής προπόνησης, ο Χιμένεθ ανακοίνωσε την 19μελή αποστολή, στην οποία συμπεριλήφθηκαν οι Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Λόπες, Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Νταντσένκο, Μιτάι, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι, Κρστίτσιτς, Γαλανόπουλος, Σάχοφ, Σαρδέλης, Ανσαριφάρντ, Αλμπάνης, Τάνκοβιτς, Κοσίδης, Χριστόπουλος.

Οι Ζίγκα Λάτσι και Βένταντ Ραντόνια ακολούθησαν ατομικά προγράμματα εκγύμνασης. Ο Θεοδόσης Μαχαίρας αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους οπίσθιους μηριαίους κατά τη διάρκεια της προπόνησης και μοιραία έμεινε εκτός αποστολής, αφαιρώντας ακόμα μία λύση στη μεσοεπιθετική γραμμή. O Νέλσον Ολιβέιρα έκανε θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα, ενώ θεραπεία ακολούθησαν επίσης οι Πέτρος Μάνταλος και Λιβάι Γκαρσία. Οι υπόλοιποι παίκτες προπονήθηκαν κανονικά.

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΜΠΑΚΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΝΤΑΛΟΣ

Αν και προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα από το Μεγάλο Σάββατο, ο Μιχάλης Μπακάκης δεν κρίθηκε έτοιμος από τον Μανόλο Χιμένεθ για να συμπεριληφθεί στην αποστολή του αποψινού ματς. Προφανώς και επειδή δεν υπήρχε λόγος ρίσκου ενόψει των επόμενων τριών και τελευταίων αναμετρήσεων για τα πλέι οφ, από τη στιγμή που ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος παρουσιάζεται επαρκής και σε πολύ καλή φόρμα.

Όσον αφορά στον Μάνταλο, από την ΑΕΚ έλεγαν ότι χθες δεν μπορούσε καλά καλά να πατήσει το πόδι του, είχε υγρό στον τένοντα στον αστράγαλο και είχε κάνει ένεση για να παίξει στον β' ημιτελικό Κυπέλλου, απέναντι στον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα. Η κατάστασή του θα επανεκτιμάται ημέρα με την ημέρα και θα κάνει προσπάθεια να είναι διαθέσιμος την Κυριακή, απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Η ΚΑΚΗ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Όπως όλα τα ντέρμπι για την ΑΕΚ εδώ και τρία έτη, έτσι και αυτά κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ , κάθε άλλο παρά απλή υπόθεση είναι για τους ''κιτρινόμαυρους''. Είναι ένας αντίπαλος που έχει πάρει τον αέρα της ''Ένωσης'' τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα στα παιχνίδια στο εν λόγω Στάδιο, από τα οποία καταφέρνει να δραπετεύει με σημαντικές για εκείνον νίκες και ισοπαλίες που του κάνουν τη δουλειά, ενίοτε όμως και με επικρατήσεις που του εξασφαλίζουν τρόπαια, όπως συνέβη σε δύο τελικούς Κυπέλλου, στον ίδιο καταραμένο για την ΑΕΚ χώρο σε αυτή την πάροδο των ετών, από τότε που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας μετά από 24 χρόνια.

Η τελευταία επικράτηση της ΑΕΚ, κατεγράφη στις 5 Νοεμβρίου 2017, όταν με τέρμα του Μάρκο Λιβάγια πήρε το παιχνίδι με 1-0. Έκτοτε έχουν παιχθεί επτά παιχνίδια ανάμεσα στους δύο στο ΟΑΚΑ, μεταξύ των οποίων και 2 τελικοί Κυπέλλου, με τον Δικέφαλο του Βορρά να διατηρείται αήττητος μετρώντας 3 νίκες και 4 ισοπαλίες! Πέραν λοιπόν όλων των άλλων, η γηπεδούχος είναι αντιμέτωπη και με την παγίωση μιας αρνητικής παράδοσης, από τις οποίες συνήθως αργεί να δραπετεύσει, παραμένοντας εγκλωβισμένη για χρόνια, όπως άλλωστε έχει ήδη αρχίσει να συμβαίνει.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ