FOOTBALL ANALYSIS

Το θλιβερό heatmap της ΑΕΚ στο 1-5 με τον Ολυμπιακό

Ο Νέλσον Ολιβέιρα στο 1-5 της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό
Ο Νέλσον Ολιβέιρα στο 1-5 της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ διασύρθηκε από τον Ολυμπιακό στο γήπεδό της και ο Θέμης Καίσαρης δείχνει την τραγική εικόνα της Ένωσης σε ένα και μόνο widget που αποτυπώνει τα πάντα.

Ο Ολυμπιακός συνέτριψε 5-1 την ΑΕΚ στο "Σπύρος Λούης" και βύθισε την Ένωση σε βαθιά κρίση, ενώ αμέσως μετα τη λήξη οι παίκτες υποχρεώθηκαν να τα ακούσουν σε πανελλήνια μετάδοση στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Χιμένεθ βρίσκεται σε δύσκολη θέση, ενώ η ΑΕΚ θα "μαντρωθεί" σε ξενοδοχείο μετά την πρωινή προπόνηση της Δευτέρας (5/4), σε ένα ριτίρο προφύλαξης και προσήλωσης ενόψει του ημιτελικού με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη (20:00, COSMOTE SPORT 3 HD).

Αυτή τη φορά θα χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά τα στατιστικά της Opta. Δεν θα σας δείξουμε κάποιο widget που θα αναλύει την απόδοση, ούτε κάποιο infographic με τις επιδόσεις παίκτη/ομάδας μέσα στη σεζόν.

Ο αγώνας άλλωστε δεν χωράει σε κριτική. Ο Ολυμπιακός έκανε ο,τι ήθελε στην επίθεση και ταυτόχρονα αμυνόταν με άνεση, χωρίς καν να χρειάζεται να φορτσάρει απέναντι στην ΑΕΚ.

Φορτούνης και Μπουχαλάκης μπήκαν ως αλλαγή, ο Βαλμπουενά έμεινε εκτός αποστολής, οι ερυθρόλευκοι κατέβηκαν χωρίς βασικά τους στελέχη και πέρασαν σαν σίφουνας από το "Σπύρος Λούης".

Η "ΒΟΥΛΑ" ΤΟΥ ΟΛΙΒΕΪΡΑ ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ

Για όλα αυτά, μάλλον αρκεί να δούμε μόνο ένα widget από την Opta. Το heatmap με τις επαφές του Ολιβέιρα, αυτό που δείχνει στον αγωνιστικό χώρο τα σημεία που ένας παίκτης είχε τις ενέργειες του με την μπάλα.

Ιδού. Αυτό είναι το heatmap του Ολιβέιρα στο 1-5. Ένας σέντερ φορ που τελικά "πάτησε" στη σέντρα περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στο γήπεδο.

Έπαιξε ως αμυντικός μέσος; Όχι βέβαια. Το heatmap του Ολιβέιρα έχει αυτήν την εικόνα γιατί πολύ απλά ο Πορτογάλος ήταν αυτός που έκανε τη σέντρα για την ΑΕΚ μετά τα γκολ του Ολυμπιακού.

Τα γκολ των ερυθρόλευκων μαζί με την κάκιστη εικόνα της Ένωσης είχαν αυτό το αποτέλεσμα. Ένας φορ που αυτό που έκανε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στο γήπεδο ήταν η πρώτη πάσα στη σέντρα μετά από κάθε τέρμα του αντιπάλου, ενώ είχε και μόλις μία ενέργεια με την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΕΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ