ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το ολλανδικό διαβατήριο του Γαλανόπουλου έχει ονοματεπώνυμο

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο νεαρός διεθνής μέσος περιμένει την κλήση του από την ΑΕΚ για συζήτηση επέκτασης συνεργασίας και στην Ένωση έχουν την εικόνα ότι κάτι καλό μπορεί να προκύψει από Ολλανδία μεριά.

Μία από πολλές εκκρεμότητες που στην ΑΕΚ έχουν «παγώσει» λόγω κορονοϊού, αφορά και στη συζήτηση που πρέπει να γίνει με τον Κώστα Γαλανόπουλο, ώστε να υπάρξει επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Το συμβόλαιο του διεθνούς μέσου εκπνέει το καλοκαίρι του 2021, οπότε σε περίπου 6 μήνες από σήμερα, υπογράφει όπου θέλει, δίχως η Ένωση να λάβει ευρώ.

* Για να εξελιχθεί σε μια σχέση που θα είναι συμπαγής και μακρόχρονη, αναμφίβολα θα παίξουν ρόλο ο τρόπος προσέγγισης και το χρήμα. Στην τέταρτη σεζόν του ως μέλος του βασικού κορμού της ομάδας, ο Γαλανόπουλος έχει ένα από τα χαμηλότερα συμβόλαια σε αυτήν. Για παράδειγμα, αμείβεται με τρεις φορές μικρότερο ποσό, από αυτό που λαμβάνει ετησίως ο αγωνιστικά «ανεπιθύμητος» Νταβίντ Σιμάο.

* Συνιστά κοινή επιθυμία το να συνεχίσουν μαζί, όμως ο χρόνος περνά. Τα άγνωστα ακόμα οικονομικά δεδομένα που θα επικρατήσουν στην ποδοσφαιρική αγορά, καθιστούν την ΑΕΚ διστακτική απέναντι σε όλες τις ανοιχτές υποθέσεις της, μαζί όμως χάνεται και χρόνος. Ο επόμενος Ιανουάριος, όταν ο διεθνής μέσος θα αποκτήσει το δικαίωμα να συμφωνήσει με άλλο σύλλογο, δεν είναι μακριά.

* Υπάρχουν και σύμμαχοι προς ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Οι Ολλανδοί προπονητές της Εθνικής Ελλάδας τρέφουν μεγάλη εκτίμηση στον Γαλανόπουλο. Τον εμφάνισαν στο προσκήνιο, τον μονιμοποίησαν στην 11αδα και με την υποστήριξή τους, το όνομά του ταξίδεψε πιο στοχευμένα εκτός των συνόρων. Ειδικότερα ο βοηθός του Φαν Σιπ, ο σπουδαίος μέσος του πρόσφατου παρελθόντος Άαρον Βίντερ, βλέπει στον 22χρονο μέσο έναν πολύ εξελίξιμο παίκτη και μαζί έτοιμο για ευρωπαϊκό άλμα.

* Το report του Βίντερ για τον Γαλανόπουλο σε ολλανδικούς συλλόγους, είναι άκρως θετικό. Είναι ο «άνθρωπος - διαβατήριο» για μια ενδεχόμενη μεταπήδηση στην Eredivissie. Ο μέσος της Ένωσης είχε μπει στο στόχαστρο της Φέγενορντ τον περασμένο Γενάρη, ενώ στην ΑΕΚ έχουν την εικόνα ότι υπάρχουν κι άλλοι σύλλογοι από το πρωτάθλημα της χώρας που καραδοκούν για τον Γαλανόπουλο.

* Υπάρχει ασφαλώς και η Γερμανία, πρωτάθλημα στο οποίο επίσης θα μπορούσε να μεταπηδήσει (και) λόγω του εκπροσώπου του Πολ Κουτσολιάκου, ατζέντη με σπουδαίες διασυνδέσεις και σημαντικά deals στη Bundesliga. Αυτό που από την αρχή έλεγε ο μάνατζερ στον «πελάτη», ήταν ότι θα του δείξει την πόρτα του εξωτερικού, φέρνοντας την κατάλληλη πρόταση, στο σωστό timing.

* Μετά από τόσα και τόσα χρόνια, η ομάδα διαθέτει ξανά στο βασικό κορμό της και έχει μεταφέρει σε αυτόν της εθνικής Ελλάδας, έναν ποδοσφαιριστή που έχει γαλουχηθεί στις Ακαδημίες της, προέρχεται από τα σπλάχνα της. Σαφώς και θα υπάρξει συζήτηση για επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών μέσα στο καλοκαίρι. Ο διεθνής μέσος πάντως, δεν θα είναι εύκολος διαπραγματευτής, καθώς θα διεκδικήσει χρήματα τα οποία αξίζει και πιστεύει ότι θα βρει στην αγορά, λόγω ικανοτήτων, προφίλ και ηλικίας.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ