STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΛ - Παναιτωλικός 1-1: Βαθμός χρυσάφι για τους Αγρινιώτες, κράτησαν στον πάτο τους "βυσσινί"

Μπέρτος και Βέργος στην αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Παναιτωλικό
Μπέρτος και Βέργος στην αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Παναιτωλικό EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΛ αναδείχθηκε ισόπαλη με τον Παναιτωλικό 1-1, χάρη στα γκολ των Ντουρμισάι και Βέργου με τους Αγρινιώτες να προπορεύονται των "βυσσινί" στη βαθμολογία, έχοντας δύο βαθμούς περισσότερους.

Η ΑΕΛ υποδέχτηκε τον Παναιτωλικό για τη δεύτερη αγωνιστική των playouts της Super League Interwetten, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1, χάρη στα τέρματα των Ντουρμισάι στο 44' και Βέργου στο 50'. Ο Παναιτωλικός έχει 22 βαθμούς με την ΑΕΛ να έχει 20 βαθμούς, ούσα στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ Η ΑΕΛ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Ο Πινακάς έκανε το τακουνάκι στο 8, στην προσπάθειά του να βρει τον Ντουρμισάι στην περιοχή' και ο Καρασαλίδης σταμάτησε την μπάλα με το χέρι στο ύψος της μικρής περιοχής. Ο Ευαγγέλου υπέδειξε αμέσως την εσχάτη των ποινών, χωρίς να παρέμβει το VAR, καθώς ήλεγχε πλήρως τη φάση.

Ο Πινακάς ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, ωστόσο αστόχησε με τον Κνετ να μαντεύει σωστά, πέφτοντας στη δεξιά του γωνία και αποσοβώντας το γκολ.

Στο 31' ο Βέργος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αποφεύγοντας δύο αντιπάλους, ωστόσο ο επιθετικός των "καναρινιών" ήταν εκτεθειμένος όταν έγινε η βαθιά μπαλιά προς την εστία της ΑΕΛ.

Οι "βυσσινί" βρήκαν το γκολ που ήθελαν στο 44'. Ο Γιακιμόφσκι εκτέλεσε δυνατά πλάγιο στην περιοχή, όπως συνηθίζει, ο Ντουρμισάι στόπαρε την μπάλα έχοντας πλάτη την άμυνα και με ωραίο δεξί σουτ νίκησε τον Κνετ και έβαλε την ΑΕΛ μπροστά στο σκορ.

Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, με το παιχνίδι να έχει ρυθμό κατά διαστήματα, ενώ δεν έλειψαν οι σκληρές μονομαχίες ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Ο Παναιτωλικός δεν άργησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 50' ο Μεντόσα με καταπληκτική κάθετη πάσα έβγαλε τον Βέργο στην περιοχή και λίγο αριστερά και ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, έφερε το παιχνίδι στα ίσια με ωραίο αριστερό σουτ, στέλνοντας την μπάλα στην κλειστή γωνία του Ναγκί.

Ο Παναιτωλικός πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, καθώς η ισοπαλία δεν τον ευνοεί. Η ομάδα του Τζανλούκα Φέστα προσπάθησε να απειλήσει κυρίως με στημένες φάσεις, χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια καλή στιγμή μέχρι το 70'.

Από εκείνο το σημείο και ύστερα το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά, με την ΑΕΛ να χάνει αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει το γκολ της νίκης.

Σε διάστημα ενός λεπτού η ΑΕΛ έχασε τρεις ευκαιρίες, από τα τρία κόρνερ. Δύο φορές ο Ακούνια προσπάθησε, μια προβολή από την μιρκή περιοχή και μια με κεφαλιά δίχως αποτέλεσμα. Η σημαντικότερη στιγμή ήταν το σουτ του Μπέρτου, με τον Ντίας να βάζει την κόντρα και την μπάλα να περνάει ελάχιστα εκτός εστίας του Κνετ.

Η ΑΕΛ ζήτησε πέναλτι στο 79', σε τράβηγμα του Τσότσαλιτς πάνω στον Ακούνια. Ο Ευαγγέλου συμβουλεύτηκε το VAR και υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να βρει και αυτός γκολ, με μία έξοχη κεφαλιά του Βέργου στο 87', ωστόσο ο Ναγκί απέκρουσε, σώζοντας τους "βυσσινί" από τα χειρότερα.

Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σημειώσουν κάποιο γκολ και έτσι το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1, με τον Παναιτωλικό να είναι ο "κερδισμένος" του συγκεκριμένου αγώνα αλλά και ο ΟΦΗ, που κέρδισε τον ΠΑΣ νωρίτερα με 2-1.

Τα highlights της αναμέτρησης:

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.





Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.



ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΛ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ