FOOTBALL ANALYSIS

Αλεξανδρόπουλος, το κέρδος για τον Παναθηναϊκό

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος στο ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός για τη Super League Interwetten
Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε διπρόσωπος, ηττήθηκε 1-0 από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, αλλά έφυγε με κέρδος τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο. Ο Ηλίας Καλλονάς αναλύει το εξαιρετικό παιχνίδι του 18χρονου μέσου.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" για την 9η αγωνιστική της Super League Interwetten και παρέμεινε χαμηλά στη βαθμολογία, παρουσιάζοντας δύο πρόσωπα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Στο πρώτο μέρος η εικόνα ήταν απογοητευτική, με το Τριφύλλι να στέκεται τυχερό, καθώς το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο του 1-0. Οι Πράσινοι αδυνατούσαν να κρατήσουν την μπάλα, ήταν ανύπαρκτοι στο δημιουργικό κομμάτι και έδειχναν μία παράδοση άνευ όρων στις "ορέξεις" του αιωνίου αντιπάλου.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΣΑ, ΟΥΤΕ ΓΙ' ΑΣΤΕΙΟ

Στο διάγραμμα της Opta οι γραμμές υποδηλώνουν ζευγάρια παικτών που αντάλλαξαν περισσότερες από τρεις πάσες μεταξύ τους:

Οι θέσεις και οι πάσες του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι
Οι θέσεις και οι πάσες του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι SPORT24

Όπως είναι εμφανές, οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι αδυνατούσαν να ανταλλάξουν πραγματικά δεύτερη πάσα, αφού είναι ελάχιστα τα ζευγάρια των ποδοσφαιριστών που είχαν περισσότερες από τρεις εύστοχες πάσες μεταξύ τους. Το πρέσινγκ του Ολυμπιακού τους "κατάπιε" δίχως καμία υπερβολή.

GAME CHANGER Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Μπόλονι, κατανοώντας τη λανθασμένη διαχείριση κι αντιμετώπιση του αγώνα, προχώρησε σε διπλή αλλαγή. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Σαβιέ και Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου αντί των Χουάνκαρ και Μπαρτ Σένκεφελντ αντίστοιχα, θέλοντας να δώσει πλάτος και ταχύτητα στην ομάδα του.

Την ίδια στιγμή, ο Δημήτρης Κουρμπέλης πήγε στα στόπερ, με τον Μαουρίσιο να έρχεται στο "6" και να έχει στο πλευρό του τον νεαρό Αλεξανδρόπουλο. Ουσιαστικά, η αλλαγή του Σένκεφελντ ήταν αναγκαστική λόγω τραυματισμού, αλλά αποδείχθηκε καταλυτική χάρη στο εξαιρετικό παιχνίδι του 18χρονου χαφ.

Στο διάγραμμα της Opta φαίνονται τα κλεψίματα και οι κερδισμένες μονομαχίες του Αλεξανδρόπουλου:

Τα γαλάζια τρίγωνα είναι τα κλεψίματα και τα κερδισμένα φάουλ, το πράσινο τρίγωνο τα κερδισμένα τάκλιν και ο πράσινος ρόμβος οι κερδισμένες μονομαχίες.

Σε μόλις 45 λεπτά συμμετοχής, ο νεαρός χαφ ήταν πρώτος σε κλεψίματα στον αγώνα με 5(!).

Αξίζει να σημειωθεί πως ο μοναδικός μέσος που έχει κάνει περισσότερα κλεψίματα σε έναν ολόκληρο αγώνα στο φετινό πρωτάθλημα είναι ο Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς (6), στην αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον ΠΑΣ Γιάννινα για τη 2η αγωνιστική. Αντίθετα, τα 5 κλεψίματα του Αλεξανδρόπουλου αποτελούν ρεκόρ σε ένα ημίχρονο.

Παράλληλα, στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πρώτος σε ενέργειες με την μπάλα (50), πρώτος σε πάσες (40), καθώς και πρώτος σε πάσες πάνω απ' τη σέντρα (20).

Το widget της Opta με τις επιτυχημένες και αποτυχημένες πάσες του:

ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΕΥΣΤΟΧΕΣ ΠΑΣΕΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Η είσοδος του Αλεξανδρόπουλου, λοιπόν, σήμανε και την αγωνιστική άνοδο του Παναθηναϊκού. Ο 18χρονος μέσος, εκτός απ' το γεγονός ότι απελευθέρωσε τον Μαουρίσιο που είχε 14/14 εύστοχες πάσες στο δεύτερο μέρος, είχε ένταση στο παιχνίδι του και πολλά τρεξίματα. Πρόσφερε, ουσιαστικά, τη δυνατότητα στην ομάδα του να κυνηγήσει την ισοφάριση χάρη στα κλεψίματα και τις κερδισμένες μονομαχίες, αφού ο Παναθηναϊκός έβρισκε, εν αντιθέσει με το πρώτο μέρος, περισσότερες επιθέσεις.

Γενικότερα, πάντως, η εικόνα του Παναθηναϊκού στα δύο ημίχρονα ήταν η μέρα με τη νύχτα. Είναι χαρακτηριστικό πως το Τριφύλλι ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με μόλις 78 επιτυχημένες πάσες, την ίδια στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε υπερτριπλάσιες και συγκεκριμένα 256.

Στο widget της Opta, μπορείτε να δείτε τις εύστοχες πάσες του Παναθηναϊκού και ανά ημιχρονο:

Αντίθετα, στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ανέλαβε τα ηνία και είχε διπλάσιες επιτυχημένες πάσες από το πρώτο (157), αλλά και 39 περισσότερες απ' τον αντίπαλό του που έμεινε στις 118. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος αριθμός αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για τον Ολυμπιακό την εφετινή σεζόν. Κι είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς πως ήταν κι ο γηπεδούχος.

Μπορεί, λοιπόν, να μην ήρθε ένα θετικό αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό, παρά τη μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο μέρος, αλλά το ντέρμπι τού αφήνει ως κέρδος την εξαιρετική εμφάνιση του Αλεξανδρόπουλου, αλλά κι έναν οδηγό βελτίωσης ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός: Έτσι "έπνιξε" τον Παναθηναϊκό στο 1ο ημίχρονο
Φορτούνης: Η απάντησή του δεν ήταν το γκολ
TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ