CHAMPIONS LEAGUE

Ειρήνη μεταξύ Ντεμπά Μπα - Κολτσέσκου μετά το επεισόδιο στο Παρίσι

O Ντεμπά Μπα σε τηλεφωνική του παρέμβαση σε ρουμανική εκπομπή για το ρατσιστικό επεισόδιο στο Παρί - Μπασακσεχίρ
O Ντεμπά Μπα σε τηλεφωνική του παρέμβαση σε ρουμανική εκπομπή για το ρατσιστικό επεισόδιο στο Παρί - Μπασακσεχίρ

Λίγες ημέρες μετά τη συμπεριφορά του Σεμπάστιαν Κολτσέσκου προς τον Πιερ Γουεμπό στο πλαίσιο του αγώνα της Παρί με την Μπασακσεχίρ, ο Ρουμάνος διαιτητής μίλησε τηλεφωνικά με τον Ντεμπά Μπα και έδωσαν αμοιβαίες εξηγήσεις.

Το ματς της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπασακσεχίρ στο "Παρκ Ντε Πρενς" για τη φάση των ομίλων του Champions League ήταν άκρως επεισοδιακό και χρειάστηκε δύο ημέρες για να ολοκληρωθεί (5-1 η επικράτηση των γηπεδούχων), καθώς το βράδυ της περασμένης Τετάρτης που ήταν προγραμματισμένο αρχικά, κράτησε μέχρι το 18ο λεπτό.

Σε εκείνο το λεπτό επήλθε η οριστική διακοπή μετά από ένα πολύ άσχημο συμβάν που σπάνια συναντάμε σε γήπεδα. Αυτό είχε να κάνει με το χαρακτηρισμό "νέγρος" που ξεστόμισε ο 4ος διαιτητής, Σεμπάστιαν Κολτσέσκου, αναφερόμενος στον βοηθό προπονητή της Μπασακσεχίρ, Πιερ Γουεμπό, με το σχόλιό του αυτό να ακούγεται στον πάγκο της τουρκικής ομάδας και να ακολουθεί πανικός.

Πιο τρελαμένος από όλους ήταν μάλιστα ο Ντεμπά Μπα που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον 4ο διαιτητή και του μίλησε σε πολύ έντονο ύφος, μή μπορώντας να αποδεχτεί το γεγονός πως αποκάλεσε "μαύρο" τον Γουεμπό.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να αποχωρήσουν εκείνο το βράδυ από το γήπεδο οι παίκτες και των δύο ομάδων ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ωστόσο λίγα 24ωρα αργότερα φαίνεται πως έγινε ένα βήμα για να θαφτεί το τσεκούρι του πολέμου.

Όπως αποκάλυψε ο Ρουμάνος δημοσιογράφος, Εμανουέλ Ρόσου, μετά από το άσχημο περιστατικό στο Παρίσι, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Ντεμπά Μπα και του Σεμπάστιαν Κολτσέσκου, με τον πρώην διεθνή μέσο της Σενεγάλης και άλλοτε συμπαίκτη του Μπα, Ουσμάν Εντόι, να μεσολαβεί για να έρθουν σε επαφή οι δύο άνδρες.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Εντόι "Ο Ντεμπά Μπα δεν είπε ποτέ ότι επρόκειτο για ρατσισμό. Απλά πίστευε πως δεν έπρεπε ο Κολτσέσκου να χρησιμοποιήσει τη λέξη "μαύρος" σε ένα στάδιο και ο Κολτσέσκου κατάλαβε".

Ο ίδιος δημοσιογράφος αναφέρει πως ο Εντόι παρενέβη σε τηλεοπτική εκπομπή στην Ρουμανία όπου κλήθηκε να μιλήσει για την συνομιλία Μπα - Κολτσέσκου, για να αποκαλύψει πως έγινε σε πολύ καλό κλίμα όπου δόθηκαν όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις.

"Ξέρω πώς είναι οι Ρουμάνοι, δεν είχα ποτέ προβλήματα ρατσισμού εκεί. Προσπάθησα να βρω το τηλέφωνο του Κολτσέσκου όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να τον εμψυψώσω, ξέρω πως δεν είναι ρατσιστής.

Είμαι μεγάλος φαν της ειρήνης. Τόσο ο Ντεμπά Μπα όσο και ο Κολτσέσκου μου τηλεφώνησαν αφότου μίλησαν, εντυπωσιάστηκαν αμφότεροι με τον ωραίο διάλογο που είχαν. Είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για παρεξήγηση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ