EUROPEAN SUPER LEAGUE

Ανακοίνωση-μνημείο της Αλαβές για τη European Super League, με μπασκετική προέκταση

Ποδοσφαιριστής της Αλαβές, απογοητευμένος μετά από αγώνα στη La Liga
Ποδοσφαιριστής της Αλαβές, απογοητευμένος μετά από αγώνα στη La Liga 2021 AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Την αντίθεσή της στη European Super League εξέφρασε η Ντεπορτίβο Αλαβές, ομάδα που διοικείται από τον Χοσεάν Κερεχέτα, το αφεντικό της Μπασκόνια που συμμετέχει με εγγυημένο συμβόλαιο στη EuroLeague.

Η σύσταση της European Super League είναι το θέμα όχι της ημέρας, αλλά της χρονιάς, της δεκαετίας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Οι 12 ομάδες που ίδρυσαν τη νέα κλειστή Λίγκα βρίσκονται στη δίνη ενός τρομακτικού κυκλώνα, με αντιδράσεις από τη FIFA και την UEFA, με αντιδράσεις από τους οπαδούς τους, με αντιδράσεις που ουδείς μπορεί να εκτιμήσει/μαντέψει που θα οδηγήσουν τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες, μήνες.

Το απόγευμα της Δευτέρας (19/4), πάντως, η "μικρή" -για τα δεδομένα των ομάδων που απαρτίζουν τη European Super League- Ντεπορτίβο Αλαβές εξέδωσε μια ανακοίνωση-μνημείο για να εκφράσει την αντίθεσή της με τη νέα διοργάνωση.

"Ακολουθώντας την ανακοίνωση της δημιουργίας της European Super League, η Ντεπορτίβο Αλαβές δεν συμμερίζεται αυτό το μοντέλο ανταγωνισμού που βλάπτει τα εθνικά πρωταθλήματα, τόσο αγωνιστικά, όσο και οικονομικά, ενώ αυξάνει τις διαφορές μεταξύ των συλλόγων με αποτέλεσμα να βλάπτει την ανταγωνιστικότητά τους. Θεωρούμε πως τα εθνικά πρωταθλήματα πρέπει να ενισχυθούν και να αναπτυχθούν, όπως έχει κάνει με επιτυχία η La Liga. Με ανταγωνισμό και υψηλότερα έσοδα, βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα των ισπανικών ομάδων διεθνώς. Η European Super League γκρεμίζει όσα έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια για να εξισωθούν και να βελτιωθούν οι διοργανώσεις" αναφέρει η ισπανική ομάδα.

Ποιο είναι το παράδοξο της ιστορίας; Πως συνιδιοκτήτης της Ντεπορτίβο Αλαβές είναι ο Χοσεάν Κερεχέτα, ο πρόεδρος και χρηματοδότης της Μπασκόνια, ομάδας που έχει εγγυημένο συμβόλαιο συμμετοχής στη EuroLeague! Καλά διαβάσατε, ο Ισπανός παράγοντας ελέγχει την Αλαβές και τη Μπασκόνια, απ' ότι φαίνεται όμως δεν λειτουργεί με τα ίδια κριτήρια σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο βάσει όσων προκύπτουν από την ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βιτόρια.

Photo credits: 2021 AP Photo/Manu Fernandez

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ