ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αντού: "Ήμουν καλύτερος από τον Ντι Μαρία στην πρώτη μας χρονιά στην Μπενφίκα"

Ο Φρέντι Αντού κατά την παρουσίασή του από τον Άρη το 2010
Ο Φρέντι Αντού κατά την παρουσίασή του από τον Άρη το 2010 AP PHOTO/NIKOLAS GIAKOUMIDIS

Την άποψη πως όταν αγωνίστηκε ως δανεικός στην Μπενφίκα ήταν καλύτερος από τον Άνχελ Ντι Μαρία και πως έχει πληρώσει μέχρι τώρα κάποιες λάθος επιλογές στην ποδοσφαιρική καριέρα του, εξέφρασε μέσω συνέντευξής του ο Φρέντι Αντού.

Ο Φρέντι Αντού υπέγραψε του πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο μόλις στα 14 και οι περισσότεροι τον τοποθετούσαν εκείνη την εποχή (το 2003) στη λίστα με τα μεγαλύτερα ταλέντα του ποδοσφαίρου, όμως δεν κατάφερε ποτέ να δικαιώσει τις προσδοκίες, με αποτέλεσμα να γίνει ένας γυρολόγος που δεν μπόρεσε αν σταθεί και να κάνει μεγάλα πράγματα σε ένα μέρος

Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να αρχίσει η καριέρα του να παίρνει την κατιούσα ήταν η επιλογή του να αφήσει την Μπενφίκα (είχε δώσει 1 εκατομμύριο λίρες για να τον αποκτήσει από την αμερικανική Real Salt Lake) σε μία περίοδο που σε καλύτερο επίπεδο ακόμα κα από τον Άνχελ Ντι Μαρία.

"Το μεγαλύτερο λάθος που έκανα στην καριέρα μου ήταν να αφήσω την Μπενφίκα για να πάω με τη μορφή δανεισμού στην Μονακό. Το λέω μέσα από την καρδιά μου.

Ήταν μία από εκείνες τις αποφάσεις που αν ήταν να πάρω και πάλι, δεν θα την έπαιρνα. Είχα τρεις προπονητές μέσα σε έναν χρόνο στην Μπενφίκα. Ο σύλλογος ήταν σε τόσο δυσλειτουργική φάση ώστε να θέλω να φύγω από εκεί όσο το δυνατόν το συντόμερο

Αποδείχτηκε όμως ότι η απόφαση που πήρα να φύγω ήταν η χειρότερη. Είχα πάει στην Μπενφίκα στην ίδια εποχή με τον Ντι Μαρία και την πρώτη σεζόν ήμουν καλύτερος από εκείνον", τόνισε χαρακτηριστικά ο 31χρονος Αμερικανός επιθετικός και πρόσθεσε:

"Έπαιζα καλύτερα από τον Ντι Μαρία αλλά αποφάσισα να πάω ως δανεικός στην Μονακό και ο Ντι Μαρία έμεινε στην Μπενφίκα; Και μπορείτε να μαντέψετε τι έγινε; Είχε την ευκαιρία να παίξει με έναν προπονητή που ήρθε αργότερα και του έδωσε φανέλα βασικού.

Ένα ή δύο χρόνια μετά, πήγε στην Ρεάλ και εγώ κατέληξε δανεικος σε δευτεροκλασάτη ομάδα. Είχα πάρει την χειρότερη απόφαση στην καριέρα μου και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα πράγματα για τα οποία μετανιώνω".

Σημειώνεται πως ο Αντού έχει αλλάξει μέχρι στιγμής 15 ομάδες στα 31 του χρόνια, με μία από αυτές να είναι ο Άρης, με τον Αμερικανό επιθετικό να αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στην ομάδα της Θεσσαλονίκης τη σεζόν 2009-2010 και να έχει σε εκείνη την περίοδο 2 γκολ σε 12 συμμετοχές του σε όλες τις διοργανώσεις με τους κίτρινους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ