STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-2: Πρώτη νίκη για τους Ηπειρώτες

Ένα κουβάρι οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα πανηγυρίζουν τα γκολ των Παμλίδη και Ελευθεριάδη στην εκτός έδρας εξ αναβολής αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης για την 1η αγωνιστική της Super League Interwetten
Οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα πανηγυρίζουν τα γκολ των Παμλίδη και Ελευριάδη κόντρα στον Απόλλωνα EUROKINISSI

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε από τη Ριζούπολη επικρατώντας (1-2) του Απόλλωνα Σμύρνης με τα γκολ των Παμλίδη, Ελευθεριάδη και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη Super League Interwetten. (VIDEO)

Ο Απόλλων Σμύρνης υποδέχθηκε στη Ριζούπολη τον ΠΑΣ Γιάννινα στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής της Super League Interwetten με τους Ηπειρώτες να φεύγουν με τη νίκη χάρη σε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο.

Ο Παμλίδης άνοιξε το σκορ για την ομάδα των Ιωαννίνων, ενώ ο Ελευθεριάδης έκανε το 0-2 στο 45+3'. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, έχασαν πέναλτι με τον Φατιόν, ενώ μείωσαν στο σκορ με τον Ιωαννίδη στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Είχαν και την ευκαιρία να ισοφαρίσουν με έμμεσο στην τελευταία φάση του ματς. Δεν τα κατάφεραν, η αλήθεια ήταν ότι δεν άξιζαν να πάρουν το βαθμό κόντρα σε έναν καλύτερο ΠΑΣ.

Ο ΠΑΣ ΠΗΡΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο της Ριζούπολης και έφθασε στο πρώτο 20λεπτο να έχει τέσσερις τελικές αντί καμίας των γηπεδούχων. Μία εξ αυτών ήταν στην εστία.

Ο Σάλιακας έκανε ό,τι ήθελε από τη δεξιά πλευρά και μαζί με τον Παμλίδη συνέθεσαν ένα δίδυμο που δεν συνάντησε αντίσταση από τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Δεν είναι υπερβολή ότι πήρε αυτό που άξιζε στο πρώτο ημίχρονο. Οι Ηπειρώτες άνοιξαν το σκορ στο 43ο λεπτό όταν ο Σάντι Κρίζμαν έκανε εξαιρετική ενέργεια, πέρασε δύο αντιπάλους και με κεραυνό εκτός εστίας έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κότσαρη.

Ο Παμλίδης στο ριμπάουντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Διεύρυνε το προβάδισμα στο τρίτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Πίρσμαν με τρομερό τσίμπημα άδειασε τον Τσαμπούρη, γύρισε και ο Ελευθεριάδης από κοντά έκανε το 0-2.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΡΙ ΤΟΥ ΦΑΤΙΟΝ

Η εικόνα του Απόλλωνα Σμύρνης στο πρώτο ημίχρονο ήταν απογοητευτική. Ο Γιώργος Παράσχος έκανε τρεις αλλαγές στο ημίχρονο.

Η μία ήταν αναγκαστική, καθώς ο Κότσαρης ένιωσε ενοχλήσεις κι έδωσε τη θέση του στον Βέρχουλστ. Ο προπονητής της Ελαφράς Ταξιαρχίας άλλαξε την αριστερή του πλευρά.

Έξω ο Βιτλής, έξω και ο Φερνάντεθ. Μέσα ο Μουνιέ, μέσα και ο Ντάουντα. Η αλλαγή αυτή βελτίωσε την εικόνα των γηπεδούχων.

Ο Άντονι Φατιόν εκτέλεσε πέναλτι, το οποίο ωστόσο πήγε πολύ ψηλά άουτ. Μετά από 14 διαδοχικές εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι, η 15η ήταν άστοχη.

Τελικά ο Απόλλων Σμύρνης έφθασε στο γκολ στο 82ο λεπτό με τον Ιωαννίδη να εκμεταλλεύεται τη σύγχυση στην άμυνα του ΠΑΣ. Η φάση ελέγχθηκε από τον VAR, Τάσο Παπαπέτρου, και τελικά για χιλιοστά ο σκόρερ ήταν σε κανονική θέση.

ΔΕΝ ΑΞΙΖΕ ΝΕ "ΚΛΕΨΕΙ" ΤΟ ΒΑΘΜΟ

Όσο κι αν πίεσε ο Απόλλων στο δεύτερο ημίχρονο, σίγουρα δεν μπορεί να πει κανείς ότι άξιζε το βαθμό. Αρκεί να δει και στον ανωτέρω πίνακα τις φάσεις των δύο ομάδων τόσο σε ποσότητα, όσο κυρίως σε ποιότητα.

Δεν άξιζε η Ελαφρά Ταξιαρχία ούτε καν να τον κλέψει με έμμεσο τρόπο. Στο 90+6' ο Σάλιακας γύρισε προς τα πίσω και ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε με τον διαιτητή να σφυρίζει έμμεσο.

Αυτό εκτελέστηκε, ο Χουτεσιώτης με το χέρι απομάκρυνε, ο Ντάουντα στο ριμπάουντ έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά άουτ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ