ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Άρης - Αστέρας 2-0: Οι αλλαγές του Μάντζιου έδωσαν προβάδισμα πρόκρισης

Ο Μαντσίνι πανηγυρίζει γκολ στην αναμέτρηση του Άρη με τον Αστέρα για το Κύπελλο Ελλάδας.
Ο Μαντσίνι πανηγυρίζει γκολ στην αναμέτρηση του Άρη με τον Αστέρα EUROKINISSI SPORTS

Ο Άρης επικράτησε 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στο Κλεάνθης Βικελίδης χάρη στα γκολ των Μαντσίνι (69') και Μπερτόγλιο (76') και απέκτησε καθαρό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς.

Ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε ο Άρης. Οι κίτρινοι επικράτησαν 2-0 του Αστέρα Τρίπολης και έχουν πλέον ένα καθαρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο Θεόδωρος Κολοτρώνης στις αρχές του Φεβρουαρίου.

Ο Άρης ήταν ουσιαστικός στο δεύτερο ημίχρονο, αφού ανέβασε τον ρυθμό του, ενώ τα γκολ πέτυχαν οι Μαντσίνι (69') και Μπερτόγλιο (76'), δύο από τις αλλαγές του Άκη Μάντζιου που βοήθησαν τους κίτρινους να φτάσουν στη νίκη.

ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Ο Άρης από την αρχή του παιχνιδιού θέλησε να πάρει την κατοχή της μπάλας, αλλά και την κυκλοφορία. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου, όμως, δεν ήταν ουσιαστική, αφού παρήγαγε ελάχιστα στο πρώτο μέρος, με τον Τσιφτσή να χρειάζεται να επέμβει ελάχιστες φορές στο πρώτο 45λεπτο.

Στο 23ο λεπτό, οι κίτρινοι έφυγαν στην κόντρα βρήκαν την άμυνα του Αστέρα ανοιχτή, ο Μάνος βρέθηκε απέναντι στον γκολκίπερ των Αρκάδων, σούταρε από τα όρια της περιοχής, όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έδιωξε με επιτυχία. Από εκεί και πέρα, στο 31' ο Μάνος δεν κατάφερε να πλάσαρε σωστά από καλή θέση, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα ο Μπρούνο Γκάμα είχε κάνει ένα μακρινό σουτ.

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΜΑΝΤΖΙΟ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΑΡΚΑΔΕΣ

Ο Αστέρας στο πρώτο μέρος φρόντισε να καλύπτει σωστά τους χώρους, χωρίς να αφήνει στους γηπεδούχους το περιθώριο να πατούν με ευκολία στην περιοχή. Μάλιστα, ο Ράσταβατς ήταν ικανοποιημένος, εν αντιθέσει με τον Άκη Μάντζιο, ο οποίος ζητούσε το κάτι παραπάνω απ' την μεσοεπιθετική γραμμή.

Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, στο πρώτο ημίχρονο δεν έγιναν απειλητικοί πραγματοποιώντας ένα μακρινό σουτ με τον Τασουλή στο 6ο λεπτό.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ

Ο Άρης ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας. Στο 51' οι κίτρινοι είχαν και μία μεγάλη ευκαιρία. Οι γηπεδούχοι συνεργάστηκαν ωραία, ο Σάσα έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Τσιφτσή.

Στη συνέχεια, ο Άρης επιχείρησε να γίνει απειλητικός, με τον Μάνο να καθυστερεί να τελειώσει μία φάση στο 59'. Στο 67' ο Σίλβα πάτησε στην περιοχή με προϋποθέσεις, έκανε το διαγώνιο γύρισμα, αλλά ήταν άστοχος.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΙΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΛΥΣΗ

Ο Άρης ανέβασε ρυθμό με τις αλλαγές του Άκη Μάντζιου να βοηθούν. Στο 55' πέρασε τον Μπερτόγλιο αντί του Ματέο Γκαρσία και στο 66' τον Μαντσίνι στη θέση του Μάνου.

Έτσι, η λύση βρέθηκε στο 69ο λεπτό. Ο Σάκιτς έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μαντσίνι πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ για τους κίτρινους. Από αυτό το σημείο, τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τον Άρη.

Οι γηπεδούχοι "σφράγισαν" ένα καθαρό προβάδισμα για την πρόκριση στο 76ο λεπτό. Οι παίκτες του Άρη έκλεψαν την μπάλα από το λάθος του Πασαλίδη, οι Μαντσίνι και Μπερτόγλιο συνεργάστηκαν ωραία, με τον Αργεντίνο να πλασάρει για το δεύτερο γκολ. Μέχρι και το τέλος οι κίτρινοι διαχειρίστηκαν το προβάδισμά τους και πήραν τελικά αυτή την καθαρή νίκη.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Άρης: Σιαμπάνης, Δεληζήσης, Γκανέα, Ροζ, Γκαρσία (55' Μπερτόγλιο), Τζέγκο, Γκάμα (84' Λόπεθ(, Σάκιτς, Σάσα, Σίλβα (84' Κάτσε), Μάνος (66' Μαντσίνι)

Αστέρας: Τσιφτσής, Γκαρσία, Πασαλίδης, Σουάρεθ, Τζίμας (87' Κανελλόπουλος), Καπίγια (64' Σίτο), Μουνάφο (73' Ριέρα), Τασουλής, Μπελόκ, Αλί Μπαμπά (46' Βαλιέντε), Τιλίκα (64' Κρέσπι)

Γκολ: 69' Μαντσίνι, 76' Μπερτόγλιο

Κίτρινες: 78' Σάκιτς / 33' Μουνάφο, 86' Σουάρεθ

Κόκκινη: -

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτική Αττική)

Βοηθοί: Γεωργακόπουλος (Πειραιά), Κωνσταντίνου (Πρέβεζας, Λευκάδας)

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΡΗΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ