ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Αρίτς Αντούριθ στο Contra.gr: "Ο Βαλβέρδε με ήθελε στον Ολυμπιακό"

Ο Άριτς Αντούριθ
Ο Άριτς Αντούριθ AP

Ο Αρίτς Αντούριθ αποκάλυψε στο Contra.gr τι ίσχυε με το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, το οποίο θα μπορούσε να τον οδηγήσει στην Ελλάδα πριν κάποια χρόνια. Εξήγησε, δε, τι θυμάται από τις αναμετρήσεις της Αθλέτικ με τους "αιώνιους" και την ΑΕΚ.

Ο Αρίτς Αντούριθ υπήρξε ένας επιθετικός που έμοιαζε σαν το κρασί και όσο μεγάλωνε, τόσο πιο εντυπωσιακά πράγματα έκανε. Το τελευταίο γκολ της πορείας του ήταν ένα 'ψαλίδι' κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Ο Ισπανός βετεράνος της Αθλέτικ Μπιλμπάο μίλησε στο Contra.gr για τη σπουδαία καριέρα του, για εκείνο το γκολ κόντρα στους Καταλανούς του Ερνέστο Βαλβέρδε, για τη σύγκριση Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, με τους οποίους τέθηκε αντιμέτωπος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Ελλάδα και το πώς παραλίγο να αγωνιστεί στη Super League.

Πέρα από τον Βαλβέρδε, υπήρξε ακόμα ένας προπονητής που άφησε το στίγμα του στην Αθλέτικ και με τον οποίο συνεργάστηκες στη δεύτερη και τελευταία χρονιά του στο Μπιλμπάο. Τι έχεις να μου πεις για τον "loco" Μπιέλσα;

"Τον λένε 'loco' (σ.σ. τρελό), αλλά δεν είναι καθόλου τρελός. Πρόκειται για μια ιδιοφυΐα του ποδοσφαίρου. Εδώ στην Αθλέτικ άλλαξε πολλά πράγματα, μας έδειξε καινούργιους τρόπους να αντιλαμβανόμαστε το άθλημα. Μπορεί να ήταν πολύ 'ιδιαίτερος' σε πολλά πράγματα, να είχε μια δική του αντίληψη για το πώς πρέπει να γίνονται οι προπονήσεις, σκληρές και διαφορετικές απ' ό,τι ξέραμε, αλλά συγχρόνως υπήρξε απίστευτα επιδραστικός. Προσωπικά με επηρέασε βαθιά στη μετέπειτα πορεία μου και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που είχα το προνόμιο να τον γνωρίσω και να δουλέψω μαζί του".

Πάμε λίγο σε κάτι "ελληνικό". Αληθεύει ότι το καλοκαίρι του 2009 βρέθηκες κοντά στον Παναθηναϊκό;

"Δεν θα το έλεγα, γιατί ναι μεν υπήρξε κάποιο ενδιαφέρον, το οποίο όμως θα το χαρακτήριζα περισσότερο "φιλολογικό", αφού ποτέ δε μετουσιώθηκε σε κάτι επίσημο. Μπορώ να σου αποκαλύψω όμως ότι ένα χρόνο νωρίτερα, το καλοκαίρι του 2008, αποτέλεσα στόχο του Ολυμπιακού. Ο Βαλβέρδε μόλις είχε αναλάβει (σ.σ. στην πρώτη θητεία του) και είχε μιλήσει για μένα στη διοίκηση".

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αντούριθ στο Contra.gr.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ