PREMIER LEAGUE

Αρσεναλ - Γιουνάιτεντ 2-0: Πρώτη νίκη Αρτέτα με υπογραφή Σωκράτη

Arsenal's Sokratis Papastathopoulos, center, celebrates with teammates after scoring their side's second goal during the English Premier League soccer match between Arsenal and Manchester United at the Emirates Stadium in London, Wednesday, Jan. 1, 2020. (AP Photo/Matt Dunham)
Arsenal's Sokratis Papastathopoulos, center, celebrates with teammates after scoring their side's second goal during the English Premier League soccer match between Arsenal and Manchester United at the Emirates Stadium in London, Wednesday, Jan. 1, 2020. (AP Photo/Matt Dunham) AP

Η Άρσεναλ ήταν εντυπωσιακή στο α' ημίχρονο του ντέρμπι με την Γιουνάιτεντ. Οι Κανονιέρηδες νίκησαν 2-0 τους Κόκκινους Διαβόλους με τον Παπασταθόπουλο να σκοράρει το δεύτερο τέρμα. Πρώτη νίκη για τον Αρτέτα (VIDEO).

Σπουδαία νίκη για την Άρσεναλ που πλέον πορεύεται με τον Μικέλ Αρτέτα στον πάγκο της. Ο Ισπανός προπονητής είδε την ομάδα του να κάνει ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο και να επικρατεί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0 στο Emirates, ενθουσιάζοντας το κοινό των Κανονιέρηδων.

Στο δεύτερο μέρος, οι Κανονιέρηδες δεν έπεσαν στην ίδια παγίδα με το ματς απέναντι στην Τσέλσι. Οι Λονδρέζοι έκαναν σωστή διαχείριση, κράτησαν τα μετόπισθεν με σοβαρότητα και πήραν το σημαντικότατο τρίποντο.

Βέβαια, και η Γιουνάιτεντ ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Οι ποδοσφαιριστές του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ακόμα και το διάστημα που είχαν την κατοχή και τους χώρους για να απειλήσουν δεν βρήκαν ουσία στις προσπάθειές τους...

Πάμε στο ζουμί των πραγμάτων τώρα. Η Άρσεναλ σκόραρε στο 8ο λεπτό με τον εξαιρετικό Νικολά Πεπέ. Ο Ιβοριανός πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή του Ντε Χέα και με ωραίο αριστερό σουτ έγραψε το 1-0.

Το 2-0 είχε χρώμα γαλανόλευκο! Το πέτυχε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο Έλληνας στόπερ εκμεταλλεύτηκε κακή εκτίμηση των αμυντικών της Γιουνάιτεντ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και με δυνατό σουτ στον ουρανό της εστίας των φιλοξενούμενων διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 38ο λεπτό η Άρσεναλ θα μπορούσε να βρει κι άλλο γκολ, αλλά η προσπάθεια του Νικολά Πεπέ κατέληξε στο δοκάρι του Ντε Χέα. Στο δεύτερο ημίχρονο, πάντως, το θέαμα δεν είχε καμία σχέση με αυτό του πρώτου. Η Γιουνάιτεντ ναι μεν πήρε την κατοχή της μπάλας και η Άρσεναλ "εκατσε", ωστόσο σε καμία περίπτωση οι Διάβολοι δεν έδειξαν ότι η Τσέλσι την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στους Κανονιέρηδες για να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Τετάρτη 01/01

Μπράιτον - Τσέλσι 1-1 ( 84' Αλιρεζά / 10' Αθπιλικουέτα)

Μπέρνλι - Άστον Βίλα 1-2 ( 80' Γουντ / 27' Γουέσλεϊ, 41' Γκρίλις)

Νιούκαστλ - Λέστερ 0-3 ( 36' Πέρεθ / 39' Μάντισον / 87' Τσουντχάρι)

Σαουθάμπτον - Τότεναμ 1-0 ( 17' Ινγκς)

Γουότφορντ - Γουλβς 2-1 ( 30' Ντελοφέου / 49' Ντουκουρέ / 60' Νέτο)

Μάντσεστερ Σίτι - Εβερτον 2-1 (51', 58' Γκαμπριέλ Ζεζούς / 71' Ρισάρλιζον)

Νόριτς - Κρίσταλ Πάλας 1-1 (4' Κάντγουελ / 87' Γουίκαμ)

Γουέστ Χαμ - Μπόρνμουθ 4-0 (17', 35' Νομπλ / 25' Αλέ / 66' Φελίπε Άντερσον)

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0 ( 8' Πεπέ / 42' Σωκράτης)

Πέμπτη 02/01

22.00 Λίβερπουλ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ