PREMIER LEAGUE

Άρσεναλ - Λίβερπουλ 0-3: Θύμισε την περυσινή αρμάδα για ένα ημίχρονο

Ο Ντιόγκο Ζότα πανηγυρίζει γκολ του κόντρα στην Άρσεναλ με τη φανέλα της Λίβερπουλ σε ματς της Premier League
Ο Ντιόγκο Ζότα πανηγυρίζει γκολ του κόντρα στην Άρσεναλ με τη φανέλα της Λίβερπουλ σε ματς της Premier League @ 2021 ADAM DAVY/ASSOCIATED PRESS

Η Λίβερπουλ πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή της μέσα στο 2021 και έφτασε σε ένα άνετο και επιβλητικό 3-0 επί της Άρσεναλ στο "Emirates' σκοράροντας όλα της τα γκολ μέσα σε 19 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο (VIDEOS).

Αυτή η Λίβερπουλ που παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Λονδίνο δεν ήταν απλά η καλύτερη έκδοσή της μέσα στο 2021 αλλά και μία ομάδα που έστειλε μήνυμα στους οπαδούς της πως μόνο χαμένη δεν είναι η φετινή σεζόν, όσον αφορά στην προσπάθεια που κάνει για πλασάρισμα στην πρώτη 4άδα της Premier League και έξοδο στο νέο Champions League αλλά και την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου αυτή τη σεζόν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Θύμα των παικτών του Γιούργκεν Κλοπ ήταν η Άρσεναλ την οποία και διέλυσαν με 3-0 εκτός έδρας (πρώτη τους επιτυχία επί των κανονιέρηδων στο πρωτάθλημα στο Emirates μετά από τον Αύγουστο του 2016), έχοντας για σκόρερ τον Ντόγκο Ζότα που μπήκε αλλαγή στο 61' και πρόλαβε να πετύχει δύο γκολ και τον Μοχάμεντ Σαλάχ.

Εντυπωσιακό είναι δε το γεγονός πως νίκησαν για τέταρτο σερί εκτός έδρας ματς σε όλες τις διοργανώσεις διατηρώντας παράλληλα ανέπαφη την εστία τους (είχαν προηγηθεί οι νίκες 1-0 με Γουλβς, 2-0 με Σέφιλντ και 2-0 με Λειψία), κάτι που είχαν πετύχει για τελευταία φορά τον Μάρτιο του 1988.

TΟ ΜΑΤΣ

Αρκετά φτωχό σε θέαμα ήταν το πρώτο 45λεπτο στο "Emirates", καθώς ουσιαστικά η μοναδική σημαντική φάση σε αυτό το διάστημα καταγράφηκε στο 35', με το σουτ του Μίλνερ με το δεξί μέσα από την περιοχή που έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Λένο.

Η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη και με όπλο την πίεση που άσκησε, πετύχαινε να κλέψει μπάλες, όμως παρά τις 6 τελικές που δημιούργησε (1 εντός εστίας) απέτυχε να δημιουργήσει μεγάλους κινδύνους στην αντίπαλη περιοχή.

Στον αντίποδα, η Άρσεναλ είχε μόνο 33% κατοχή μπάλας και 1 τελική και ο Μικέλ Αρτέτα είχε σίγουρα πολλά παράπονα από τους παίκτες του που δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κλοπ θέλησε να δώσει ανάσες στον Ρόμπερτσον αντικαθιστώντας τον στο 61' με τον Ζότα και η κίνηση αυτή αποδείχτηκε κομβική για την εξέλιξη του ματς, με τον Πορτογάλο να αναστατώνει την άμυνα της Άρσεναλ μαζί με τους Σαλάχ - Μανέ - Φιρμίνο και να κάνουν φύλλο και φτερό την ομάδα του Αρτέτα.

Τρία λεπτά παρουσίας στο χορτάρι ήταν αρκετά μάλιστα για τον Ζότα για να βρει δίχτυα, καθώς μετά από σέντρα-λουκούμι του Αλεξάντερ-Άρνολντ από τα δεξιά πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής εκτέλεσε τον Λένο για το 1-0.

Το γκολ αυτό απελευθέρωσε τους φιλοξενούμενους και στο 68' ήρθε και δεύτερο γκολ, με τον Σαλάχ να κερδίζει την μπάλα σε μονομαχία του με τον Γκάμπριελ και να μπαίνει στην περιοχή, για να κάνει δεξί πλασέ και να περάσει τη μπάλα κάτω από πόδια του Γερμανού κίπερ των κανονιέρηδων για το 2-0.

Οι κόκκινοι κυριάρχησαν από εκεί και πέρα ολοκληρωτικά στο χορτάρι και στο 82' ήρθε και τρίτο γκολ που άξιζαν βάσει της απόδοσής τους, με τη μπάλα να φτάνει στα πόδια του Ζότα μετά από ασίστ του Μανέ για να διαμορφώσει το τελικό 3-0 και να δώσει θριαμβευτικό τόνο στη νίκη της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Τσέιμπερς, Χόλντινγκ, Γκάμπριελ, Τίρνι (45' Σοάρες),Παρτέι, Θεμπάγιος (58' Ελνένι), Πεπέ, Έντεργκααρντ, Ομπαμεγιάνγκ (71' Μαρτινέλι), Λακαζέτ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φίλιπς, Καμπάκ (84' Ρις Γουίλιαμς), Ρόμπερτσον (61' Ζότα), Τιάγκο, Φαμπίνιο, Μίλνερ, Σαλάχ, Φιρμίνο (78' Βαϊνάλντουμ), Μανέ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 30ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 3 Απριλίου

Τσέλσι - Γουέστ Μπρομ 2-5 (27' Πούλισιτς, 71' Μάουντ / 45+2' 45+4' Περέιρα, 63' 91' Ρόμπινσον, 68' Ντιανέ)

Λιντς - Σέφιλντ 2-1 (12' Χάρισον, 49' αυτ. Τζαγκιέλκα / 45+2' Όσμπορν)

Λέστερ - Μάντσεστερ Σίτι 0-2 (58' Μεντί, 74' Ζεσούς)

Άρσεναλ - Λίβερπουλ 0-3 (64' 82' Ζότα, 68' Σαλάχ)

Κυριακή 4 Απριλίου

Σαουθάμπτον - Μπέρνλι (14:00)

Νιούκαστλ - Τότεναμ (16:05)

Άστον Βίλα - Φούλαμ (18:30)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπράιτον (21:30)

Δευτέρα 5 Απριλίου

Έβερτον - Κρίσταλ Πάλας (20:00)

Γουλβς - Γουέστ Χαμ (22:15)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Julian Finney/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ