ΑΡΣΕΝΑΛ

Άρσεναλ: Ο Βενγκέρ στηρίζει το "μαύρο πρόβατο" Εζίλ

Arsenal team manager Arsene Wenger, right, holds the trophy next to Arsenal's Mesut Ozil after the English FA Cup final soccer match between Arsenal and Chelsea at the Wembley stadium in London, Saturday, May 27, 2017. (AP Photo/Matt Dunham)
Arsenal team manager Arsene Wenger, right, holds the trophy next to Arsenal's Mesut Ozil after the English FA Cup final soccer match between Arsenal and Chelsea at the Wembley stadium in London, Saturday, May 27, 2017. (AP Photo/Matt Dunham) AP PHOTO/MATT DUNHAM

Ο Αρσέν Βενγκέρ έσπευσε να υπερασπιστεί τον παροπλισμένο εδώ και καιρό από την Άρσεναλ, Μεσούτ Εζίλ, και προέτρεψε την πρώην ομάδα του και κατ'επέκταση τον Μικέλ Αρτέτα να βρει έναν τρόπο για να τον αξιοποιήσει.

Το καλοκαίρι του 2013 η Άρσεναλ δαπάνησε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 42 εκατομμυρίων λιρών για να αποκτήσει τον Μεσούτ Εζίλ από την Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Γερμανό διεθνή μέσο να έχει καλή παρουσία επί των ημερών του Αρσέν Βενγκέρ στους Λονδρέζους αλλά την τελευταία διετία που δεν είναι ο Αλσατός στο τιμόνι να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Αποκορύφωμα οι τελευταίοι μήνες, με τον Μικέλ Αρτέτα να μην του έχει δώσει καθόλου χρόνο συμμετοχής από τον Μάρτιο και μετά και την διοίκηση να ψάχνει τρόπους να απαλλαχτεί από το παχυλό συμβόλαιό του (13 εκατομμύρια λίρες ετησίως), την ώρα που ο παίκτης έμεινε εκτός της ευρωπαϊκής λίστας που δηλώθηκε στην UEFA.

Μέσα σε όλο αυτό το ψυχροπολεμικό κλίμα πάντως μεταξύ του 31χρονου μέσου και της Άρσεναλ, ο Βενγκέρ θέλησε να παίξει το ρόλο του ειρηνοποιού, καθώς με δηλώσεις του στο "BBC" υποστήριξε πως θα πρέπει οι κανονιέρηδες να εκμεταλλευτούν έναν παίκτη της δικής του μεγάλης κλάσης.

Ο Μεσούτ Εζίλ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Άρσεναλ
Ο Μεσούτ Εζίλ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Άρσεναλ AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

"Είναι σε μία ηλικία όπου ένας παίκτης με το ταλέντο του μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα και όμως χαραμίζεται. Την ίδια ώρα βγαίνει χαμένος και ο σύλλογος από αυτή την κατάσταση επειδή είναι ένα σούπερ ταλέντο, ένα δημιουργικό ταλέντο που μπορεί στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου να βγάλει τη δολοφονική πάσα.

Αυτή τη στιγμή οδηγούμαστε σε ένα ποδόσφαιρο με πίεση ψηλά στον αντίπαλο και κλέψιμο της μπάλας για να βγει μία πάσα και σε γρήγορες μεταβάσεις και όλοι παίζουν έτσι.

Αυτό έχει σκοτώσει παίκτες όπως ο Εζίλ. Αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε για τι παίκτη μιλάμε. Έναν παγκόσμιο πρωταθλητή που έχει παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ο παίκτης με τον υψηλότερο αριθμό σε ασίστ, οπότε θα πρέπει η Άρσεναλ να βρει έναν τρόπο να τον ξαναβάλει στο παιχνίδι", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βενγκέρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ