LA LIGA

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ουέσκα 2-0: Κατάρρευση στο φινάλε για την ομάδα του Σιόβα

Οι παίκτες της Μπιλμπάο πανηγυρίζουν το γκολ του Κάπα κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης σε αγώνα της La Liga
Οι παίκτες της Μπιλμπάο πανηγυρίζουν το γκολ του Κάπα κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης σε αγώνα της La Liga AP PHOTO/BERNAT ARMANGUE

Η Μπιλμπάο κατάφερε να λύσει το γόρδιο δεσμό κόντρα στην Ουέσκα στο 86ο λεπτό και με ένα ακόμα τέρμα στις καθυστερήσεις πήρε το τρίποντο (2-0) και ανέβηκε στο πρώτο μισό της βαθμολογίας της La Liga.

Τρεις ημέρες μετά την ήττα της στο "Αλφρέδο Ντι Στέφανο" από την Ρεάλ Μαδρίτης, η Αθλέτικ Μπιλμπάο επέστρεψε σπίτι και μαζί στα νικηφόρα αποτελέσματα, κάμπτοντας με 2-0 την αντίσταση της ουραγού Ουέσκα για την 14η αγωνιστική στην La Liga.

Η ομάδα του Δημήτρη Σιόβα προέβαλε σθεναρή αντίσταση για πάνω από 80 λεπτά όμως εκεί που έδειχνε πως ήταν ικανή να πάρει έναν χρυσό βαθμό στη μάχη της παραμονής, ήρθε η φάση του 85ου λεπτού να τινάξει στον αέρα την προσπάθειά της.

Ο Πουλίδο κράτησε από τη φανέλα τον Κόδρο μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και τον απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για να γίνει το 1-0 στο 86' από τον Κόδρο που σημάδεψε το κέντρο της εστίας.

Η χαριστική βολή στην Ουέσκα δόθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων από στημένη φάση: ο Μορχίγιο εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Νούνεθ εκτέλεσε με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής τον Φερνάντες, για να γράψει το τελικό 2-0 υπέρ της ομάδας του Γκάιθκα Γκαριτάνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το 2-2 που έφεραν οι δύο ομάδες στο "Σαν Μαμές" τον Αύγουστο του 2018, οι Βάσκοι μετρούν 4 νίκες στα ισάριθμα ματς που έχουν δώσει απέναντι στην Ουέσκα σε όλες τις διοργανώσεις (2 για την La Liga και 2 για το Copa del Rey) κρατώντας μάλιστα το μηδέν στην εστία τους σε όλες αυτές τις επιτυχίες.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Σιμόν, Κάπα (71' Ντε Μάρκος), Νούνεθ, Μαρτίνεθ, Γιούρι, Γκαρθία (46' Βενθεδόρ), Βέσγκα, Γουίλιαμς (82' Μορχίγιο), Μουνιαΐν (82' Σάνσετ), Μπερενγκέρ, Βιγιαλίμπρε (66' Κόδρο)

ΟΥΕΣΚΑ: Φερνάντεθ, Μαφέο (22' Λόπεθ), Πουλίδο, Σιόβας, Γκαλάν, Ρίκο (61' Ντουμπιά), Μοσκέρα, Γκαρσία (73' Εσκρίτσε), Φερέιρο (72' Σεοάνε), Οκαζάκι (61' Μιρ), Οντιβέρος

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 14ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ουέσκα 2-0 (86' πεν. Κόδρο, 90+1' Νούνεθ)

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου

Ατλέτικο Μαδρίτης - Έλτσε (15:00)

Μπαρτσελόνα - Βαλένθια (17:15)

Λεβάντε - Σοθιεδάδ (19:30)

Οσασούνα - Βιγιαρεάλ

Σεβίλλη - Βαγιαδολίδ (22:00)

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου

Θέλτα - Αλαβές (15:00)

Γρανάδα - Μπέτις (17:15)

Κάντιθ - Χετάφε (19:30)

Έιμπαρ - Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της La Liga και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ