FOOTBALL ANALYSIS

Ατρόμητος - ΑΕΚ: Ρισβάνης και Γούτας "κατάπιαν" τους επιθετικούς της Ένωσης

Ατρόμητος - ΑΕΚ: Ρισβάνης και Γούτας "κατάπιαν" τους επιθετικούς της Ένωσης

Η σπουδαία νίκη του Ατρομήτου επί της ΑΕΚ φέρει την υπογραφή του Σπύρου Ρισβάνη και του σκόρερ Δημήτρη Γούτα, οι οποίοι κράτησαν μακριά από την περιοχή του Ανδρέα Γιαννιώτη τους επιθετικούς της Ένωσης. Δείτε στα γραφήματα της Opta τη συμβολή των δύο στόπερ.

Ο Ατρόμητος προσγείωσε απότομα στην ελληνική πραγματικότητα την ΑΕΚ, τρεις ημέρες μετά τη μεγάλη νίκη/πρόκριση επί της Βόλφσμπουργκ, επικρατώντας 1-0 στο Περιστέρι για την 4η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Οι Περιστεριώτες πανηγύρισαν την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα ύστερα από τέσσερις αγώνες, έχοντας για μεγάλους πρωταγωνιστές τους δύο στόπερ τους, Δημήτρη Γούτα και Σπύρο Ρισβάνη. Ο πρώτος σημείωσε το "χρυσό" γκολ της ομάδας του, ενώ ο δεύτερος ήταν απροσπέλαστος και ανίκητος τόσο στο έδαφος όσο και στον αέρα.

Η ΔΙΠΛΗ ΑΤΥΧΙΑ ΜΕ ΛΙΒΑΪ ΓΚΑΡΣΙΑ

Ωστόσο, πριν αναλύσουμε τα στοιχεία που έκριναν σε μεγάλο βαθμό το νικητή στο Περιστέρι, καλό θα ήταν να κάνουμε μία ειδική αναφορά στον μεγάλο άτυχο της ΑΕΚ, Λιβάι Γκαρσία. Ο εξτρέμ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο έγινε αναγκαστική αλλαγή μόλις στο 14ο λεπτό, με πρόβλημα στους οπίσθιους μηριαίους και όπως φαίνεται ο Μάσιμο Καρέρα θα αναγκαστεί να πορευτεί δίχως εκείνον για τουλάχιστον ένα μήνα.

Η Ένωση, βέβαια, ήταν διπλά άτυχη, αφού ο 23χρονος μεσοεπιθετικός, μέχρι εκείνο το σημείο, ήταν πραγματικά εντυπωσιακός και ιδιαίτερα απειλητικός για την άμυνα των γηπεδούχων. Σε μόλις 11 λεπτά συμμετοχής, ο Γκαρσία είχε 5/7 πάσες, 2/2 επιτυχημένες ντρίμπλες, 4/4 κερδισμένες μονομαχίες, ένα κερδισμένο τάκλιν και ένα κλέψιμο. Εξαιρετικά νούμερα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

ΓΕΜΑΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΓΟΥΤΑ

Παρ' όλα αυτά, σε καμία περίπτωση η αποχώρηση του Γκαρσία δεν μπορεί να επισκιάσει την πολύ σημαντική νίκη του Ατρομήτου, αλλά και την εμφάνιση των Γούτα και Ρισβάνη. Αρχίζοντας από τον σκόρερ, θα πρέπει να σταθούμε στο γεμάτο παιχνίδι που πραγματοποίησε και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Ο υψηλόσωμος στόπερ (1.93μ) είχε δύο τελικές προς την εστία με ένα γκολ, αποτελώντας -ουσιαστικά- τον πιο απειλητικό παίκτη της ομάδας του. Παράλληλα, είχε 6(!) κλεψίματα, 7 ανακτήσεις κατοχής και ένα κερδισμένο φάουλ, ενώ είχε συνολικά 81 επαφές με την μπάλα, τις περισσότερες από κάθε παίκτη του Ατρομήτου. Στις μονομαχίες δεν παίρνει καλό βαθμό, αφού είχε 2/5 επιτυχημένες σε έδαφος και 1/2 στον αέρα, όπως και στις πάσες.

Το ποσοστό επιτυχίας ήταν αρκετά χαμηλό για στόπερ και συγκεκριμένα 76,5% (49/64), αλλά είναι απόρροια και της πίεσης των αντιπάλων του. Είναι χαρακτηριστικό πως απέναντι σε ΠΑΟΚ (1-1) και ΟΦΗ (2-2) ο Γούτας είχε 88.89% και 87.88% ακρίβεια στις πάσες, ενώ αντίθετα στην εντός έδρας ήττα από το Βόλο (0-2) το ποσοστό κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με το χθεσινό και συγκεκριμένα στο 77.78%. Γενικότερα, σε ολόκληρη την περσινή σεζόν, ο 26χρονος αμυντικός είχε 85.28% ακρίβεια στις πάσες, κατά μέσο όρο.

ANIKHTOΣ Ο ΡΙΣΒΑΝΗΣ

Εκείνος που ήταν πραγματικά εντυπωσιακός σ' ακόμα ένα παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΚ ήταν ο Ρισβάνης. Ο 26χρονος στόπερ έχει "χτίσει" μία παράδοση εξαιρετικών εμφανίσεων απέναντι στην Ένωση και το παιχνίδι της Κυριακής (04/10) δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Ο υψηλόσωμος αμυντικός (1.96μ) "εξουδετέρωσε" τους επιθετικούς της ΑΕΚ, έχοντας 11/11 κερδισμένες μάχες και 5/5 επιτυχημένες εναέριες μονομαχίες. Επιπλέον, είχε 5/6 επιτυχημένα τάκλιν, αλλά και 7 ανακτήσεις κατοχής. Γενικότερα, ο Ρισβάνης είναι... μετρ των προσωπικών μονομαχιών τόσο στο έδαφος όσο και στον αέρα, αφού μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα έχει 22/24 και 12/13 κερδισμένες αντίστοιχα.

Συνολικά, στο 90λεπτο, ο διεθνής στόπερ είχε 54 επαφές με την μπάλα, 29/41 επιτυχημένες πάσες (χαμηλό ποσοστό 70.7%), καθώς κι ένα μπλοκ σε σουτ παίκτη της ΑΕΚ. Είχε καλές τοποθετήσεις, διάβασε σωστά τους αντιπάλους του και τους κράτησε (μαζί με τον Γούτα) μακριά από την περιοχή του Γιαννιώτη.

Για του λόγου του αληθές, οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν μόλις 9(!) επαφές με την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, όταν στα δύο προηγούμενα ματς με αντίπαλο τον Παναιτωλικό και τη Λαμία είχαν 24 και 27 αντίστοιχα. Νίκη με αποδείξεις, λοιπόν, και μεγάλη συμβολή των Ρισβάνη και Γούτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ