ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Γκέλα ολκής με Μάιντς η Ντόρτμουντ, άφησε βαθμούς και η Λειψία

Διεκδίκηση της μπάλας από τους Μπέλινχαμ και Νιακατέ σε αγώνα της Ντόρτμουντ κόντρα στην Μάιντς για την Bundesliga
Διεκδίκηση της μπάλας από τους Μπέλινχαμ και Νιακατέ σε αγώνα της Ντόρτμουντ κόντρα στην Μάιντς για την Bundesliga Ⓒ 2021 ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ/ASSOCIATED PRESS

Η Ντόρτμουντ έμεινε στο 1-1 εντός έδρας με την προτελευταία της βαθμολογίας Μάιντς έχοντας για μοιραίο τον Ρόις που έχασε πέναλτι ενώ η Λειψία ήρθε ισόπαλη 2-2 στο σπίτι της Βόλφσμπουργκ και απέτυχε να προσπέρασε την Μπάγερν (VIDEOS).

Η 16η αγωνιστική της Bundesliga επεφύλασε ένα ισχυρό σοκ για την Ντόρμουντ καθώς μετά από τη σπουδαία εκτός έδρας επιτυχία της απέναντι στην Λειψία "κατόρθωσε" να κάνει χαρακίρι στο "Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ", μένοντας στο 1-1 με την 17η της βαθμολογίας Μάιντς.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 57' με έναν αριστερό κεραυνό εκτός περιοχής του Εζτουνάλι που έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παράθυρο της εστίας του Μπίρκι, με τους Βεστφαλούς να πιέζουν και να φτάνουν στην ισοφάριση στο 73', όταν ο Μουκοκό κυνήγησε μία χαμένη μπαλιά και έδωσε την ευκαιρία -στην εξέλιξη της φάσης- στον Μενιέ να χριστεί σκόρερ με συρτό δεξί σουτ.


Η μεγάλη ανατροπή που κυνηγούσε όμως η BVB δεν ήρθε ποτέ, με τη μεγάλη ευκαιρία να χάνεται στο 76', όταν ο αρχηγός Μάρκο Ρόις ανέλαβε να χτυπήσει πέναλτι που κέρδισε ο Μενιέ και έστειλε τη μπάλα άουτ.

Εκτός από την Ντόρτμουντ, η αγωνιστική δεν ήταν καλή ούτε για την Λειψία αφού έμεινε στο 2-2 στην έδρα της Βόλφσμπουργκ (ο Κλάιφερτ είχε δύο πολύ καλές φάσεις στο φινάλε να της χαρίσει το τρίποντο αλλά δεν βρήκε δίχτυα), με την Μπάγερν που υποδέχεται την Κυριακή την Φράιμπουργκ να έχει χρυσή ευκαιρία να αποσπαστεί 4 πόντους από τους ταύρους που είναι και οι πλησιέστεροι διώκτες της.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 16ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου

Ουνιόν Βερολίνου - Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-0 (88' Τούχερ)

Σάββατο 16 Ιανουαρίου

Κολωνία - Χέρτα 0-0

Ντόρτμουντ - Μάιντς 1-1 (73' Μενιέ / 57' Εζτουνάλι)

Χόφενχαϊμ - Αρμίνια Μπίλεφελντ 0-0

Βέρντερ Βρέμης - Άουγκσμπουργκ 2-0 (84' Γκέμπρε Σελασιέ, 88' Άγκου)

Βόλφσμπουργκ - Λειψία 2-2 (22' Βέγκορστ, 35' Στέφεν / 5' Μουκιέλε, 54' Όρμπαν)

Στουτγκάρδη - Γκλάντμπαχ 2-2 (58' Γκονσάλες, 90+6' πεν, Φουντού / 35' πεν. Στιντλ, 61' Ζακάρια)

Κυριακή 17 Ιανουαρίου

Μπάγερν Μονάχου - Φράιμπουργκ (16:30)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Σάλκε (19:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Bundesliga και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΛΕΙΨΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ