ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Η Άιντραχτ αφήνει την Ντόρτμουντ εκτός Champions League

Ο Στέφαν Ίλζανκερ της Άιντραχτ μονομαχεί με τον Έρλινγκ Χάλαντ της Ντόρτμουντ για τη Bundesliga 2020-2021 στο "Ζιγκνάλ Ιντούνα Παρκ", Ντόρτμουντ | Σάββατο 3 Απριλίου 2021
Ο Στέφαν Ίλζανκερ της Άιντραχτ μονομαχεί με τον Έρλινγκ Χάλαντ της Ντόρτμουντ για τη Bundesliga 2020-2021 στο "Ζιγκνάλ Ιντούνα Παρκ", Ντόρτμουντ | Σάββατο 3 Απριλίου 2021 © 2021 LARS BARON/ASSOCIATED PRESS

Η Άιντραχτ άντεξε στην πίεση της Ντόρτμουντ και επικράτησε 2-1 στη Βεστφαλία, ανοίγοντας την 'ψαλίδα' από την Μπορούσια στους 7 βαθμούς. Η Λεβερκούζεν έπιασε την Ντόρτμουντ στην 5η θέση, ακάθεκτη η Βόλφσμπουργκ.

Ο Νίκο Σουλτς αποκτήθηκε για περισσότερα χρήματα από τον Έρλινγκ Χάλαντ, ωστόσο είχε βρει για τελευταία φορά δίχτυα το 2019. Τα κατάφερε το Σάββατο ξανά, μόλις 2 μέρες έπειτα από τα 28α γενέθλιά του, αλλά σε λάθος εστία. Με αυτό το αυτογκόλ, η Άιντραχτ έβαλε τις βάσεις για τη νίκη 2-1 επί της Ντόρτμουντ για την 27η αγωνιστική της Bundesliga και την κράτησε σε απόσταση 7 βαθμών από τη ζώνη του Champions League.

Η ομάδα της Φρανκφούρτης ανταπεξήλθε παρά τις πολλές απουσίες και προηγήθηκε με το αυτογκόλ του Γερμανού αριστερού μπακ. Με έναν εξαιρετικό Αμίν Γιουνές κράτησε το αποτέλεσμα, μέχρι στο τέλος του ημιχρόνου Ματς Χούμελς να ισοφαρίσει. Στο 2ο μέρος ο Χάλαντ δεν κατάφερε να συνεργαστεί με τους συμπαίκτες του, έμεινε για 4ο σερί ματς (ύστερα από 3 με τη Νορβηγία) χωρίς γκολ και ο Αντρέ Σίλβα στο 87' βρήκε την ευκαιρία να προσπεράσει τον Νορβηγό επιθετικό στον πίνακα των σκόρερ της Bundesliga με το 22ο τέρμα του.

Η Λεβερκούζεν έπιασε την Ντόρτμουντ στην 5η θέση, ύστερα από τη νίκη της με 2-1 επί της Σάλκε, που ύστερα από καιρό παρουσιάστηκε μαχητική. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Λούκας Αλάριο στο 26', όμως εν κατάφεραν να αξιοποιήσουν άλλες καλές στιγμές μέχρι αργά στο 2ο μέρος με τον Πάτρικ Σικ. Ο Δημήτρης Γραμμόζης, που παρατάχθηκε χωρίς τον Σκοντράν Μουστάφι (αγωνιστικοί λόγοι) και Γουίλιαμ (πειθαρχικοί λόγοι) στην άμυνα και με τον Βασίλη Παυλίδη στον πάγκο, μείωσε με τον Κλάας Γιαν Χούντελααρ στο 81', αλλά ήταν αργά.

Η φορμαρισμένη Βόλφσμπουργκ υποδέχθηκε μία από τις πιο ντεφορμέ ομάδες της κατηγορίας, την Κολωνία, αλλά ίδρωσε για να φτάσει στο τελικό 1-0. Ένα γκολ του Γιόσιπ Μπρέκαλο στο 2ο μέρος χώρισε τις δύο ομάδες, η εστία παρέμεινε απαραβίαστη με τον Μαξένς Λακρουά στα στόπερ (9ο ματς χωρίς γκολ στα τελευταία 12 που έχει αγωνιστεί) και τους "λύκους" να αισθάνονται ασφαλείς στην 3η θέση. Εκτός αποστολής για τους "τράγους" έμεινε ο Δημήτρης Λημνιός.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 28ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 3 Απριλίου

Ντόρτμουντ - Άιντραχτ 1-2 (44' Χούμελς - 11' αυτ. Σουλτς, 87' Σίλβα)

Λεβερκούζεν - Σάλκε 2-1 (26' Αλάριο, 72' Σικ - 81' Χούντελααρ)

Βόλφσμπουργκ - Κολωνία 1-0 (69' Μπρέκαλο)

Μάιντς - Αρμίνια 1-1 (56' πέν. Μπροσίνσκι - 76' Φόγκλζαμερ)

Άουγκσμπουργκ - Χόφενχαϊμ 2-1 (8' Βάργκας, 23' Χαν - 85' Σκοβ)

Λειψία - Μπάγερν (19:30)

Κυριακή 4 Απριλίου

Στουτγκάρδη - Βέρντερ (16:30)

Ουνιόν - Χέρτα (19:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Bundesliga και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

Photo Credits: © 2021 Lars Baron/Associated Press

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ