ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Ούτε τώρα νίκησε η Μπάγερν στο Μόναχο

Ο Γιόσουα Κίμιχ της Μπάγερν σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ουνιόν για την Bundesliga 2020-2021 στην "Άλιαντς Αρένα", Μόναχο | Σάββατο 10 Απριλίου 2021
Ο Γιόσουα Κίμιχ της Μπάγερν σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ουνιόν για την Bundesliga 2020-2021 στην "Άλιαντς Αρένα", Μόναχο | Σάββατο 10 Απριλίου 2021 © 2021 SVEN HOPPE/ASSOCIATED PRESS

Η Μπάγερν έπεσε θύμα έκπληξης, αφού έφερε 1-1 με την Ουνιόν μέσα στο Μόναχο και... προσκάλεσε ξανά τη Λειψία σε ντέρμπι τίτλου, ύστερα απ' τον θρίαμβο της τελευταίας με 4-1 στη Βέρντερ. Απίθανο παιχνίδι και 7 γκολ για Άιντραχτ και Βόλφσμπουργκ.

Ύστερα από την ήττα από την Παρί στα προημιτελικά του Champions League, η Μπάγερν απέτυχε να νικήσει στο Μόναχο και στην Bundesliga. Η Ουνιόν, η μεγάλη έκπληξη της φετινής σεζόν, απέσπασε ισοπαλία 1-1 στην "Άλιαντς Αρένα" για την 28η αγωνιστική και διατήρησε ανοιχτή την κούρσα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Χάνσι Φλικ παρέταξε μία ομάδα με πολλές αλλαγές, στην προσπάθειά του να κρατήσει τους βασικούς για τη ρεβάνς του Παρισιού, δίνοντας ντεμπούτο στον 21χρονο Γερμανό αμυντικό Γιόσιπ Στάνισιτς και ντεμπούτο στη βασική ενδεκάδα στον 20χρονο Πορτογάλο μέσο Τιάγκο Ντάντας (είχε αγωνιστεί και... 3 λεπτά στο παιχνίδι με την Κολωνία). Οι κινήσεις του Γερμανού τεχνικού δεν του βγήκαν, αφού παρά την ελαφριά υπεροχή των Βαυαρών, το γκολ δεν ερχόταν.

Χρειάστηκε μια στιγμή μαγείας του πιο ταλαντούχου από τους νεαρούς της ενδεκάδας, του 18χρονου Τζαμάλ Μουζιάλα, ο οποίος "χόρεψε" στη μεγάλη περιοχή της Ουνιόν και άνοιξε το σκορ στο 68'. Η άμυνα δεν κράτησε αυτό το προβάδισμα, όμως, με συνέπεια από ένα... πλάγιο οι φιλοξενούμενοι να φτάσουν στην εστία του Μάνουελ Νόιερ και με τον Μάρκους Ίνγκβαρτσεν να ισοφαρίσουν σε 1-1.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Σαρ, Μπόατενγκ (66' Παβάρ), Μαρτίνεθ, Στάνισιτς, Κίμιχ, Μίλερ, Μουζιάλα (74' Νιανζού), Ντάντας (66' Σκοτ), Κομάν (46' Σανέ), Τσούπο Μότινγκ (58' Αλάμπα)

ΟΥΝΙΟΝ: Λούτε, Τρίμελ, Φρίντριχ, Κνόχε, Λεντς (67' Ρίερσον), Πρέμελ, Άντριχ, Μπίτερ (67' Ίνγκβαρτσεν), Κρούζε (72' Τόιχερτ), Έντο (80' Γκέντνερ), Μούσα (72' Πογιάνπαλο)

Μπορεί να ηττήθηκε εντός έδρας από την Μπάγερν στο ντέρμπι τίτλου της προηγούμενης εβδομάδας, όμως η Λειψία ευελπιστεί ότι οι Βαυαροί δεν θα αντέξουν χωρίς τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι και η ήττα τους από την Παρί μεσοβδόμαδα τους αφήνει ελπίδες. Γι' αυτό έκανε το χρέος της από νωρίς στη Βρέμη, φτάνοντας στη νίκη με 4-1 κόντρα στη Βέρντερ.

Το σκορ άνοιξε ο Ντάνι Όλμο στο 23', όμως ο φορμαρισμένος Αλεξάντερ Σέρλοτ με 2 γκολ πριν τελειώσει το ημίχρονο (έχει συμμετοχή σε 5 γκολ στα τελευταία 5 παιχνίδια) "κλείδωσε" τη νίκη για τους φιλοξενούμενους. Το πέναλτι του Μίλοτ Ράσιτσα δεν ανησύχησε τους φιλοξενούμενους, που δύο λεπτά αργότερα έκαναν το 4-1 με τον Μαρσέλ Ζάμπιτσερ.

ΒΕΡΝΤΕΡ: Παβλένκα, Τοπράκ (46' Βέλκοβιτς), Μόισαντερ, Φριντλ, Γκέμπρε Σελασιέ, Εμπόμ (46' Μέβαλντ), Γκρος, Αγκού (68' Σμιντ), Ντινκτσί (46' Ράσιτσα), Σάρτζεντ (83' Οσάκο), Ζέλκε

ΛΕΙΨΙΑ: Γκούλατσι, Όρμπαν, Κονατέ, Χάλστενμπεργκ (75' Κλόστερναμ), Άνταμς (46' Χένριχς), Ζάμπιτσερ (82' Χουάνγκ), Καμπλ, Κλάιφερτ (61' Αϊνταρά), Ενκουνκού, Όλμο (75' Σάμαρτζιτς), Σέρλοτ

Το πιο θεαματικό παιχνίδι της αγωνιστικής με διαφορά διεξήχθη στη Φρανκφούρτη, μεταξύ των δύο ομάδων που πιθανότατα να κλείσουν τις θέσεις του Champions League. Η νίκη της Άιντραχτ με 4-3 επί της Βόλφσμπουργκ κράτησε σταθερή τη διαφορά της τετράδας από τους διώκτες της, αν και μείωσε την απόσταση των δύο ομάδων στον πόντο. Μόλις στο 8' είχαν μπει δύο πανέμορφα τέρματα για τους δύο ομάδες, από τους Ντάιτσι Καμάντα και Ρίντλε Μπάκου, με τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη.

Την ίδια στιγμή, έξω από το γήπεδο βρίσκονταν ultras των γηπεδούχων, όπως είχαν κάνει την προηγούμενη αγωνιστική στη Βεστφαλία κόντρα στην Ντόρτμουντ. Τότε φώναζαν συνθήματα και παράγγειλαν πίτσες κρατώντας αποστάσεις και φορώντας μάσκα (μέχρι να τους διώξουν οι αστυνομικοί), τώρα έκαναν το ίδιο και δικαιώθηκαν ξανά. Πριν μία εβδομάδα η ομάδα τους κέρδισε το ντέρμπι του Champions League και τώρα έκανε ξανά το ίδιο, αφού οι Λούκα Γιόβιτς, Αντρέ Σίλβα (με το 23ο φετινό τέρμα του) και Έρικ σημείωσαν όσα γκολ είχαν δεχθεί οι "λύκοι" σε όλο τον Rückrunde. Το γκολ του Βόουτ Βέχορστ (18ο φετινό) κι αυτό του Μαξιμίλιαν Φίλιπ (ή πιο σωστά το αυτογκόλ του Τούτα) στο τέλος δεν ήταν αρκετά για τους φιλοξενούμενους, που υπέστησαν μόλις την 4η ήττα τους.

ΑΙΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Τούτα, Ίλζανκερ, Εντικά, Ντουρμ (89' Τσάντλερ), Σο, Ρόντε (89' Χασέμπε), Κόστιτς, Καμάντα (90+2' Ζουμπέρ), Σίλβα, Γιόβιτς (83' Γιουνές)

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Καστέλς, Εμπαμπού, Λακρουά (65' Πόνγκρατσιτς), Μπρουκς, Ρουσιγιόν, Σλάγκερ (89' Γκιντσέκ), Άρνολντ, Μπάκου, Γκέρχαρτ (66' Μπιάλεκ), Μπρέκαλο (72' Φίλιπ), Βέχορστ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 28ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 9 Απριλίου

Αρμίνια - Φράιμπουργκ 1-0 (68' αυτ. Σανταμαριά)

Σάββατο 10 Απριλίου

Μπάγερν - Ουνιόν 1-1 (68' Μουζιάλα - 86' Ίνγκβαρτσεν)

Άιντραχτ - Βόλφσμπουργκ 4-3 (8' Καμάντα, 27' Γιόβιτς, 54' Σίλβα, 61' Ντουρμ - 6' Μπάκου, 46' Βέχορστ, 85' αυτ. Τούτα)

Χέρτα - Γκλάντμπαχ 2-2 (23' Ασκασίμπαρ, 49' Κόρντομπα - 27' Πλεά, 38' πέν. Στιντλ)

Βέρντερ - Λειψία 1-4 (61' πέν. Ράσιτσα - 23' Όλμο, 32', 41' Σέρλοτ, 63' Ζάμπιτσερ)

Στουτγκάρδη - Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή 11 Απριλίου

Σάλκε - Άουγκσμπουργκ (16:30)

Κολωνία - Μάιντς (19:00)

Δευτέρα 12 Απριλίου

Χόφενχαϊμ - Λεβερκούζεν (21:30)

Δείτε τη βαθμολογία της Bundesliga και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

Photo Credits: © 2021 Sven Hoppe/Associated Press

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΠΑΓΕΡΝ ΛΕΙΨΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ