ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Τεσσάρα η Ντόρτμουντ, στην κορυφή η Άιντραχτ

O Tζαν πανηγυρίζει μαζί με τους συμπαίκτες του στην Ντόρτμουντ το γκολ του κόντρα στην Φράιμπουργκ
O Tζαν πανηγυρίζει μαζί με τους συμπαίκτες του στην Ντόρτμουντ το γκολ του κόντρα στην Φράιμπουργκ AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης επικράτησε 2-1 της Χόφενχαϊμ κάνοντας ανατροπή και ανέβηκε μόνη στην κορυφή της Bundesliga, ενώ η Ντόρτμουντ έκανε επίδειξη ισχύος απέναντι στην Φράιμπουργκ επικρατώντας με σκορ 4-0.

Μία εβδομάδα μετά τον ιστορικό θρίαμβο επί της Μπάγερν και το 4-1 που την έφερε στην πρώτη θέση, ακολούθησε η ανώμαλη προσγείωση για την Χόφενχαϊμ.

Αυτή έγινε στην Φρανκφούρτη, καθώς αν και προηγήθηκε στο 18' με τον Κράμαριτς (έφτασε τα 10 γκολ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του στην Bundesliga, συμπεριλαμβανομένων των 5 γκολ στο φινάλε της περασμένης σεζόν στην έδρα της Ντόρτμουντ) το φινάλε την βρήκε να φεύγει με άδεια χέρια.

Για αυτό φρόντισε ο Καμάντα που ισοφάρισε στο 54' και ο Μπας Ντοστ που ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 71', με τους αετούς της Άιντραχτ να ανεβαίνουν πλέον αυτοί στην 1η θέση χωρίς μάλιστα συγκάτοικο στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα μετά από 3 αγωνιστικές.

Στο Βέστφαλεν, 11.500 οπαδοί της Ντόρτμουντ έδωσαν ρεσιτάλ πριν τη σέντρα τραγουδώντας το "You'll never walk alone" και στη συνέχεια πήραν τη σκυτάλη οι παίκτες του Λουσιέν Φαβρ που διέλυσαν με 4-0 την Φράιμπουργκ, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον ασταμάτητο Έρλινγκ Χάαλαντ που βρήκε δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα (Τζαν και Πάσλακ οι σκόρερ των άλλων δύο κιτρινόμαυρων τερμάτων).

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 3-1 πανηγύρισε η Γκλάντμπαχ στην έδρα της Κολωνίας στο ντέρμπι του Ρήνου (ο Δημήτρης Λημνιός μπήκε στο 66' ως αλλαγή για τα κριάρια), ο Μπιντενκούρ χάρισε το τρίποντο στην Βέρντερ απέναντι στην Αρμίνια Μπίλεφελντ (1-0), ενώ χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση μεταξύ της Στουτγκάρδης και της Λεβερκούζεν (1-1), σε ένα ματς που ο Ντίνος Μαυροπάνος αγωνίστηκε βασικός για τους Σουηβούς παίζοντας δεξιά σε άμυνα των τριών και έγινε αλλαγή στο 70'.

Όσον αφορά στο τελευταίο ματς της ημέρας, η Λειψία έκανε έναν υγιεινό περίπατο κόντρα στην Σάλκε νικώντας με 4-0 και έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, αφήνοντας ταυτόχρονα την Σάλκε στον πάτο της κατάταξης, με τους βασιλικούς μπλε να μετρούν 3 ήττες σε ισάριθμα ματς και απολογισμό τερμάτων 1 - 15.

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου

Ουνιόν Βερολίνου - Μάιντς 4-0 (13' Κρούζε, 49' Ίνγκβαρτσεν, 63' Φρίντριχ, 64' Ποχάνπαλο)

Σάββατο 3 Οκτωβρίου

Ντόρτμουντ - Φράιμπουργκ 4-0 (31' 66' Χάαλαντ, 47' Τζαν, 90+2' Πάσλακ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Χόφενχαϊμ 2-1 (54' Καμάντα, 71' Ντοστ / 18' Κράμαριτς)

Κολωνία - Γκλάντμπαχ 1-3 (84' Ρετσμπεκάζ / 14' Πλεά, 16' Λαϊνέρ, 56' πεν. Στιντλ)

Στουτγκάρδη - Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-1 (76' Κάλατζιτς / 7' Σικ)

Βέρντερ Βρέμης - Αρμίνια Μπίλεφελντ 1-0 (27' Μπιτενκούρ)

Λειψία - Σάλκε 4-0 (31' αυτ. Μποζντογκάν, 35' Ανχελίνο, 45' Όρμπαν. 80' πεν. Χάλστενμπεργκ)

Κυριακή 4 Οκτωβρίου

Βόλφσμουργκ - Άουγκσμπουργκ (16:30)

Μπάγερν Μονάχου - Χέρτα (19:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Bundesliga και όχι μόνο.

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ